tisdag 30 juli 2013

ÄR DET 2013?

 
Pride festivalen är igång i Stockholm. En festival som innehåller massor med glädje och kärlek, precis så som det skall vara i livet. Men tyvärr ser det ute ut såhär för alla HBTQ människor runt om i världen. Ta bara den nya lag som Mr. Putin i Ryssland själv skrev under i juni i år med sin egna penna. Helt otroligt att vi idag 2013 fortfarande inte kan se till mänskliga rättigheter och till att få leva fritt, precis så som vi själva vill eller väljer.

Det gör mig så ont i hjärtat att se människor precis som mig själv blir misshandlade och torterade för att de är som jag. Jag blir alldeles förtvivlad och tänker - Gör nått. - Stoppa detta. - Rädda dessa stackars utsatta människor. Sedan blir jag arg och tänker - NU RÄCKER DET!!

För tänk, de är människor som precis som jag. Alltså precis som jag som bara vill kunna älska och känna kärlek. Min kärlek kanske inte på ytan ser ut som alla andras, men i grund och botten är det ändå precis samma - Kärlek!! Killen på bilden ovan kunde lika gärna varit jag. Eller kanske din son, din bror eller ditt barnbarn.

Jag vet faktiskt inte vad jag skall säga för jag blir helt stum, jag blir ledsen och jag blir arg. Jag förstår inte varför homosexuella skulle vara något som helst hot mot samhället, eller någon annan människa. Känns som om vi går bakåt i tiden och då i rask takt. Samtidigt i USA så blir det fler och fler stater som tillåter giftemål mellan samkönade. Det var heller inte längesedan både England och Frankrike också ändrade sina lagar. Då inte en dag försent. Men vad händer egentligen i Östvärlden? 

Oavsett hur stora eller små vi är så kan vi hjälpa till. Människor har samma värde och vi alla har rätten till kärlek. Jag skulle själv vilja göra något stort, något som verkligen påverkar och hjälper till. Men det finns massor med organisationer som jobbar med HBTQ frågor och mänskliga rättigheter som man kan stödja. 

Sedan behövs det ett drev som kan dras igång mot dessa fruktansvärda behandlingar som pågår mot våra medmänniskor världen över. Då inte bara mot homosexuella utan alla som lever under förtryck och hot. Jag riktigt ryser i hela kroppen när personer och förebilder som bl.a. Madonna tar upp frågan och då också på en känslig plats i ett känsligt land, nämligen i St. Petersburg. Jag hoppas att fler förebilder följer och att vi någon gång kan få ett slut på jakten på homosexuella. Visserligen är videon nedan nästan ett år gammal, men ändå lika aktuell även idag!! 

För är det i en sådan här värld som vi har idag som vi vill se våra barn och barnbarn växa upp i?
- Time for Change!!! Länk till Aftonbladet och artikeln där bilden ovan tillhör hittar ni - HÄR


Inga kommentarer: