onsdag 21 november 2012

PARANORMALA FENOMEN


Jag är lite sådan som tror på andar och spöken och sån shit. Älskar att kolla på alla dessa program med saker som händer och flyttar sig utan en bra förklaring. Lite spännande, eller hur?
För ingen kan ju heller förklara varför saker händer. Och sånt tycker jag är läskigt. Fast jag är inte speciellt rädd men det är ju ändå spännande. Sedan finns det ju en massa humbug och sådant när människor lurar andra människor som medium på pengar men det är något annat.
När jag nu var i Sundsvall hos Fredrik och Ralph så fick jag sova på vinden. Ja, det var en riktig gammel vind skulle jag vilja säga. En vind som jag till och med tror att spöken skulle kunna trivas i. Men jag var så trött efter resan så om det fanns spöken där så lyckades de inte med att väcka eller skrämma mig. Jag var helt slut och sov som en prins!!
När jag flyttade hemifrån som 17 åring till ett ur gammalt hus så var vi inte ensamma där. Innan trodde jag inte alls på sådant här men efter att ha bott där så började jag ändå liksom fundera. Det var ganska ofta som man kunde komma upp på morgonen och då var vissa köksluckor öppna. Varför? Ingen aning.
Detta hus hade två våningar och en källare. När man då satt nere och tittade på tv så kunde man höra som att det var någon som sprang från ena enden till den andra. Det var inte bara jag som hörde utan även mina kompisar när de var och hälsade på. Det var kanske inte jättetydligt men det hördes. En gång så stod vi i hallen och höll på att klä på oss för vi skulle i väg på nån middag. Då hörde man jätte tydligt att någon sprang, väldigt tydligt. Lät nästan som om "nån" sprang mot trappan och sedan skulle ner till oss. Vi blev så rädda att vi knappt hann få på oss kläderna innan vi var ute ur huset.
Ett annat tecken var att min första black&tan ”Jackie”, Danita Queen Jackie morrade ofta över min axel när vi satt eller låg i soffan. Det var som om hon vaktade och att det var någon eller något ute i hallen. Detta kunde faktiskt skrämma mig mer, då det faktiskt kunde vara någon riktig person som hade kommit in och inte ett spöke. Hon gjorde det inte alltid utan bara då och då. Hon liksom sänkte sitt huvud och morrade under lugg precis som om hon sa – kom inte in hit för faaan!!
Massor med mer saker hände i detta hus, som att det kom men bara ibland stora runda fläckar på väggen i vardagsrummet. En lite högre upp en bredvid fast lite lägre ner, trots att det var ny tapetserat. Det var precis som om det någon gång i tiden hade suttit en gammal tant och farbror där och lutat sina huvuden mot väggen, medans de typ myste framför tvn. Det kunde också smälla rejält nerifrån källaren, men det konstiga med de ljuden var att hundarna inte reagerade en enda gång. Bara vi, wierd eller hur!!
Sedan när jag flyttade därifrån så hängde inte några spöken med. Inte någon annanstans har jag varit med om samma saker som i detta huset. En gång kommer jag ihåg att jag var så säker att det var min pappa som var och skojade med oss och gjorde så att det smällde i källaren. För något sådant hade varit så typiskt honom. Men när jag då ringde hem, vem svarade då tror ni? Jo, min pappa!!
I det hus vi bor nu så har jag inget hört eller inget sett. Men när vi köpte detta huset så var vi uppe på vinden. Den var så tom och fin, det enda som fanns var en hög med gardinstänger till vartenda fönster i detta huset. De låg så fint och prydligt i en hög så vi har bara låtit dem ligga där. Vi bestämde oss för att aldrig bära upp något på vinden, för gör vi det så behöver vi inte skiten. Bättre att slänga det då och inte fylla vinden med en massa saker som man ändå inte kommer använda i framtiden.
Fast för några år sedan så gick vi av någon anledning upp på vinden. Vad får vi se då?? Jo, den lilla högen med gardinstänger var inte lika prydlig längre. Det låg gardinstänger utslängda över hela vinden. Jag lovar, överallt låg de. Jag och Per bara tittade på varandra med blandad förvånad och lite skärrad blick. Tror att båda tänkte – Vad faan har hänt här!?!? Sen dess har vi aldrig varit där uppe.
Tror ni på spöken eller är det bara löjligt? Kolla på filmen nedan och bestäm efteråt vad ni tror och inte. Finns massor med sådana här paranormala filmer att hitta på youtube!!



/Natti natti...

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tror dig helt och hållet,
har själv bott i ett sånt hus
där det "hände" många oförklariga saker.
Jag brukar inte berätta om det så ofta, då man oftast möts av skeptism.

Kul att du tog upp ämnet :)

//Annika.