lördag 28 juni 2014

CHAMPION NO.4!!

Ny Champion
CH. VOUGES ROIYARU CHUUGUU
(Ch. Aranel Kenzo - Ch. Homerbrent Sawayaka)

Först nu har jag lite tid att sätta mig och blogga efter en lång, blöt men trevlig dag i Borås. Man kan väl lugnt säga att vi inte riktigt hade vädret på vår sida. Men av någon konstig anledning var det helt ok ändå. Kanske för att man på något sätt ställ in sig på att det skulle vara helt bedrövligt. Ok, inte kul med regn när man badat och fluffat hundar. Men det gick, men är man i trevligt umgänge så går det mesta.

Hade en enda liten önskan och förhoppning på denna dagen. Jag vet att man inte skall ha det för då blir det aldrig så. Men min förhoppning var att "Kenza", Vouges Roiyaru Chuuguu skulle få sitt sista cert för att bli Champion. Och WOW, hon blev inte bara champion hon blev även bästa tik och slog sin halvsyrra "Greta", Ch. Vouges Roiyaru Naiki som blev 2a Bästa Tik. I och med att "Kenza" blev champion idag så har vi nu fått 4 nya Vouges Champions i år, tre Cavalierer och "Kenza".

BIR - Vouges Roiyaru Share-Do & 
BIM - Ch. Vouges Roiyaru Chuuguu
Domare: Svein Björnes, Danmark

Lille "Uno", Vouges Roiyaru Share-Do var ute för andra gången i sitt liv och fick sitt andra BIR och sitt andra Cert. Så kul att den lille mannen gör så gott han kan... Fortfarande väldigt glad och livlig så det blir ett och annat tjollahopp i ringen. Men vad gör det, det skall ju vara kul att vara på utställning. Så den inställningen vill jag inte ta ifrån honom.

Med oss hade vi också två Cavalier damer. Och "Rita", Clopsville Santa Clarita var 3a i öppenklass med CK, vilket inte egentligen är helt fel. Med oss var också lilla "Poppy", Rosscrea Simply Red, hon gjorde lite av en "Comeback" idag i veteranklass. Hon tyckte livet i ringen var toppen och slutade som dagens Bästa Veteran. - Stort grattis till dagens alla vinnare...  :)

Vi stannade inte till finalerna idag då jag bara ville hem till de andra hundarna och valparna. Sedan kände man sig inte speciellt pigg och fräsch efter allt regn. Dessutom så hade vi tre "nya" hundar med oss hem idag. Inte alla som åker iväg med fem hundar och kommer hem med åtta!!! Bara det är en konst i sig... ;)

Nu är det nya tag och nya insatser som gäller i morgon. Samma plats, samma tid, och säkert samma väder. Det enda som skiljer lite åt är att det är nya domare och nya kritiker i morgon. Nu skall jag bara njuta av dagen och slänga mig på soffan så att jag orkar med en dag till. Man är ju ingen ungdom lägre, för det känns både i kropp och knopp att det har hänt saker idag.

- Lycka nu till i morgon, vi ses!! :D

Inga kommentarer: