måndag 10 oktober 2011

NORGE TUR & RETUR!!

Igår var det till att gå upp 03:00 för att ge sig av till Norge och Hamar. Där den internationella Hund utställningen skulle vara. Både jag och Per har snorat och hostat så jag var nästan lite orolig att det skulle bli en jobbig resa!!


Vi skulle samåka med Susanne då hon hade anmält en hund också. Runt 04:00 stod hon utanför och det var bara att kasta in våra hundar och ge sig iväg. När vi kommit en bit på väg så var det dags att tanka. Mätaren lyste rött och vi blev lite oroliga att vi inte skulle hitta någonstans att fylla på. Men äntligen så dyker en bensinstation upp. Men vad händer då. Den har inte någon kontakt med banken så man kunde inte tanka med kort. Vi fick helt enkelt chansa på att åka vidare i mörkret och hoppas att det snart dyker upp en bensinstation till.

Det såg mörkt ut ett tag!!

Susanne började prata om att det ser ut som om vi kommer att få gå ut och putta på bilen. Men plötsligt så händer det. En Statoil skylt lyser upp vägen och vi får äntligen mer i tanken!!

Ju längre upp i Norge vi kommer desto kallare blir det. Frost i gräset och klar fin himmel. Resan upp var väldigt vacker. Himlen ändrade färg hela tiden allt från kolsvart till att sedan bli både rosa och orange.

När vi väl kom fram så var det kallt. Så kallt att vi alla tre började hosta. Tror vi hördes mest av alla på parkeringen när vi packade ut. Hostningarna fortsatte hela vägen in till den stora Olympia stadion - Vikingaskeppet. Luften var väldigt torr och kall vilket retade halsen lite extra!!


Resan upp gick fort, mycket fortare än vi hade räknat med så vi hade god tid på oss att sätta oss ner och njuta av en kopp kaffe. De har dyrt kaffe i Norge. 3 koppar för hundra norska kronor.

Susanne hade fått domarändring och funderade på att inte gå in med sin hund. Hennes hund skulle in först av de vi hade med oss. Men hux flux så var det även dags för våra att gå in i sin ring lite längre bort. Trodde vi!! Norge har ett annat sätt på hur och när hundar skall in i ringen och vår ring var rasen innan oss färdig men det betydde tydligen inte att vår ras skulle in. Nä, vår ras skulle inte in förrän 13:00. Trots att rasen innan oss var klar redan 12:00. Så vi fick glatt sitta och vänta en timma innan vi skulle in.

Lite längre bort såg vi att Susanne hade bestämt sig då hon var inne i ringen och blev BIR. Grattis Susanne!!

Klockan blev ett och det var dags för våra att göra entré. Med oss hade vi tre Japaneser. Domare var Åke Cronander från Sverige som hade 7 jappar att döma. ”Kenzo”, Ch. Aranel Kenzo var Bästa hane med Cert & CACIB vilket gjorde honom både till Norsk & Nordisk Champion. Nu fattas ett Cacib för att han skall bli Internationell Champion. Om och när han får det, är en annan historia.

Junior World Winner 2010
Svensk, Dansk & Norsk Champion
Nordisk Champion
ARANEL KENZO

Sedan var det dags för våra två tjejers tur. De var nakna, för kvällen innan i badet försvann all deras fina päls. Det var nästan så att vi funderade på att inte ta med dem. Men det gjorde vi vilket var tur För ”Sawa”, Ch. Homerbrent Sawayaka blev Bästa Tik med Cert & CACIB vilket gjorde henne till Norsk Champion. Lilla ”Kiki”, Ch. Homerbrent Chinki fick stå 2a med R-Cert & R-CACIB. I BIR & BIM drog ”Sawa” det längsta strået naken och blev slutligen BIR!!

Svensk & Norsk Champion
HOMERBRENT SAWAYAKA

Nöjda & glada lämnade vi Hamar & Norge med lite nya fina färgglada rosetter i bagaget. När vi kom ur Vikingaskeppet hade det börjat regna. Och jag lovar, det regnade och stormade precis HELA vägen hem. Åh, så boring att åka i detta väder. Lastbilar som skvätter så att man nästan inte ser någonting. Hatar att åka bil då. Sitter på min sida i bilen och bromsar hela tiden. Tillslut var jag så utmattad att jag somnade till lite granna. Bakom mig hade Susanne gjort detsamma.

18½ timma senare var vi hemma, väldigt trötta men nöjda. Allt var värt resan. Förkylningen då? Under hela detta sista dygn var den som bortblåst. Men vaknade idag och allt är tillbaka. Tänk vad lite vinster och trevligt sällskap kan pigga upp kroppen!!

/Klem

Inga kommentarer: