söndag 27 juli 2014

VICKE PICKE PORR


Grupp-2 Askersund 2011
CH. VOUGES ROIYARU TORIKO
(Ch. Homerbrent Asobu - Chinart Marja Dmitiewna)

Kärt barn har många namn så Ch. Vouges Roiyaru Toriko heter till vardags "Viktor". Men eftersom han var väldigt vild som ung då på många sätt, så fick han också namnet "Vicke Picke Porr". Igår kväll sent så tänkte jag testa om han levde upp till sitt sistnämnda namn då han ändå är på besök här. Han bor ju egentligen numera hos min moster Anne tillsammans med "Chaplin", Vouges Roiyaru Negai.

Ställer man inte ut hundarna ofta och lite då och då så blir de snabbt bortglömda. "Viktor" har i sin karriär plocka ca 16 cert, flera BIR/BIM och även blivit grupp placerad. Som uppfödare så glömmer man ju inte av dem, men av allmänheten glöms de snabbt bort. Men jag har alltid haft i tanken att "Viktor" skall få bli pappa i framtiden. Men jag har inte riktigt haft någon tik som riktigt passat honom då av olika anledningar.

Men nu som 4,5 år gammal gjorde han debut igår kan man säga. Man säger ju att det inte går att lära gamla hundar att sitta. Går det då att få hundar på över 4 år att para som aldrig parat förr??

- Ja, det går... men det blir väldigt roligt då man tydligt ser att driften finns, men de vet liksom inte vad de skall göra med den och av den. Så "Viktor" passade på att testa allt som framifrån, bakifrån och lite på sidan... Visst de hade kul men blir det verkligen några valpar på det viset?? - Hahahaha....

Alltså att para Jappar är verkligen inte som att para Cavalierer, speciellt att para två som aldrig gjort det innan. Allt går så himla mycket fortare och allt är så himla mycket mindre. Jag har nu försökt i tre kvällar i rad, och det har bivit sent då det varit så himla varmt ute. 



3dje gången gillt så fick vi till det, "Viktor" hade fattat galoppen och lyckades tillslut. När de väl hängde så fick jag sätta mig med dem då det var första gången för dem båda. "Viktor" tyckte ju där och då att faktist han hade gjort sitt och ville loss och gå och lägga sig.

När jag väl satt där så kom alla jäkla mygg. Det var massor och jag blev biten precis överallt. Men vad gör man inte för konsten. När jag ändå satt där ute på den gamla altanen på baksidan mitt i natten så fick vi också besök. En liten mus rusade runt på altanen framför oss och undrade säkert vad vi höll på med.

Nu är det bara att hålla tummarna för att det blir några fina "Vicke Picke Porr" barn, för denna kombinationen är faktiskt lite spännande. Dessutom är det första gången två Vouges Jappar gör sitt!! :)

"Viktor" som ung junior i Borås...

Inga kommentarer: