tisdag 28 februari 2017

MITT LIV

Jag har varit lite tyst den sista tiden men det finns en del orsaker till detta. Jag hann liksom inte landa i min oro för min vän Kari innan jag fick tampas med mera oro och tråkigheter.

Först i veckan som var fick jag oväntat men väldigt trevligt besök. Svenska Kennelklubbens och dess kennel konsulenter kom på besök för att ta en titt och inspektera min kennel och mina hundar. Allt gick bra och på något sätt är det riktigt skönt när de kommer för då kan man passa på att fråga massor och liksom kan lätta sitt hjärta lite inför dem.

Men visst är det lite läskigt då det knackar på dörren och där står två glada damer men ett leende på läpparna som frågar om de stör och om inte får komma in. Känns lite som när man är ute och kör. Man kör lagligt men samtidigt så kommer en polisbil och man blir av någon anledning lite nervös trots att man varken kör på fel sida eller för snabbt. - Märklig känsla egentligen. 


Men nu gick allt bra och mina hundar och kennel fick fina omdömen. Men vad händer då dagen efter!?! Jo, i brevlådan ligger ett brev från länstyrelsen. Någon anonym liten jävla fegis har gjort en anmälan på mig. Denna anmälan är full med lögner, påhopp och är riktigt kränkande. Jag förstår inte vad det är för fel på folk. Helt jävla sjuka i huvudet....

Tänk att man tillåter sig själv att sjunka så lågt att man tar till handlingar som detta då man egentligen säkert "bara" är grovt avundsjuk eller något. Nu blir det inget med denna anmälan då även länstyrelsen säkert tyckte den var på lika låg nivå som jag tyckte. Så ärendet är redan nerlagt innan det ens tagits upp. 

Men detta gör att man nästan får samma känsla som en skenavrättning. Nu vet inte jag hur det är men det är någon där ute som vill mig väldigt illa. Någon som bara vill jävlas och bråkas och jag förstår inte vad denna sjuka människa får ut av att göra såhär mot sina medmänniskor. För mig bara ett litet kräk som säkert sitter där hemma och villa ha det jag har eller kanske till och med vill leva mitt liv. För något eget liv verkar inte denna fega och anonyma människa inte ha. 

Men visst blir man misstänksam på vem det kan vara. Så himla tråkigt att saker och ting går till såhär i dagens samhälle. Tänk om var och en skötte sitt. Men visst är det ironiskt att allt detta händer på en och samma vecka. Jag vet vad jag har och vad jag gör så vad är då en feg anonym anmälan från någon som säkert inte ens varit här mot våra professionella kennel konsulenter som kommer på besök och besiktigar kennlar runt om i Sverige. 1 - 0 till mig... - Hahaha....

VOUGES UNICORN
(Ch. Glittertind Julian . Clopsville Loretta) 

Precis som om det skulle vara nog med puckon där.. Nä, det finns fler puckon i denna ljuvliga värld. Igår la jag ut denna oskyldiga och gulliga valpbild ovan. Jag skrev typ - Sleeping Beauty!! Skrev sedan inget mer utan jag tyckte bilden talade för sig själv. Men vad händer, jo jag får denna kommentaren:

"Så sød hvalpen er. 
Hvordan er hans forældres sundheds data, tænker på DNÅ er EFS og CCS, 
hjertestatus for MVD, knæ, og MRI for SM. 
Jeg syntes i dag det ikke er nok, at være sød på hvalpe billeder, på FB.
Og med forælder der er så fine i eksteriør, -- Så er det mere, der er betydende, nemlig sundheds data og temperanemt på forældre."

Denna kommentar kom från någon i Dansk människa. Jag vet inte vem personen är och jag har aldrig hört talas om namnet innan. Tänk att man inte ens får lägga ut vilka bilder man vill längre. Folk har åsikter om allt och tror på något sätt att jag har någon slags upplysningsplikt till dem. Alltså herregud, vad är det för fel på folk. Säger bara en sak - Sköt du ditt så sköter jag mitt!! Eller får man numera bara lägga ut valpar på nätet som har föräldrar och far och morföräldrar som är testade för: A, B, C, D, E, F, G, H, I, J, K, L, M, N, O, P, Q, R, S, T, U, V, W, X, Y, Z, Å, Ä, Ö? 

Men samma här, denna fegis kröp tillslut tillbaka under den sten hen kom ifrån och raderade sin kommentar. Man kan faktiskt inte slänga ur sig vad som helst och sedan inte stå för vad man säger, tycker och skriver. Denne person skriver efter lite googlande på sin hemsida att hen är en seriös uppfödare. - Hahaha... Men att slänga ur sig oseriösa och korkade kommentarer på Facebook står det inget om. 2 - 0 till mig....

Märks det att jag är irriterad? Jag hoppas det för just nu är jag riktigt förbannad på alla dessa korkade människor. - Mitt liv är mitt liv och ingen annans.....

- Ha nu en fortsatt underbar tisdag!!  ;)



torsdag 23 februari 2017

VIKTOR & CHAPLIN

CH. VOUGES ROIYARU TORIKO
(Ch. Homerbrent Asobu - Chinart Marja Dmitiëwna)

Försökte mig på att ta en selfie-bilder nu när jag har "Viktor", Ch. Vouges Roiyaru Toriko och "Chaplin", Vouges Roiyaru Negai på besök. Deras matte som är min moster har åkt på semester och då får dessa två gamla gubbar som i år blir 8 & 6 år vara hos mig på kollo i några dagar!! ;)

VOUGES ROIYARU NEGAI
(Ch. Homerbrent Asobu - Homerbrent Betsu)

tisdag 21 februari 2017

KENNELFLICKAN MOLLY


Ok, nu tar vi allt ett steg längre. Men jag tycker Molly är en utomordentlig elev och kommer i framtiden bli den bästa kennelflickan - ever!! ;)


torsdag 16 februari 2017

onsdag 15 februari 2017

BESÖK HOS "THE MORFARS"!

Adrian, Jamie & Molly

Idag har dessa små knattar varit här och hälsat på "The Morfars". Att fota av två barnbarn samtidigt är en konst. Att fota alla tre på samma gång är omöjligt....    ;)








tisdag 14 februari 2017

RESOR

Att bara komma iväg på en resa är ju bara helt underbart. Ibland behöver man faktiskt ombyte och komma ifrån vardagen och andas lite annan luft. Så igår bokade jag och Per en resa till Barcelona en långweekend kan man säga. Hum.. jag minns inte riktigt datumen men vi åker en onsdag och hem igen söndag. - Detta blir helt perfekt!! 

Vi har också börjat planera en resa till hösten i början av september för att vara mer exakt. Men då är det inte bara jag och Per som reser utan hela familjen. Vi kommer ta med oss våra fyra barn och deras respektive vilket också innebär att våra tre små barnbarn skall med. Så vi blir alltså 10 vuxna och 3 barn. Detta kommer nog bli en resa som vi sent kommer att glömma. Men det skall bli helt fantastiskt att komma iväg allihopa. 

Man reser också mycket när man har hundar. Jag och Kari har de senaste åren alltid haft den stora Cavalierspecialen i England som en liten utflykt tillsammans varje år. Detta utöver alla andra resor man gör dit. Men i år så bestämde vi oss faktiskt för att stanna hemma. Detta då jag har huset fullt med valpar och då Kari själv väntar valpar. Känns nästan lite ledsamt att skriva om detta. För jag hade så gärna rest med henne istället för att läget är som det är just nu. Men det kommer fler tillfällen och vi kommer kunna resa massor tillsammans i framtiden. 


Hoppas att ni alla får en fantastiskt alla hjärtans dag fylld av kärlek. Jag har ju min alldeles egna Wallentin så för mig skall det nog ordna sig...   💝

måndag 13 februari 2017

BAILEY

CH. CLOPSVILLE BAILEYS
(GBCH. Aranel Cosmic - Clopsville Rioja)

Måndag idag och en ny veckar startar för mängder av nya möjligheter. Det gäller att ta vara på det lilla för livet är skört och man vet aldrig vad som händer nästa vecka, eller kanske redan i morgon. Ibland får man påminna sig om att man bara lever en gång och den gången måste man ta vara på. Inte att glömma, vi måste också se till att ta vara på varandra!! 

Igår visste jag inte riktigt vad jag skulle göra, kände mig liksom rastlös. Men var är då bättre att fördriva tiden med än att bada lite hundar. Så igår fick gammelmannen "Bailey", Ch. Clopsville Baileys ett bad och jag passade då även på att fota honom där han satt på bordet fönad och klar. 

Måste säga att han er väldigt pigg och fräsch ut för att snart vara 9,5 år gammal. Kanske skulle han få ta en runda i ringen som veteran någon gång nu i sommar. Vi får se, jag tror ändå att han helst njuter av lugnet här hemma. Fast om det är någon av mina hundar som har myror i brallan så är det "Bailey". - Vi får se vad vi hittar på... 

torsdag 9 februari 2017

KENNELFLICKA


- Hum..ser bra ut tycker jag. Min nya lilla kennelflicka!!  😁😁

onsdag 8 februari 2017

STATISTIK


På Facebook kan man inte få fram så mycket statistik, som tillexemplen hur många som verkligen ser dina bilder (om de inte trycker på "like") eller som är inne och tittar på just din sida. Men har man en blogg så kan man läsa av mycket mera, vilket faktiskt är lite kul att följa ibland. Jag kan se vilka länder som tittar in, jag kan se hur många som tittar in då också uppdelat på timme, dag, månad och år. Jag kan se hur många som läser varje inlägg och jag kan se vilka ord de sökt på och hamnat i denna blogg mm. 

Tar man bara detta med valphänvisning så kan man faktiskt se en del. För i bloggen kan jag se från vilka sidor de som hamnat på min blogg varit på innan. Alltså de sidor som har en länkat till min blogg. Och jag måste faktiskt säga att jag blev lite glatt överraskad idag. 

Jag har inte varit så flitig på att använda mig av valphänvisningar tidigare. Det har liksom fungerat i alla fall så det har inte behövts. Men denna gången så har jag lagt ut mina Cavaliervalpar både på SKK's sida Köpahund.se och på Cavaliersällskapets sida och då valphänvisningen där. 

Jag blev faktiskt glatt överraskad vilken power dessa sidor ändå har så att våra valpköpare skall hitta var det finns valpar. Bara den senaste månaden har lite över 400 stycken klickat sig vidare från Cavaliersällskapet och in på min blogg. Lite färre från SKK, men 125 stycken därifrån är ju också bra. - Helt fantastiskt, eller hur? 

Så man skall faktisk inte underskatta våra rasklubbar som gör ett fantastiskt jobb för oss uppfödare och andra medlemmar. Stort tack till Cavaliersällskapet för allt jobb ni lägger ner och på den service ni ger oss alla. En rasklubb väl värd mitt medlemskap!! 

söndag 5 februari 2017

SENSATE PÅ DE TRE SMÅ..

Adrian

Adrian som är minstingen i familjen växer så det knakar och är nu lite över en månad. Jamie kan nu sitta lycklig och glad helt själv i en kundvagnen på Ikea och lilla Molly rockar loss ordentligt till Mellon igår....- Ja, vad skall man säga.....   ;)

Jamie


Molly

TIP TOP BOYS!

Årets Tricolor 2016
CH. CLOPSVILLE MOJITO
(GBCH. Gamble On You Des Contemplations at Pascavale - Clopsville Sea Breeze)

Har fått lite resultat om hur det har gått för några av mina Cavalierer under 2016. Det har gått riktigt bra trots att vi inte varit ute så värst mycket och då vi inte heller har jagat något speciellt. Men "Mojo", Ch. Clopsville Mojito fick sitt championat under året och slutade även som årets vinstrikaste tricolor. Hela listan ligger av någon anledning inte ute ännu så jag vet inte var han hamnade på listan om årets cavalier eller årets hane. Men det spelar egentligen inte så stor roll var han hamnar. Huvudsaken är ju att man gillar sina egna hundar. - Eller hur? Listan kan ses HÄR på Cavaliersällskapets sida. 

Trots att "Bailey", Ch, Clopsville Baileys inte varit ute i några ringar på evigheter så är han ändå med på något sätt. Denna gång som Årets Avelshane 2016. Är så glad i denna kille och också väldigt stolt över vad han har presterat på alla plan. Bloggade lite om "Bailey" för inte så länge sedan. HÄR finns det inlägget! 

- Stort grattis till alla andra vinnare under 2016!! 

Årets Avelshane 2016
CH. CLOPSVILLE BAILEYS
(GBCH. Aranel Cosmic - Clopsville Rioja)

- THANK TOU JEAN SAILSBURY FOR MY BOYS!! 

KLARA, FÄRDIGA, GÅ....

VOUGES TRIBECA
(Ch. Clopsville Baileys - Vouges Gracious)

Igår var det dags för besiktning och vaccinering av "Mindy's" fyra fina valpar. Allt gick bra och alla var UA. Nu kommer de flytta en efter en och de har alla fått helt underbara familjer. Så jag som uppfödare till dem kan liksom inte önska så mycket mer. Först ut var storebror Vouges Truly Madly Deeply som flyttade till Stockholm igår. 

torsdag 2 februari 2017

BÄSTA MORGONEN...


Idag har jag haft en fantastiskt mysig morgon. Lilla Molly kom ner till mig vid 07:45 då mamma Johanna skulle på ett läkarbesök. Vi satte oss då och tittade på morgon tv men det tyckte Molly var skit tråkigt. Vi satte då istället på en Disney film och la oss i soffan. Liten som hon är men hon verkligen älskar att titta på dessa filmer. Hon har några favoriter som "Prinsessan & Grodan" och "Den Gode Dinosaurien".

Men plötligt känner jag att hon inte riktigt är med i filmen längre. Lilla snuttan hade då somnat och jag måste säga att det var riktigt mysigt att ligga där och höra henne snusa. En riktigt bra start på dagen kan man säga. Inte det minsta jobbigt att vara "The Morfars", bara helt fantastiskt!! ;)