söndag 21 maj 2017

HÄSSLEHOLM

Vi hade en väldigt trevlig dag i Hässleholm igår. Det blev en lång dag och också en väldigt varm dag även om det blev svalare framåt eftermiddagen när finalerna började.

Vi hade med oss både Cavalierer och Jappar, inte alltid så bra att ha två raser. Ibland funkar det toppen och man behöver inte stressa. Men igår krockade verkligen allt. Jag fick springa som en galning mellan ringarna och jag var genomsvett och helt slut när allt var klart. 

CH. CLOPSVILLE BAILEYS
(Ch. Aranel Cosmic - Clopsville Rioja)

Allt började ändå ganska lugnt för först in i ringen var "Bailey", Ch, Clopsville Baileys. Jag visade honom helt utan stress och han blev 2a Bästa Hane från veteranklass. Sedan fick jag en liten paus innan det var dags för "Molly", Vouges Odd Molly. När jag väl är i Cavalier-ringen med henne så börjar Japparna. Jag hann gå ett första varv för att sedan springa tillbaka och ta "Kenzo", Ch, Aranel Kenzo. 

Han vann sin klass och sedan var det dags för bästa hane. Jag fick hela tiden hålla koll på Cavalier ringen och bästa hane flöt på bra. "Kenzo" vann. Sedan han jag precis byta hund då "Dolly", Vouges Roiyaru Houseki skulle in i öppen klass. Det gick också bra hon vann med CK. Sedan var jag tvungen att lämna för att "Molly" skulle upp på borden i den öppna klassen hos Cavaliererna. Hon var sist i klassen så jag fick stanna kvar för konkurrensen. Samtidigt håller Japparna på för fullt och svetten och stressen är total. 

"Molly" vinner sin klass med CK och jag får rusa tillbaka till jappe ringen och ta "Dolly" i Bästa tik. Hon blev 2a och fick Res-Cacib. Ut ur ringen igen för att ta in "Kenzo" i BIR & BIM. Det gick också bra då "Kenzo" slutade som BIR. 

Sedan var det bara att rusa igen för det var då dags för bästa tik på Cavalierer. Byter hund och rusar i väg med "Molly" som där och då blev 2a Bästa Tik med Res-Cert och Res-Cacib. Sedan var det bara att rusa tillbaka till tältet och byta hund igen då "Bailey" skulle in igen och tävla om dagens bästa veteran. - Asså herregud... sicket jäkla spring!! 

Men det gick ju bra, jag är helnöjd och jag hade faktiskt inte förväntat mig någonting. "Bailey", Ch. Clopsville Baileys blev 2a Bästa hane bland alla ungdomar och även dagens bästa veteran. I finalerna så avslutade han dagen med att bli BIS-4. "Molly" var 2a Bästa tik med ytterligare ett Res-Cert. "Kenzo", Ch. Aranel Kenzo blev BIR och Bästa Veteran och lilla "Dolly" var 2a Bästa tik. BIR-Valp på Jappar blev Vouges Roiyaru Romansu som ägs av Cicci Rollberger. 

Hårt arbete lönar sig ibland men jag vet inte om det alltid är så kul. Man missar liksom allt och hinner inte titta på sin egna ras/raser för att man flänger så fram och tillbaka. Per blir bara trött av att se mig rusa omkring som en yr höna då jag knappt har koll på varken hundar eller nummerlappar. Men jag måste ge en stor eloge till ringsekreterarna. De hade järnkoll på mig och var så hjälpsamma så att jag hann både springa hit och dit. Utan dem hade jag nog typ missat allt. - TACK! 

Framöver får vi nog kanske tänka oss för lite och kanske välja Japanese Chins eller Cavvalierer. Man har ju liksom inte blivit yngre med tiden så man får nog tänka sig för lite. Det skall ju vara kul också!! 

Men som sagt jag är nöjd med dagen och jag är väldigt nöjd med vad mina hundar presterade i denna stress. Skit kul var det också att lufta av "Bailey" och visa att han fortfarande är - Fit for fight, 9,5 år gammal. Tack också till alla som kom fram och sa att han var så fin. Många sa också att de var så glada av att ha honom i sina stamtavlor. Sedan är det heller ingen tvekan om att "Kenzo" älskar att få åka med oss på utställning igen.... - eller hur?




1 kommentar:

Barbro sa...

Härligt att se Kenzo så glad o med ett härligt flyt!!