fredag 30 januari 2015

RENOVERING!!

Jag vet inte men att få influensan mitt i renovering tider var kanske inte så bra. Häromdagen var vi ju och beställde vårt nya kök. Jag fick proppa mig full med diverse tabletter och nässpray mm för att klara av att sitta och fantisera fram ett drömkök. Men jag överlevde och allt blev klart och beställt. 

Dagen efter så kom all klinker som skall läggas in hos hos hundarna. Men detta kom inte hem så man fick hämta själv. Per var glad i hågen, slängde sig i bilen och åkte för att hämta. Men kom tillbaka helt slut, då allt vägde över 1 ton. För att Freeport bilen skulle orka så fick han åka tre gånger. Jag orkade just där och då knappt lyfta ett finger men pytte lite kunde jag hjälpa till. 

Stackars Per fick i stor sätt lyfta 2 ton helt själv. För först skulle ju allt in i bilen och sen skulle det ju ur bilen igen. Men skam den som ger sig och inom loppet av en timma var allt klart och hemma. Detta var nog inte så bra för sedan igår har Per legat i sängen i samma influensa som jag. 

Men oavsett sjukdomar och allt så kommer det bli en rörig tid här hemma framöver. För att först renovera hos hundarna och sedan ett nytt kök kommer ju göra att det lite blir villa upp och ner ett tag. Men jag har längtat så efter att få allt detta gjort så just nu kan jag inte se några problem alls med att ha hundar överallt medans vi fixar hos dem och sedan vara utan kök och oreda överallt. 

För nya golv skall också in i hela huset. Var på Stigs kakel förra helgen och där fanns massor som jag kunde tänka mig. Lite i dyraste laget kanske men gör man om så kanske man skall göra det på riktigt. Så har nu massor med nya idéer både för vardagsrum, kök, sovrum och badrum... Herregud, ni som har renoverat mycket eller nyligen får nog lite skräck, men jag kan redan nu se hur fin och bra det kommer att bli. Eller ligger jag kanske fortfarande och feber yrar... 

Nedan kan ni i alla fall se lite ritningar på vårt nya kök. Ni som har varit här förstår säkert hur det kommer att se ut när det är klart. Färger och så stämmer ju inte riktigt och nä, vi skall inte ha några skåp över bänkarna. Vill få det så ljust och luftigt som möjligt då köket kommer vara lite mörkare. Sedan finns också lite planer om att ändra lite utanför det fönster som finns i köket. Men det är ett annat och mycket senare projekt.






Hundarnas rum och kök när nu färdigritat och planerat. Dags att planera och rita fram vad som kommer härnäst. Kanske också börja titta på vem som vill hjälpa oss med att få allt på plats. Mycket kan vi nog göra själva, men långt ifrån allt om jag känner oss rätt!! ;)
- Trevlig helg och ha en skön fredag!!!

1 kommentar:

norma sa...

and by the time I visit it will be all done! lol