fredag 30 december 2016

BEDRÖVLIGT


Måste säga att jag blev riktigt besviken när jag fick se vad detta stora foderföretag skriver om vår ras då de skall försöka sälja på detta enligt mig skitfoder till våra valpköpare och Cavalierägare. Vi är många uppfödare som gör vårt allra bästa i aveln och Royal Canin verkar göra sitt bästa för att skrämma våra valpköpare så att de köper detta foder. Det lovar ju i stort sätt att matar man sina hundar med detta foder så är och blir de friska och kanske en si sådär 23 år gamla. 

Jag provade på foder från detta företag för många år sedan då jag stod i valet och kvalet att byta det foder jag då hade. Men jag bytte ganska snabbt till något helt annat då detta foder inte passade mina hundar alls. Snacka om att ha lyckats skräddarsy ett foder för min ras. Finns många bättre och nyttigare foder att ge våra hundar än detta. Vinner jag detta foder på utställningar så ger jag bort det eller så åker det direkt i soptunnan. Duger knappt att mata fåglarna med...   ;)

Riktigt hemsk text att läsa om man går in HÄR och läser. Nedan kan ni se lite utdrag på hur Royal Canin framställer vår ras, allt för att sälja .... riktigt beklagat och bedrövlig. - Dags för bojkott!! 

"Under den vackra, silkeslena pälsen har cavalier king charles spanieln känslig hud som lätt blir irriterad och infekterad och därför kräver extra omsorg. Det är också viktigt att känna till att rasen har anlag för övervikt och behöver massor av motion och hälsosam utfodring."

"Tyvärr är det också så att lika stort hjärta som en cavalier king charles spaniel har, lika stor är risken för att den ska råka ut för hjärtsjukdomar. Det kan röra sig om dålig blodcirkulation och nedsatt hjärtfunktion – och i slutändan hjärtsvikt."

"Cavalier king charles spanielns speciella huvudform gör att foderbitarna måste vara lätta att plocka upp. Förutom att bitarna i vårt specialanpassade foder är utformade med det i åtanke så har fodret en sammansättning av näringsämnen och antioxidanter som hjälper till att bibehålla en god hjärtfunktion"

1 kommentar:

Anonym sa...

Ungefär ett år sedan tänkte vi testa detta märke för vår cavalier. Personalen i djuraffären avrådde oss från det och sade att det är typ skräpmat. Vi har stort respekt för att de valde vårt bästa istället av att tjäna lätta pengar.

Dessutom är produktbeskrivningen ganska ovetenskaplig och liknar falsk marknadsföring.