måndag 29 februari 2016

LITE NYTT


Jag vågar snart inte längre visa allt nytt jag köper men tänkte att denna kavaj/jacka var lite rolig då vår Englands vecka snart börjar. Här går vi - all in....  

lördag 27 februari 2016

DAGS IGEN


Vi har haft en liten paus i vårt projekt med att renovera här hemma. Nu är det dags igen och idag har vi haft bygg gubbarna här och planerat och bestämt hur våra två badrum skall se ut. Även vårt nya sovrum skall nu fixas då vi skall ha det ihop med ett av badrummen så att vi typ får en egen liten svit. Det andra blir då mer en gästtoalett/badrum. 

Är nu väldigt glad att vi har två badrum för då har man i alla fall ett kvar medan det andra är i en enda röra. Värre var det att byta kök då man faktiskt bara har ett. Men både kök och badrum är ju mega jobb och också väldigt kostsamt. 

Det ena badrummet kommer "bara" göras om precis som det egentligen är. Bara nytt klinker, kakel, toalett och handfat och så. Det andra är det lite mer jobb på då jag vill flytta både toalett och dusch mm. Sedan är nog de jobbigaste i ett hus renoverat och klart, fast visst tvättstugan blir kanske också lite jobbig projekt men där är vi inte ännu som Per hade sagt, när jag stressar iväg in i framtida projekt. 

Men det kommer bli bra och trots att vi inte startat ännu så längtar jag redan tills allt är klart. Skall bli så spännande och skönt att få våra badrum nya och fräscha. På måndag skall det redan tydligen börja så nu blir det hux flux bråttom att beställa allt. Men samtidig skönt att vi åker till England på torsdag och blir borta några dagar. Då slipper ju i alla fall vi det värsta...    ;)

onsdag 24 februari 2016

ÅRETS....

CLOPSVILLE MOJITO
(GBCH. Gamble On You Des Contemplations at Pascavale - Clopsville Sea Breeze)

Idag fick "Mojo", Clopsville Mojito sig ett välbehövligt bad. Han går faktiskt också under namnet "Kiss-Klas". Men nu var har inte riktigt lika skitig då han varit en riktig piss ruska och har varit svår att hålla ren och vit. Men nu äntligen börjar det reda upp sig lite, han blir ju 2 år nu i mars och har lärt sig att hålla lite bättre styr på sin "killekolle"..... 

När jag stod där och fönade så kom jag på att jag har ju inte bloggat om att han faktiskt blev Årets Trefärgade hane, 3:a Årets Hane och 8:a Årets Cavalier. Tycker det är riktigt bra då han hela förra året tävlade från Junior & Unghundsklass. Det är inte lätt att slå sig fram bland alla fina Cavalierer och Champions och så. Men lille "Mojo" har gjort det bra och då också trots att han också är en trefärgad. Så visst, jag är stolt som en tupp. 

Kennelkompisen "Mimi", Aranel Infinity har gjort samma resa. Tävlat från samma klasser och slutade på listan som 3:a Årets Tik och 5:a Årets Cavalier. Första gången hon var i Öppenklass var på MyDog nu i Januari där hon också blev Svensk Champion. 

Lilla "Lulu", Clopsville Loretta har bara tävlat från juniorklass hela året, men en början i valpklass. Hon har också gjort det riktigt bra för att vara så ung med att sluta som 8:a Årets Tik och 11:a Årets Cavalier, precis utanför topp 10. Jag själv sammanfattar mitt och hundarnas år i ringen 2015 som - Väl Godkänt! ;)


Det läskiga med "Mojo" är att jag hela tiden ser min gamle "Adam", Ch. Hackensack Designed By Magic i honom. Då både på hans sätt och hur han ser ut och beter sig. Lite spooky faktiskt att ha "Adam" tillbaka på trimbordet. 


Efter bad och fön får man lite belöning - Duktig kille...  

LIVET





Så coolt att kunna se hur ett litet liv blir till. Speciellt nu när man går här och är en förväntansfull Morfar!! ;)

måndag 22 februari 2016

OOPS!


Idag satte jag mig och skulle anmäla hundarna till Malmö Internationella utställning i mars. Lite stressad var jag och också lite irriterad på mig själv att jag ALLTID skall vara ute i sista sekund. Men vad händer?? Jo, jag är helt fel ute och har missat att anmälan gick ut redan förra veckan. Snacka om att vara ute i sista sekund och en hel vecka. Så himla klantigt och dumt!!

Shit happens och jag får sätta mig och kolla på lite andra utställningar i stället. Det kommer ju flera... - Hahaha..

VAD HÄNDER?


Flera gånger i veckan får jag vänförfrågningar från människor då oftast från unga tjejer och jag inte har en aning om vilka de är. Känns som om det bara är fake profiler, då ingen av mina vänner är vän med dessa. Dessa tjejer putar i alla fall med sina läppar eller visar gärna sina behag lite mer än vanligt i en profilbild. Kul på ett sätt men - Vad händer? 

onsdag 17 februari 2016

FRISÖRER!!!

VOUGES PRADA
(Craigowl Coaster - Vouges Wedding Song)

Att ha frisörer nära till hands är ju nästan lite lyxigt och hur bra som helst. Både min far och min dotter är frisörer så behöver man frissas till så finns alltid någon av dem nära till hands. Men det verkar även som om att jag lyckades föda upp en liten hund som har tagit på sig rollen att vara frisör i hundgänget. 

Hade ju lite tänkt att dessa två unga tjejer skulle få följa med på turné i sommar, men det sket sig då man kan säga att de är lite lätt luggade. Så det blir till att vänta tills det har växt ut igen. Detta händer ju alla som har pälshundar, men det är lika tråkigt varje gång. Jag skall ärligt säga att ibland längtar jag till något korthårigt. Alltså nått som man inte hela tiden måste passa och hålla rena, tovfria och vita. Tänk vad lätt att bara ha något som man kan torka av... och då är ju inte Cavalierer speciellt jobbiga att sköta. Det finns ju de raser som har ännu mer päls att vara rädd om. - Huuu...

VOUGES NARNIA
(GBCH. Aranel Genesis - Vouges Copy Cat)

Men även om de är lite luggade så är de ganska fina i alla fall, efter sina bad idag...  ;)

STÄDAR HOS HUNDARNA....



måndag 15 februari 2016

TRE SMÅ POJKAR...

VOUGES ROIYARU SENSE-SHON - "Kian"
(Ch. Vouges Roiyaru Share-Do - Ch. Homerbrent Chinki)

Små pojkarna växer snabbt nu och ändrar sig för varje dag. Lika så jag, för den ena dagen gillar jag den och andra den. - Det är inte så himla lätt att välja...  ;)

VOUGES ROIYARU KIMI - "Kimi"
(Ch. Vouges Roiyaru Share-Do - Ch. Homerbrent Chinki)

VOUGES ROIYARU SHAZOU - "Duo"
(Ch. Aranel Kenzo - Vouges Roiyaru Dezaia)

söndag 14 februari 2016

HÄRLIG HELG...

Söndag idag och Wallentin's dag, den har vi spenderat i soffan faktiskt. Tittat lite på film samtidigt som valparna rusar omkring i köket. Precis som en skön och härlig söndag skall vara. Fick lite besök idag också då vår veterinär har varit här och vi har även haft en tik här för parning med gamle "Teddy", Ch. Vouges Charlatan. Han är nu över 9 år och har inte parat på ett tag men han hade takterna kvar och körde på precis som när han var ung.


I går var det en dag i full rulle. Vi hade inga som helst planer och hade egentligen inget att göra så vi stack till Kållered på förmiddagen och tänkte shoppa lite typ skurmedel och sånt på Rusta. Vi tänkte att det var dags att vara lite otrogna mot Freeport. Men min dotter Madelene och hennes Jesper skickade ett mess och frågade vad vi gjorde, och om de kunde komma en sväng. Vi möttes sedan upp på Freeport i alla fall då de ville ta en sväng där.

Så vad händer då... Jag hade ju inte tänkt shoppa men det blev ändå tre tröjor och en kavaj. Orkar inte fota för det var inget speciellt, bara lite bra och ha saker. Sedan efter Freeport åkte Per hem och tog hand om hundarna medan Jag, Madelene och Jesper åkte hem till Johanna och Billy en sväng. Det är mycket baby snack just nu så Johanna visade lite vad hon fixat med och köpt.

Per ringer och tycker vi skall komma hem då min mamma och pappa kom förbi på en kopp kaffe. Vi åt sedan god mat allihop och tittade på Melodifestivalen och QX galan tillsammans. En trevlig helg, full rulle och nästan hela familjen på plats...



Nu sitter jag här och bara hoppas att valparna snart skall somna. Men ju äldre de blir desto längre orkar de hålla på. Så jag får nog hålla ut en stund till.. . ;)

BÄST IGÅR...



fredag 12 februari 2016

MSQRD.ME



TREVLIG HELG!!!









FREDAG


Äntligen fredag idag och i kväll kommer Per hem efter några dagar i Schweiz. Skall bli skönt att få ordningen återställd och allt är som vanligt igen. Men har lite att göra idag innan jag kan ta fredag och helg, så det är väl bara att sätta igång.... ;)