lördag 3 december 2011

VOUGES ROIYARU DEZAIA



”Kissie”, Vouges Roiyaru Dezaia är den sista av de tre syskonen efter Ch. Homerbrent Asobu & Homerbrent Betsu som vi har hemma. ”Charlie”, Vouges Roiyaru Negai är den 4:de men han bor numera hos min moster. Får vid något tillfälle försöka ta lite bilder på honom också. Tror faktiskt ändå att han är den bästa av dem. Mera åt ”Noomi” hållet.

Det stormar och blåser, plus regnar fortfarande här. Börjar faktiskt bli riktigt trött på att moppa golv och ha blöta hundar överallt. Hundarna själva verkar inte heller så nöjda med situationen. De springer ut och sitter och darrar för att sedan komma in och göra det de skulle göra ute. Hum!! Så nu får det gärna frysa till och komma lite snö. För jag vill verkligen inte ha det så här ända till tussilagon tittar fram om X antal månader.



Mitt framför oss uppe i skogen ligger en pyroteknisk fabrik av något slag. Rätt som det är så sätter de igång och testar och skjuter fyrverkerier för fullt. Här gäller det att ha trygga hundar. För man vet aldrig när det börjar smälla. Igår var det dags igen…. Hundarna skäller ikapp med att det smäller så det är ett jäkla liv på Mariedahls Gård. Men på något sätt så är det kanske bra att träna lite inför Nyår. Som tur är har vi ingen som är rädd. De står bara och tittar upp mot himlens alla färger och skäller och viftar på svansen. Vår gamla ”Stina”, Ch. Bazetts Creme Caramelle som tyvärr inte finns med oss längre var däremot rädd, jätterädd. Stackaren, hon gillade inte åskan heller. Snabbt som attans ville hon då det smällde upp i knäet och ha lite skydd och trygghet!!

Vad skall man göra en dag som denna då?? Känner inte för att göra något. Ibland får man faktisk känna så, eller hur?

Inga kommentarer: