torsdag 24 november 2011

VILKA DAGAR!!

De senaste dagarna har gått i ett. Min hjärna känns som om den vore för stor för min skalle efter alla vakna nätter och vakande över valpningar. Det har inte blivit mycket sova om man säger så. Nackspärr på det gör mig nästan lite orolig!

”Riah”, var lite ledsen första natten. Men som tur var så släppte det snabbt och morgonen efter så var hon sig själv igen. Så himla jobbigt att se henne så. Alltid lika jobbigt att de inte får behålla någon valp alls. Men jag är nästan lite glad (om man kan säga så) att valpen var död redan innan. Hade varit värre om den hade levt några dagar och sedan gått bort.

”Tina” och hennes valpar mår toppen. Så skönt att denna valpning i alla fall gick som det skall. ”Tina” hade det lätt och valpningen gick som en dans. Det blev hela 6 stycken, 3 hanar och 3 tikar. Hon är även en super mamma och valparna, ja… hur underbara som helst. Jag hör inte ett endaste litet pip från dem på natten. Det enda jag hör är deras tuttande. De bara sover och äter. Ligger någon valp lite längre bort än de andra, om jag då flyttar fram den så är det nästan som om de visar med hela kroppen att – låt mig vara, jag sover. Herregud, så coola valpar. Att de har en pappa som heter ”Bailey” är svårt att tro. Då han är en kille med myror i brallan!!

En sovandes Tina & Bailey valp

Lena har varit här i några dagar och myst tillammans med oss. Nu är hon tillbaka i Stockholm och på något konstig sätt så blir huset så tomt och tyst. Bara på några få dagar så kommer man snabbt in i att huset är i full rulle och när det då ändras känns det nästan som om något är fel.

Dessa dagar har vi fotat hundar. Flera hundra bilder tagna och nu hoppas jag på lite fina resultat. Vi har inte haft vädergudarna med oss precis och denna tid på året blir det snabbt mörkt. Så vårt fotande blev fokuserat på några få timmar mitt på dagen. Men jag tror att vi fick till det. Vi har fotat några av våra unga hundar som inte har blivit fotade på ett tag. Åh, vad jag är glad och tacksam att Lena hjälper mig med detta.

Sedan var det ju detta med att börja träna på gym. Hum – lite dumt kanske att börja fundera på det mitt i valpningar och allt. Men jag skall villigt erkänna att jag är lite utav en speciallist att hitta ursäkter. Vi har ju varit och inhandlat både skor och kläder för detta, så det är väl bara att ta sig i kragen nu och ge sig iväg och svettas lite. Dags att börja tänka på formen, man blir ju inte yngre precis. Botox kan ju inte göra allt!!

Idag är det STORSTÄDNING som gäller. Har varit lite slappt med det de sista dagarna. Så det är väl bara att hugga i. Fram med snabeldraken, dammvippan och moppen…… ugh…!!

Inga kommentarer: