lördag 22 december 2012

UNG VS GAMMAL

Hörde för ett tag sedan att en uppfödare inte säljer sina valpar till äldre?? Har tidigare hört att "vissa" inte riktigt vill sälja valpar till familjer med för små barn. Detta kan jag mera förstå, men det finns olika barnfamiljer. Man kan liksom inte dra alla över en kam. Finns massor med underbara familjer där en Cavalier verkligen smälter in. Det är ju trots allt en sällskapshund!!

Men att inte sälja till äldre, varför då? Tror man då att de skall dö innan hunden eller vad? Finns massor med pigga och alerta äldre som för det första kanske mår bra av att ha en hund i sitt liv. För det andra, vem säger att en låt säga sportig 35 åring inte ramlar ner och dör (tragiskt nog) imorgon?

Tänk också vad många äldre erfarna uppfödare man redan har sållat bort till sina "utställnings hundar". Varför är man så hård mot äldre eller barnfamiljer, kan man inte som uppfödare sålla och hitta rätt individ till sin valp oavsett ålder eller familjeförhållanden. Själv skulle jag gladeligen sälja en hund till pigga damer som te.x. Lill-Babs eller Sylvia Vrethammar!!! ;-)

- GOD JUL!!

Lill-Babs

Sylvia Vrethammar

Inga kommentarer: