torsdag 25 april 2013

BONDE vs HUNDUPPFÖDARE

Något jag har funderat på länge är varför ingen har kommit på idén om att starta en typ "avlösare pool" eller vad man nu skall kalla det. Jag menar, bönder och sånt har ju avlösare som kommer hem och tar över gården och djuren när självaste bonden behöver ha semester eller vara ledig. Han kanske rent av blir sjuk och behöver hjälp.

Ingen kan jobba 24 timmar om dygnet år efter år. Alla behöver ha semester eller andrum. Bönder har detta vilket är bra för hans kossor och gård. Men hur löser vi hunduppfödare detta? För visst hade det varit skönt om nån tjej, kille eller kanske en tant eller farbror som kommer och tar över när man ligger på beachen i Spanien eller nått, och dricker paraply drinkar. Skulle detta kunna funka för oss eller skulle det kanske bli för dyrt? Hur skulle man kunna lösa detta problem som jag faktiskt ibland tycker att det är när man har många hundar. För visst är det ändå en bra idé och tanke.

Jag menar, att lämna in alla mina hundar på ett hundpensionat skulle ju kosta mer än själva min resa och semester och det är det kanske inte värt, eller hur? Sedan om man kanske bara vill ha hjälp över helgen när man är på utställning hade ju inte varit fel. För det blir en del fix och trix för oss uppfödare att kunna göra allt som vi vill, - visst?

Men det kommer mer och mer sidor som har olika tjänster som tillexempel Tasspass. Läs mer om denna tjänst HÄR. Men kanske är denna tjänst mer för Tant Britta och hennes lille "Fido". Men de behöver ju givetvis också hjälp och avlastning ibland. Så att det dyker upp företag som Tasspass är ju jättebra, eller hur? Gäller bara att innan man lämnar sin hund noga kolla att hunden kommer att få det bra.

Men jag väntar ivrigt på en liknande tjänst för oss som har många hundar eller kanske uppfödning och kennel. För visst vore det bra och skönt att veta att ens hundar har det bra fast man själv inte kanske alltid är på plats?
 

1 kommentar:

Anonym sa...

Denna tjänst finns hos
www.kennelvakten.se

Med vänlig hälsning Caroline