onsdag 21 juni 2017

EN SOFTAR DAG...

Ligger här ute på altanen bland palmer och blommor och bara njuter av solen och värmen. Så skönt att bara vara ibland. Livet går så fort och det finns så mycket att göra hela tiden så att bara stanna upp och inte göra något är faktiskt ibland nyttig.


Men samtidigt som jag ligger här så funderar man ju såklart på allt som händer runtomkring i världen. Alla krig, terrorattacker och allt skit som pågår. Helt otroligt egentligen att just jag då kan ligga här på altanen i tystnad och bara höra fåglarnas kvitter och en och annan enveten fluga som kommer surrandes. Andra får kämpa för sina liv och får sina familjer splittrade och förstörda. Så tragist att det ser ut just såhär. Vissa av oss är lyckligt lottade i livet medan andra... ja, de har det inte riktigt lika lätt.

Sedan har vi ju allt detta som händer i hundvärlden. Alla regler och lagar som läggs på oss uppfödare. Känns som om vi snart blir helt bakbundna och inte kan göra någonting. För efter att ha läst olika inlägg på Facebook så kommer det i framtiden bland annat bli svårt att sälja valpar till Norge och vi får knappt längre ha med våra hundar i bilen när vi skall ut och åka utan att ha tillstånd. Regler och lagar kan vara bra men vissa ... ??


Sedan har vi ju detta med utställningar och vem som vinner och vem som inte vinner. Vem känner vem och vem som inte känner någon. Och vem är egentligen störst, bäst och vackrast? - Vet ni... Jag orkar inte längre bry mig. Det är som det är och det ser ut som det gör. Det har alltid sett ut på samma sätt så inget nytt här. Det står alla fritt att göra vad de vill så länge inga regler och lagar bryts. Precis som jag skrev innan så har vi alla olika förutsättningar och vi kan inte jämföra oss med varandra. Vissa är mer privilegierade än andra. Livet är inte alltid rättvist och den som är med i leken får liksom leken tåla. Glöm inte att det är en sport och en hobby. Alltså inget som är på liv och död.

Jag känner just nu ett lugn i mig själv och känner inte att jag måste åka på varenda utställning som finns. Det finns så många så man kan liksom välja och vraka. Åker jag så åker jag men jag vill inte att det skall bli något tvång eller att jag skall jaga årets det och det. Jag orkar inte längre och jag känner att livet har så mycket mer att ge än att bara sitta i ett tält på en idrottsplan någonstans i Sverige. Jag har liksom gjort detta om och om igen känns det som.

Inte för att jag inte tycker det är roligt men hundar och utställningar. Nä, jag älskar verkligen detta livet med hundar och tävlingar. Men det finns så mycket mer i livet att göra och ta vara på. Just nu känns min familj, barn och barnbarn viktigare. Just det livet kommer liksom inte i repris så det gäller att ta vara på varje sekund. Känns lite konstigt men det blir inget Borås för oss i år. Detta då lille Adrian skall döpas och hans dop kommer ju inte igen nästa år. Men det gör utställningarna i Borås så valet är ju inte så himla svårt faktiskt. Ibland vill jag göra allt men det är bara 24 timmar på ett dygn och jag har med tiden och åldern lärt mig uppskatta varje minut. Hundar och hundsport kan jag hålla på med hela livet så känner ingen stress. Och att stressa fram vinnande hundar är nog inget bra koncept då det inte kommer hålla i längden.

Ibland är det också roligare med Cavalierer och ibland mer med Jappar. Just nu är jag kanske mer inne i en Jappe fas och då får det vara så. Känner faktiskt ingen stress utan njuter av varje sekund och tar liksom tillfällena när de kommer. Så att ligga här på altanen och avverka alla dessa världsproblem till fågelkvitter och musik från spotify är faktiskt riktigt, riktigt skönt.

- Ha en underbar dag och ta vara på tiden och varandra!!



Inga kommentarer: