fredag 9 december 2016

VART ÄR VI PÅVÄG??

Ingen har väl missat hetsen som blev när Åhlens använde sig av en liten söt mörkhyad kille som Lucia i sin reklam. När jag såg detta komma på Facebook så låg jag hela kvällen och läste alla hemska kommentarer som rullade in. - Vad är det för fel på folk egentligen?? 



Många av inläggen var så grova att jag tappade hakan. Det är heller inte barn som sitter fega och tycker till. Nä, det är VUXNA människor. Jag kunde ju inte låta bli att klicka mig vidare in på deras sidor och får då se att många av dem också är föräldrar till små gulliga barn. Alltså ärligt vad är det för fel på folk?

Man vill inte att ens egna barn skall bli mobbade, påhoppade eller utstötta i skolan, men man sitter själv och hatar och skriver en massa elaka kommentarer om andras barn. Helt otroligt att vuxna människor beter sig på detta sätt. Vad är det för förebilder egentligen? 

Läste precis ett inlägg som jag också delade på Facebook att en kille på 15 år nu skall vara skolans Lucia. Tycker det är starkt gjort av honom och även av skolan som låter honom kandidera som Lucia och därmed också bli vald. Varför måste vi alla vara lika? Vi är inte lika och det måste bara respekteras.

När jag läste detta inlägg så tänkte jag lite tillbaka på när jag var en sådär 10-11 år och hoppade upp på scenen och mimande till Carola och Främling. Jag minns inte då om föräldrar eller andra i skolan reagerade negativt på detta. Men det var det kanske... Men jag minns det inte så, snarare tvärtom. För jag fick göra om detta nummer året därpå då många önskade en favorit i repris.

Jag själv tänkte nog inte där och då på vad jag egentligen gjorde. Jag tror inte barn gör det, för barn föds inte med hat och fördomar. Det är vi vuxna som sedan formar våra barn och efter att ha sett kommentarerna på Åhlens reklam men den gulliga killen som Lucia så blir jag faktiskt rädd...

- Vad är det för framtid vi vill ha? - Vad vill vi att våra barn skall få för framtid? Det är dags att börja tänka nu och sluta med allt hat och elakheter... nu är det liksom nog.

- Peace, Love & Understanding!! 



1 kommentar:

Anonym sa...

Ûbergulligt!
Kram!