fredag 16 september 2011

EKET & SOFIERO!

Fredag idag igen. Jag vet inte men jag tycker nog att veckorna går lite väl fort just nu. Denna helg blir för oss en hemma helg men fredagsmys och allt vad det innebär. Utställningarna blir färre och färre. Även om det är Högbo i helgen, men vi skall inte dit!!

Förra helgen var det utställningar runt och i Helsingborg. Första dagen var det SDHK som hade sin utställning strax utanför metropolen, Örkelljunga.

Domare för dagen var Dr. David Flynn från Nord Irland. En skojfrisk domare med många idéer. Så många som 18 Japaneser var anmälda men det var nog bara hälften som dök upp! Själva hade vi anmält våra 3 valpar men vi beslutade kvällen innan att inte ta med dem då det bara hade blivit stressigt. Så vi la vår fokus på de äldre! Våra valpar har all tid i världen att springa på utställningar. Så "Charlie" (nedan) med systrar får följa med mera näsa år!!


Vouges Roiyaru Iyoku – ”Charlie”

Mr. Flynn valde ”Viktor”, Vouges Roiyaru Toriko till Bästa Hane och BIR. Han fick ju då givetvis ytterligare ett cert. ”Kenzo”, Ch. Aranel Kenzo fick stå som 2a Bästa Hane och ”BuBu”, Ch. Homerbrent Asobu blev dagens Bästa Veteran och slutade som 4a Bästa Hane.

När det var dags för våra tjejer så blev det lite struligt. Men det blev bra i slutänden ändå. ”Kiki”, Ch. Homerbrent Chinki var 2a i Championklassen men avancerade och blev tillslut Bästa Tik. ”Sawa”, Ch. Homerbrent Sawayaka som vann Championklassen blev då 2a Bästa Tik. Och slutligen lilla ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki hon fick cert och blev 3a Bästa Tik.


BIR – Vouges Roiyaru Toriko & BIM – Ch. Homerbrent Chinki

Vi var färdiga så tidigt på dagen då Mr. Flynn dömde sina hundar på löpande band. Vi satt och dividerade om vi skulle stanna till finalerna eller inte. Vi hade ju ändå ett gäng som skulle in som; Bästa Junior, Bästa Unghund, Bästa Veteran & slutligen BIR till BIS:et.

Men vi åkte hem. Mest för att vi åkte fram och tillbaka. Plus att det var ju Sofiero dagen efter så det skulle bli ytterligare en resa. Kanske lite dåligt att inte stanna till finalerna när man har vunnit. Egentligen ska man kanske representera sin ras. Men ibland orkar man bara inte med….

Vi hade ett toppen utställnings väder på utställningen i Eket. Men jag hade inte så mycket kläder med mig då det hade sagts dagen innan att det skulle bli fint och varmt. Men för hundarna var det toppen.

Så på söndagen laddade jag med VARMA kläder. På morgonen här hemma så åskade och blixtrade och regnet fullkomlig öste ner. Min första tanke när jag kom upp och tog en kopp kaffe var; - Äsch, vi skiter i detta och går och lägger oss igen. Per tänkte nog samma tanke men ingen av oss sa något så vi åkte ändå.

Väl framme i Helsingborg och Sofiero så var det strålande väder. Och varmt som attan och där gick jag påpaltad i en tjock tröja och typ hög krage a la polo. Vi hade en ca 55-60 hundar innan oss i ringen så vi behövde inte vara där så tidigt.

Denna utställning var lika ”wierd” men på ett annat sätt. Återigen blev ”Viktor”, Vouges Roiyaru Toriko Bästa Hane med Cert. Men han blev för dagen BIM. ”Kenzo”, Ch. Aranel Kenzo var 2a Bästa Hane och vår Old Man ”BuBu”, Ch. Homerbrent Asobu var Bästa Veteran. Han fick inget CK då han var ”För kort” i ryggen. Nu har ”BuBu” gjort sitt när det kommer till utställningar och kommer i fortsättningen gå här hemma och njuta av sin pension!

Idag var det istället tjejernas tur. ”Sawa”, Ch. Homerbrent Sawayaka var Bästa Tik & BIR. ”Kiki”, Ch. Homerbrent Chinki var 2a Bästa Tik och lilla ”Greta”, Vouges Roiyaru Naiki var 3a Bästa Tik med cert.

Vi visade som vanligt bara Japaneser och inga Cavalierer då vi har en liten paus. Men stort grattis till Camilla & Vouges Yossip som fick sitt andra cert. Nu är det "bara" ett kvar!!

Vi fick underliga kritiker på våra hundar. Jag skall inte klaga för vi vann ju allt men… Det händer allt som oftast att man på Japanesen får nedslag på saker som är deras ras detaljer. Japanesen är inte en allround hund som ser ut och är byggd som många andra raser. Vissa delar har de nästan tvärtemot mångfalden av rashundar. Så vad säger man när man får t. ex denna rad i sin kritik.

Citat; ”Ganska bra uttryck men visar en del ögonvita” eller ”Bra kors och svansansättning men ngt platt svans” eller ”för kort i ryggen” eller ”Skuldran kunde vara bättre tillbakalagd” eller varför inte ”Står ngt fransyskt”. Ni som har Japaneser förstår nog vad jag menar.

Nä, nu skall jag ta helg & bara njuta. Lycka till säger jag till er som skall ställa ut i helgen.

Inga kommentarer: