måndag 29 augusti 2016

SUPER HELG

Lite seg och sliten är man allt idag efter två dagar på utställning i Backamo. Men det var väldigt trevlig och vi hade roligt även om vädret var lite sådär på söndagen. Men vi klarade oss nästan helt från regn men det var ganska kallt. Det var bättre på lördagen trots att det blåste ganska friskt.

Denna helg var jag helt galen och anmälde hela 9 hundar, fråga mig inte varför - Måste fått hjärnsläpp!! Plus att "Kenzo" då också följde med då han hade fått en avelsgrupp. Tänkte det kunde vara lite roligt och ta ut och lufta honom lite tillsammans med hans avkommor. Så detta gjorde ju att jag hade 10 hundar att fixa innan utställningen.

Men sedan blev det ändå minus en Cavalier då någon har varit framme och friserat henne lite så jag kände att det inte riktigt var någon ide att ta med henne. De var många som skulle med i alla fall. Jag fick tjuvstarta lite på torsdagen för att hinna och orka med att få klart allt. Det fick bra, förvånansvärt bra.

Så 9 hundar var med på var med på lördagen och söndagen släpade vi med oss 7. Tänker man på kostnaden för att anmäla alla dessa så blir man kanske inte så glad. Men vad gör man inte för konsten och för att ha lite roligt, så vi tänker inte mer på det!! ;)

BIR & BIM

På lördags morgonen började vi med Cavalier King Charles Spaniel och domare var Nina Karlsdotter. "Mojo", Ch. Clopsville Mojito var 2a Bästa hane. Lille Vouges Piccolo som ägs av Anna Smedman var 4a Bästa hane och fick Res-Cert. Lilla "Mimi", Ch. Aranel Infinity vann Championklassen och slutade dagen som Bästa Tik. - Grattis till alla dagens vinnare!!

BIR & BIM

Sedan var det bara att packa ihop och flytta några ringar bort där det var Japanese Chins som dömdes av Kerstin Nilsson från Danmark. Vi hade tur att Cavaliererna var först på morgonen och Jappar var sist på dagen. Så vi hade gott om tid att ladda om.

"Uno", Ch. Vouges Roiyaru Share-Do var först ut och slutade som "Mojo" alltså som 2a Bästa Hane. Sedan hade jag en debutant in i ringen i "Dolly", Vouges Roiyaru Houseki. Hon travade på glatt vann sin klass och fick CK. Sedan var det dags för "Tyra", Vouges Roiyaru Kisaki även hon vann sin klass och fick CK. Efter detta så hade vi tre tikar i Championklass. Vinnare av den blev "Kenza", Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu. Bakom henne stod "Rosie", Ch, Vouges Roiyaru Ro-Zu och sedan stod "Zama", Ch. Vouges Roiyaru Zama.

Fem hundar med CK blev ju lite krångligt på tre personer så jag är väldigt tacksam för all hjälp vi fick med att få in alla i ringen. Resultatet blev.....

1:a BT - Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu
2.a BT- Vouges Roiyaru Houseki med sitt första Cert
3.a BT - Ch. Vouges Roiyaru Ro-Zo
4.a BT - Vouges Roiyaru Kisaki med Res-Cert.
(5.a BT - Ch. Vouges Roiyaru Zama)

Fyra kombinationer i en uppfödargrupp
Uno, Rosie, Kenza & Dolly

Sedan behövde vi en massa hjälp igen för att få in både avels,- och uppf grupp. Vi fick till det bra och jag är så tacksam för detta. Båda grupperna fick HP. Lilla "Kenza" slutade sedan dagen med att bli Bästa tik, precis som sin kennel kompis "Mimi" blev tidigare på dagen. Stort tack för all hjälp vi fick under dagen!!

- Fortsättning på helgen och söndagen fortsätter snart i ett nytt inlägg...

Inga kommentarer: