tisdag 25 november 2014

DE ÄR HÄR!!


Stolta föräldrar...
GBCH. Aranel Genesis & Vouges Copy Cat

- Eller ja... de har redan hunnit bli två veckor och öppnat sina små ögon och allt. Det gick ju tyvärr inte så bra för lilla "Cattis". Hon satte igång och och fick sina valpar lite väl tidigt. Hade jag kunnat så hade jag gärna stoppat upp dem igen och satt en plugg några dagar, men det funkar ju inte riktigt så.

"Cattis" och jag fick helt enkelt kämpa på så gott vi kunde, men det var väldigt svårt. Vi gjorde verkligen allt i vår makt båda två. Att försöka rädda små valpar som väger typ 85 gram när de föds är nästintill omöjligt. Dessutom går de ju alltid ner några gram efter födseln. Så att vända trenden uppåt var i stort sett omöjligt. De stod helt still och en efter en trillade de bort och jag var som en zombie hela den veckan, för två klarade vi så länge. Att stöd mata och se till att allt fungerar tar på krafterna när man måste göra det typ 25 timmar om dygnet.

Två av valparna var större och mer färdiga, dessa behövde vi inte jobba med alls utan de skötte sig helt perfekt utan min hjälp. Resultatet blev att dessa två blev kvar och de andra syskonen blev små änglar. Väldigt frustrerande men så är det ibland. Allt är inte alltid rosa moln och gröna dalar...

Men jag är i alla fall oerhört glad i de två som är kvar, man får ju liksom inte glömma dem i sorgen och förlusten av de andra. De har dessutom redan fått sina namn och hanen heter Vouges Nangijala och kommer gå under arbetsnamnet "Skorpan". Tiken heter "Lucy" och i stamtavla Vouges Narnia.

Nu ser jag fram emot att få se dessa två små växa upp. Skall försöka ta lite bilder på dem vilket jag inte är allt för flitig med att göra på mina hundar och valpar. Men skall jag beskriva dem så är de som små tjocka paddor. Inte konstigt kanske när de bara är två och nu har hela baren för sig själva...

Men det har ju också blivit och kommit mer och fler härliga resultat från vår "Roadtrip" som vi gjorde till England tidigare i höst. Men mer om det en annan gång...  :)

Inga kommentarer: