måndag 29 augusti 2011

PETER EFTER 10 !

Morgonen är för mig en helig stund. Jag har alltid hatat morgonar, är mera en kvälls människa. Att gå upp på morgonen är för mig en kamp varje dag. Men jag måste säga att jag har blivit bättre med åren som gått.

Gäller det valpningar eller utställningar så brukar jag inte ha något problem alls. Och är jag själv hemma så hör jag till och med väckarklockan. Men är Per hemma så vet jag att han hör den, så jag sover bara lugnt vidare och hade inte ens reagerat om en BOMB hade smällt bredvid mig.

Som yngre var jag hemsk, alltså jag menar HEMSK!! Tror att det ligger i mina gener på något sätt. Jag är nämligen inte ensam i familjen om att vara morgontrött.



Jag brukar sikta in mig på att vara klar med alla morgon bestyr till klockan 10. Men innan klockan blir tio så går allt i slowmotion. Hundar skall ha frukost. Det skall städas och fixas lite här och där, med mera...

Huset är fullt av hundar som inte är riktigt lika trötta som jag. Jo, en och annan har förstått att sova på morgonen är guld. Men när jag väl kommer upp så tittar hundarna på mig och börjar genast hoppa och studsa och visar helt enkelt att - ”Vi vill ut”.

Åh, tänk om man någon gång bara fick sätta sig ner en stund innan man sätter igång. När Per går upp så tittar de bara på honom och sedan går de och lägger sig igen. De vet att han inte släpper ut dem, då han är uppe mycket tidigare än jag. Men när jag kommer upp och de ser mitt trötta, sov svullna ansikte så är det bara – Heybaberiba!!

När jag väl har fått ut alla hundar så är det så skönt att sätta sig ner med en kopp kaffe och bara njuta och samtidigt planera lite hur dagen skall se ut.

Men ibland händer det att telefonen ringer runt 08:15. Hallå, vem är så pigg & alert och vill prata hund då? Inte jag i alla fall. Att prata i telefonen är inget för mig före 10:00. Efter tio är det helt OK, då har kaffet blivit intaget. Mitt morgon svullna ansikte börjar återgå till det normala. Plus att jag har hunnit prata upp mig, då jag runt 08:15 bara har hunnit säga – Gå ut!

Därför svarar jag aldrig före 10:00. Jag vill ha min morgon tid, min morgon stund. Så om ni undrar varför jag inte svarar före tio så kanske ni förstår det nu. Är det kris av något slag ring 112 eller Polia om ni behöver hjälp. Annars finns det säkert nått 020-nummer till någon jourhavande medmänniska. Om ni verkligen, verkligen behöver få tag på mig skicka då ett sms, mail eller meddelande via Facebook.

Peter efter 10, låter i och för sig som en talkshow… men den tar jag mer än gärna efter 10:00!!

Inga kommentarer: