söndag 24 augusti 2014

BACKAMO x 2


- Så, nu finns det äntligen lite tid till att bara sätta sig och blogga lite. Känns som om helgen har gått i ett och när man kommer hem från två dagars utställning så finns det lite att göra. Men visst, man måste ju inte göra allt idag, så jag sparar en del till i morgon så att jag också får lite egen tid i soffan dessa sista timmar på denna helg.

Helgen har varit riktigt bra och riktigt trevlig. På lördagen så var det nationell utställning i i Backamo och då hade vi med oss två Cavalierer (Rosscrea Simply Red & Vouges Wedding Song) som båda typ fick släta exellent. Helt ok, vad skall man annars säga. Men för Japparna gick det bättre.

Domare var Siv Jernhake som lovordade våra Jappar vilket alltid är kul att höra. Det är ju ändå ett jäkla slit detta med hunduppfödning och utställningar. Vi hade anmält fem jappar med tog bara med oss fyra av dem. Kändes som om det räckte att bada och fixa till sex hundar inför en utställning. Lite galet bara det och dyrt dessutom. 

BÄST I RASEN
VOUGES ROIYARU SHARE-DO

"Uno", Vouges Roiyaru Share-Do charmade Siv och blev BIR och fick sitt 7:de Cert. BIM blev "Kenza", Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu och "Greta", Ch. Vouges Roiyaru Naki var 2:a Bästa tik. Vi hade också med oss lilla "Rosie", Vouges Roiyaru Ro-Zu som gjorde debut och då i juniorklass. Hon blev 3:a Bästa tik och fick sitt allra första Cert. "Tyra", Vouges Roiyaru Kisaki var också anmält med som sagt, det räcker att fokusera på en virrig och vimsig debutant. Vi får se när tiden och läget kommer för lilla "Tyra".

Vi fick också plöstligt där och då när BIR & BIM var avklarat för oss att gå in med en uppfödargrupp. Aldrig tidigare visat en Vouges Chin grupp så det blev lite virrigt. Dessutom fick jag och Per ta två var vilket inte gjorde det lättare. Men show blev det då vi i stort sätt hade hundar överallt och i hela ringen. - Hahahahaha...  Men det bjuder vi på. Vår grupp bestående av fyra olika kombinationer fick HP och blev dagens bästa grupp. :D

Har nu från flera håll nu hört att jag "måste" gå in i gruppen med "Uno". Men jag vet inte, han känns fortfarande som min lille baby och jag vill att han skall vara trygg och säker innan han går in i större sammanhang. Han har ju precis bara avslutat juniorklassen och med detta har han ju tiden framför sig. Inte för att han är osäker eller otrygg på något sätt, men jag vill att det skall kännas mera rätt.

Vi hade en mycket trevlig lördag och klarade oss från att visa hundar i regn... Tack också till Annika som hjälpte oss att visa en av våra tjejer i Bästa Tik.

BEST IN SHOW
CH. VOUGES ROIYARU NAIKI

Idag däremot så klarade vi oss verkligen inte undan regnet. Jag tror fasen det har regnat hela dagen, känns i alla fall så. Två gånger eller nått visade sig solen och det var så himla skönt att känna värmen. För att sedan snabbt återgår till det våta, fuktiga och kyliga. Att stå i ett litet tält i regn kan ju vara mysigt. Då i fem minuter och inte i fem timmar....

Idag hade i alla fall minigruppen inom SDHK utställning, då också i Backamo så vi har flängt fram och tillbaka i helgen. Åtta raser hade sina specialer idag och delade då på samma domare som för dagen var Eva Liljeqvist Borg. Ras efter ras avverkades och i slutet på dagen så möttes vinnarna i en liten BIS Final.

För våra jappar blev det lite samma men ändå inte. Samma placeringar, men med olika hundar. Idag var det "Greta", Ch. Vouges Roiyaru Naiki som var BIR och därmed också BEST IN SHOW. Allt eftersom det tydligen var en rasspecial idag. Detta visste inte jag riktigt förrän jag kom på plats idag. 

Så idag fick "Kenza", Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu stå tillbaka och blev 2:a Bästa Tik. Lilla "Rosie", Vouges Roiyaru Ro-Zu gjorde sin andra utställning i sitt liv och fick sitt 2:a Cert och slutade dagen som 3:a Bästa Tik.

"Uno", Vouges Roiyaru Share-Do var även idag Bästa Hane och då BIM och fick också sitt 8:de Cert. Även idag gick vi in med vår uppfödargrupp. Denna gången fick vi hjälp av Anna och Rassmus vilket gjorde att hundarna gick på rad och allt såg mera proffsigt ut än dagen innan. Vi blev Bästa Grupp och i finalen så blev placeringen - BEST IN SHOW!! Tack Anna & Rassmuss för hjälpen!!

Dagen avslutades idag med en BIS-Final. Dagens åtta BIR hundar gick in och där fanns Pekingese, Malteser, King Charles, Phalene Mfl.. BIS blev en King Charles, så inte bara tack för hjälpen Rassmus utan också ett stort grattis. BIS-2 blev vår lilla "Greta", kan dagen och helgen sluta bättre?

- Nä, nu skall jag lägga upp fötterna i soffan och bara njuta av denna söndagskväll!!

Inga kommentarer: