onsdag 11 juli 2012

EFTERBÖRDEN – DAGEN EFTER!!


Nu menar jag inte den efterbörd som kommer ut ur hundarna. Utan det som följer en dagen efter en valpning.
Allt som skall städas. Korgen de valpar i skall skuras och göras ren. Handdukar, filtar & fällar skall tvättas. Allt annat man har och använder skall diskas. Allt skall ställas iordning, då i alla fall jag har villa upp och ner när det valpas. Plus allt annat som man inte gjorde igår!!
Sedan skall ”Sarah” badas och snyggas till lite. Hon har nu fått ett bad, så nu ligger hon lika fräsch och ren som sina små knattar!!
Sedan skall även valparna gås igenom mera ordentligt. Så att de är som de skall och har allt de skall. Om jag tittar på dem nu så ser det väldigt bra ut. Ett gäng valpar som ser sådär sunda, starka och friska ut. Ingen liten ”ynkpynk” som man måste hålla koll på. Ögat säger att de ser väldigt jämna ut. Nu är dom även vägda och den minsta väger 210 nästa 225, 230 , 235, 245 och tyngst 260 gram. Bra, jämna och ganska normala vikter. Men var sjutton gömde hon dem, hon var inte så värst stor. ”Sarah” själv är en ”medium” storlek på en Cavalier. Jag gissade ju på en 3-4 stycken!!
"Kelly", Vouges Silver Coin.
En av "Sarah's tidigare valpar men då med - Ch. Vouges Charlatan

Dagen efter känns som om man har fått en kraftig baksmälla. Huvudet fullkomligt bultar och värker. Massor med både kaffe och Ipren intas. Kanske får man huvudvärk av att man sitter förväntansfullt och spänner sig eller kanske för att man inte har sovit riktigt ordentligt. Säkert är det en kombination av båda!!
Dagen blir bara helt konstig dagen efter. Man får inte gjort något vettigt. Dels för att man inte orkar och dels för att man springer och gluttar på de små hela tiden. Det tar på krafterna att vara ”barnmorska”!! Vilket ändå på något sätt är konstigt då man bara sitter bredvid och tittar på. Om man har en ur hund det vill säga!
Sedan har vi detta med mail och folk som vill ha valpar. Jag brukar inte vara så snabb och lägga ut att vi har fått valpar. I alla fall inte förens allt är klart och alla är ute.  Jag brukar vilja ge det någon eller några dagar, så att jag vet att allt är Ok och att det går åt rätt håll. Men när det nu blev som det blev igår, så la jag ut att hon valpade.
Redan igår när valparna fortfarande var blöta så fick jag e-mail och privata meddelanden på Facebook. Jättekul tycker jag att det finns människor där ute i världen som vill ha mina valpar. Nu hoppas jag bara på att allt går bra och att jag kan göra dessa människor lyckliga med en liten valp om några veckor. Flera av dem har väntat ganska länge faktiskt.

Har tagit de första bilderna på dem, men de ligger i min iPhone så jag får blogga från den nästa gång.
Fick idag på förmiddagen ett samtal från Bob & Sandra som berättade att de nu var tillbaka hemma i England med den lille Japanese Chin pojken, Vouges Roiyaru Kataki. Eller ”Peter Perfect” som de kallar honom. Vilket jag måste erkänna är ett helt fantastiskt namn!! Så skönt att höra att de är framme och att resan och allt har gått bra! Man blir allt lite orolig och noijig när de små reser så långt.

Vouges Roiyaru Kataki eller numera "Peter Perfect"

Inga kommentarer: