onsdag 31 juli 2013

REVOLUTION - EN FRIHET!

Tänk så mycket hemska saker som pågår runt om i värden. Ibland tror jag att vi blir lite blinda för allt som sker. Vi matas med hemska nyheter från alla håll och ibland kan man känna sig helt avtrubbad, man orkar liksom inte ta till sig allt. Detta tror jag är helt mänskligt. Vi stänger av för att själva orka med vår egna vardag och våra egna problem i livet.

Men när jag läser på nätet att folk blir upprörda över små skit saker så blir jag nästan förbannad. Att ställa frågor tycker jag är helt ok, men att nästan starta små futtiga krig om typ hälsoprogram på hundar i Sverige känns banalt när man ser vad som pågår världen över. 

Våra hundar i Sverige idag har det sååå mycket bättre än vad människor som oss har det i olika länder. Våra bröder och systrar kämpar för sina liv i många fall. Vi här hemma kämpar för om våra hjärtintyg skall hålla i 8 månader eller i 12 månader. Allvarligt, - Kom igen!! 

Nu har våra regler när det kommer till hjärtan på Cavalierer ändrats från 8 månader till 12 månader och vad är problemet? Detta ger oss alla en frihet, en möjlighet att välja. Vill du kolla din hund var 8:de månad så gör det, varsågod. Men vill du kolla den var 12:e månad, varsågod igen. Vill du inte kolla alls, varsågod ännu en gång.

Vi har en möjlighet att välja, vi har en frihet att göra precis som vi vill. Missbruka inte detta utan gör ert bästa istället. Varför bråka om en sådan här banal sak, jag förstår det bara inte. Vi har människor runt om i världen som skulle skratta åt oss. De som kämpar för sina liv, de som kämpar för rätten att leva som de vill.

Våra hundar i Sverige idag har det så mycket bättre en många människor på vår planet. Vi har regler som styr hur våra hundar skall leva och tas om hand. Samtidigt så finns det människor som inte ens har tak över huvudet. Kom igen, visa respekt och var inte så jävla bortskämda med att alltid få som ni vill. 

Jag har haft och har fortfarande massor med frågor kring vårt system när det kommer till hälsa på hundar i Sverige. Frågor som är viktiga för mig då jag vill veta hur jag skall fortsätta min avel. Frågor som rör mitt företag då jag har mina hundar i bolagsform. Vilket man idag måste i Sverige. Men om jag skall kunna sköta mitt på rätt sätt så måste jag också få svar. Men jag har fortfarande ett val, ett val och en frihet som vi faktiskt har i Sverige idag. Men utan svar så kan jag inte välja... Många svar har jag fått ta reda på själv, och med dessa svar så kommer jag fortsätta på ett sätt som känns rätt och funkar för mig. Och då tänker jag inte bara på hundar... 

Tänk ändå vilken frihet att kunna skriva att jag har ett val och att jag kan välja. Hur många människor runt om i världen har det?



 

Inga kommentarer: