torsdag 26 december 2013

STORYN FORTSÄTTER...

 
Jag tycker det är bra att dessa ämnen nu granskas och tas upp av media. Veterinärvården håller på att gå åt helt fel håll, i alla fall om ni frågar mig. Efter att ha följt alla dessa artiklar den senaste tiden så är man lite orolig hur alla skall sluta. Riskkapitalbolag köper upp allt som finns inom veterinärvård, men vill inte de tjäna pengar?

Men hur skall de då tjäna sina pengar? Jo, till en början suger de ur försäkringsbolagen på pengar. Detta på premier som hela tiden höjs för oss djurägare och uppfödare. Är det inte dags att ta tag i detta. Granska mera och verkligen syna dessa bolag som köper upp djurkliniker överallt.

Låt säga att någon av dessa redan uppköpta kliniker sedan kanske inte inbringar den stora summa pengar som dessa riskkapitalbolag väntar sig. Slår de då igen? Vad händer då med utbudet, kommer trycket öka på de kliniker som finns kvar. Hur blir vården för våra djur då? För i grund och botten så köps ju dessa kliniker upp just i syftet för att tjäna pengar.

Sedan skulle jag faktiskt också vilja granska veterinärerna i sig. Är de verkligen så bra och duktiga i sitt yrke som man kanske tror och förväntar sig att de är. För jag tycker det händer allt för mycket som är helt galet. Inte skulle väl vi gå med våra barn och acceptera att det blir fel och att de blir felbehandlade och måste kanske opereras en gång till för att läkaren gör fel. Och om det blir fel, vad händer då med läkaren? Vem tar på sig ansvaret inom sjukvården? Här finns i alla fall en trygghet som gör att man kan anmäla. Man behöver heller inte betala hutlösa summor bara för att någon annan gör fel. 

För många är djuren, hundar som katter substitut för barn. Det är inte Ok, att det blir fel och att veterinärer eller djurkliniker inte tar på sig ansvaret. Någonstans brister det även här, och det är verkligen inte ok!! För som sagt, det är inte lätt att få rätt gentemot en veterinär eller djurklinik. 

Läs gärna dessa två artiklar som publicerades i Expressen igår. Ni hittar dem HÄR och HÄR!!
Låter väldigt gammalt men jag måste säga, - Det var bättre förr!!
 

Inga kommentarer: