onsdag 22 februari 2012

EN VANLIG DAG!!

Idag är en sådan där helt vanlig dag. Man städar fixar och om igen. Allt sånt som är både tråkigt att skriva som att läsa om. Men så är livet för en hunduppfödare. Ibland känns dagarna väldigt lika varandra men ändå inte på något sätt. Hum hur går det ihop?!

Idag regnar det och är mulet och väldigt grått ute. Igår var en mycket bättre dag. Det var nästan som om det var vår i luften. Passade på att vara ute med hundarna och fick undan lite skit som har legat som fossiler i och under isen. De kommer fram nu och lättare att hålla efter. Att det regnar idag gör kanske inte så mycket för då kommer allt fram. Att gå och hacka är både jobbigt och efter en stund så värker både händer och handleder…

Lilla ”Kiki” och hennes valpar mår bra. De växer och frodas och man kan sitta och titta hur länge som helst. Fast vad man tittar på vet jag inte då de bara ligger som små tjockisar och sover. Men det är rogivande på något sätt att se den bara ligga där och andas. De har nu blivit 2 veckor och deras ögon är öppna. Blir lite mera hund då än hamster på något sätt.


”Kiki” och hennes valpar "Kålle" & "Ada" har nu fått ett eget rum och ligger i ett av våra gästrum. Brukar inte flytta ut dem så tidigt men eftersom ”Betty” & ”Sawa” är på G så är de numera hemmastadda i vårt sovrum. ”Kiki” var inte riktigt tillfreds med att dela sovrummet men någon annan. Men hon verkar nöjd i sitt nya rum och jag har dessutom lättare att sköta henne och valparna nu då de ligger lite lättare till.

I helgen fick vi Champion nummer två för året då Vouges Travis fick sitt sista Cert och blev Champion i Bö, Norge. ”Travis” är en black&tan hane som ägs av Inger & Tina på Gostuen’s kennel i Norge. Han är en son till vår underbara ”Ruth”, Ch. Vouges Ruthie och Ericas ”Cade”, Leamington Cinzano. Kullsystern ”Wendy”, Vouges Taylor finns hos Kari & Dan på Glittertind’s – Snacka om ”Team Work”! Stort grattis säger vi till Inger & Tina!

Vouges Travis till vänster med matte Inger

På tal om Norge, om jag inte har helt fel så var Vouges Yossip och Camilla där för någon vecka sedan och ställde på nån Norsk ”hundeklubb” och var BIR med Cert och slutligen Grupp-3 i finalen ena dagen och dag två var han BIM med Cert. Domare denna helg var Torbjörn Skaar och Rob Douma från Holland. Grattis säger vi till Camilla och ”Yossip” – Not Bad!!

Det här med tävling – allvarligt. Vad händer med Mellon? Blir så besviken på dessa låtar som presenteras. Om jag har fattat saken rätt så skickas flera tusen bidrag in varje år. Var dessa som vi får se verkligen de bästa? Hur lät då de andra? Jesus säger jag bara. Vill inte Sverige vinna Eurovision Song Contest eller vad pågår?

Att skicka björn Ranelid till ESC är lika dumt som att skicka mig som målvakt för det Svenska Landslaget i fotboll. Eller hockey också för den delen!! När det kommer till sport så skickar vi de som är bäst men inte när det kommer till Musik. Varför?

Dödens grupp är nu på lördag eller kommer det bli som de andra lördagarna – Dötrist grupp. Men här finns ju namn som Charlotte Perrelli, Danny Saucedo, Lisa Miskovsky och inte att glömma Lotta Engberg och Christer Sjögren… Maj Gaad, hur kommer skrällen se ut på lördag. Den som lever får se…. Eller hur? För att inte titta är ju uteslutet, för då kan man ju inte gnälla efteråt….

Kan ”The Girl” vinna igen eller inte??

Har oxå lite funderingar när det kommer till hälsa och hundavel. Hur säkra är testerna vi gör egentligen? Men det får bli en annan gång i ett annat inlägg. För ”Tjolahopp”… nu skall jag fortsätta min helt – Vanliga dag!!

Inga kommentarer: