onsdag 10 augusti 2011

BORÅS x 2

Homerbrent Sawayaka BIR & Ch. Aranel Kenzo BIM
För Mr. Andrew Brace, England

Borås är alltid en trevlig utställning att åka på på många sätt. Mest för att den för oss är nära och att huset då oftast är fullt av glada och trevliga människor och hundar som bor över!

Vi hade själva "bara" anmält Japaneser. Kändes lite konstigt att inte anmäla en enda Cavalier då jag alltid har varit på denna utställning sedan jag började med hundar och då med Cavalierer.. men en och annan Cavalier hade jag ju ändå med men på ett annat sätt!! *ler*

Våra Japaneser gick som tåget på SDHK utställningen, och Mr. Andrew Brace blev helt tagen i lilla "Sawa" och gjorde henne till BIR och hon fick även sitt andra CERT. "Kenzo" fick se sig slagen men blev trots allt BIM. Inte illa det heller. Lilla "Kiki", Ch. Homerbrent Chinki var 2a Bästa Tik och vår underbara "Greta", Vouges Roiyaru Naiki var 3a Bästa Tik med Res-Cert. "Viktor", Vouges Roiyaru Toriko var 2a Bästa Hane med ytterligare ett Cert!!


Anna & "Laila", Ch. Vouges Orthia

Anna visade lilla "Laila" som vi samäger vilket gjorde att jag ändå hade lite Cavalierer med i Borås. De siktade högt och hamnade som 2a Bästa Tik på Cavalier Specialen under Harry Vella från Malta.

Ch. Rosscrea Free Loader

"Frankie" hade en avelsgrupp anmäld och jag tror att det faktiskt var första gången i mitt liv som jag gick in i en avelsgrupp. Kul att göra detta och avkommorna han hade i ringen var riktigt fina även om vissa i gruppen (ägare och inte hund) kanske inte gjorde sitt allra bästa... kommer inte fråga igen om de vill ställa upp!! men, men blev Bästa Grupp med HP.

Efter en trevlig dag så packade vi ihop och drog med oss gänget (hundar & ägare) hem för lite mys och ladda inför söndagen.

Ch. Homerbrent Chinki BIR & Ch. Aranel Kenzo BIM

Söndag och dag två i Borås gick lika bra som lördagen om inte kanske lite bättre! Denna gång valde dagens domare som var Francesco Cochetti från Italien "Kiki", Ch. Homerbrent Chinki till BIR. "Kenzo" Ch. Aranel Kenzo fick sitt andra BIM denna helgen. "Sawa", Homerbrent Sawayaka fick oxå stå tillbaka denna dag och blev 2a Bästa Tik men med CERT vilket gjorde henne till Svensk Champion. Lilla "Greta", Vouges Roiyaru Naiki fick res-Cert och var 3a Bästa Tik. "Viktor" var som dagen innan 2a Bästa Hane med ett CERT till!!

Ch. Aranel A Classic BIR & Ch. Vouges Orthia BIM

När väl Japaneserna var klara var det bara att gå bort till Cavalier ringen och bänka sig. Domare var rasspecialisten Mr. Ken Town från England. Denna gång gick det ett snäpp bättre för Anna & "Laila" som var Bästa Tik & BIM. Grattis till "Buddy" och ägarna till BIR. Om jag inte har helt fel så tror jag att Vouges Yossip fick res-Cert - Grattis till hans ägare Camilla Kromnau Dalström.

Inga kommentarer: