måndag 29 april 2013

UTSTÄLLNINGAR

 
Man märker nu på Facebook att utställningarna börjar dra igång. För under helgerna fullkomligt öser det in resultat och BIR & BIM bilder, inte bara från Sverige utan från hela Europa. Känns som om hundmänniskor nu har vaknat till ur sitt vinter ide, och ger sig ut och tävlar.

Jättekul för oss som sitter hemma och myser istället för att vara på plats. I sådana här lägen är ju Facebook toppen då man snabbt och enkelt får reda på vilka som har vunnit och vad.

Fast tittar jag på Cavalierer så vet jag inte riktigt vad som har hänt, det är inte speciellt många anmälda till varje utställning. Jappar har ju alltid varit lite så där är det väl samma. Men alla kanske inte riktigt har vaknat ännu och kommer på sommar utställningarna istället.

Själv har jag alltid mer gillat utställningar som är utomhus. Mycket trevligare både för människor och hundar. Men då har man ju detta med vädret, är ju inte alltid att lita på i Sverige. Men annars så ser jag bara fördelar med att vara ute istället för i någon mässhall!!

Fast jag har ju ändå hunnit med en utställning i år, eller två blir det ju eftersom utställningen i Göteborg är i två dagar. Bilden ovan är från MyDog i Januari. Den var ju inomhus och är en trevlig utställning fast vi fick ju med oss nått elakt virus med oss hem, vilket skapade lite kalabalik här hemma. Får se om jag känner för att åka på nån mer i år....

- Stort grattis till ALLA Er som har vunnit i helgen!!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hörde att domaren på Cavalierer i Västerås tyckte att uppfödarna måste tänka till och avla fram längre huvuden och nospartier. Det var alldeles för korta huvuden så nu har domarna gått på myten om att SM är något nytt och tillhör den moderna Cavalieren. Trist att drevet som går även fått de konsekvenserna. Tänk om någon kunde stanna upp och vågade säga "Men SM såg jag redan på 70-talet eller 60-talet och det var den gamla typen som hade det...". För de som är gamla i rasen vet om att detta inte är ett nytt fenomen.

Anonym sa...

Det var en mycket konstig domare insats igår. Inget emot hundarna som van, men att få höra att i stort sätt alla hundar hade förkorta skallform (i längd) var otroligt. Med tanke på att det står ingenstans i rasstandard om skall längd så vet jag inte hur man kan bedöma vad som är rätt och fel ? Jag ifrågasatt domaren när hon sa till mig att det var bevisat i engelsk forskning att detta var orsaken till många sjukdomar. Detta vill jag gärna ser, för så mycket som jag vet så är inget bevisat och vi vet fortfarande like mycket som för ungefär 10 år sedan vilket inte är speciellt mycket. Denna teorin som sprids nu hej vilt runt vårt land men även utomlands är mycket oroväckande speciellt när en domare börja döma efter det.

eftersom jag ifrågasatt detta under min bedömning fick jag också svar att det står faktiskt i rasstandarden. Tyvärr men det gör det inte, och har aldrig gjort, det står att hunden ska vara platt mellan öronen...INGET ANNAT!!!!! så the joke skulle vara on me när hon nedlåtande bad mig gå hem och läsa rasstandaren. Hur bedömer hon detta när det inte finns något i standarden för detta, hur bedömer hon vad som är rätt och fel ? vad går hon efter….sina ögon ? hon är ingen forskare eller specialist så hur vet hon vad som är okay och vad som ligger i risk zonen. Jag trodde man dömde hundar efter en standard, men tydligen har jag fel.

Tycker det är mycket läskigt när domare tar saker i egna händer och det finns säkert många som tror att hon gör rätt när hon står för sina åsikter, MEN när inget är bevisat är det inte okej att göra så i mina ögon. Man har ingen aning om skallforms Teori är trovärdig eller inte, och sedan får man forska hjärntillväxt efter det för att utesluta det...

Jaja nu snackar jag bara en massor här men sist vill jag säga att jag känner mig mycket orolig att denna person ska nu hålla i utbildningar åt uppfödare i Sverige för vår ras.

Nej, igår var en oroväckande dag för rasen i Sverige och återigen inget emot vinnarna, det var domarens översittare, fel baserade, grunder för bedömningen som skrämde upp väldigt många.