onsdag 10 augusti 2011

BEST IN SHOW - CH. ARANEL KENZO

CH. ARANEL KENZO - BEST IN SHOW

Helgen som var drog vi till Stockholm tidigt på lördags morgon. Vi skulle till Vallentuna och Japanese Chin Socitetens Årliga Special. Ringen började lyxigt nog inte förrän 11:00 vilket gjorde att vi åkte på morgonen.

På vägen när man åker så tidigt i gryningen är det alltid en massa vilda djur runt vägarna. Alltid en massa jäkla fåglar som sitter kvar på vägen in i sista sekund. Jag sitter och tjoar och duckar varenda jäkla gång. Viftar med armarna och håller för ögonen. Men herregud, denna gång tror jag den bamsiga kråkan inte riktigt hade koll på när han skulle ge sig av. Med en JÄVLA smäll mot rutan (som jag trodde gick sönder) slog han (eller hon) sönder våra torkare till bilen. Asså shiiit.....!!! Vi fick stanna och dra bort lite fjädrar och böja till torkarna igen så vi kunde fortsätta vår resa i regnet mot Stockholm.

Specialen samordnades med 5 olika raser ur SDHK, den så kallade 5-gruppen. Lite tråkigt nog när det var vår enda officiella special, så var att det "bara" 11 anmälda Japanese Chins.

Men det ser ut som om anmälningarna går ner på alla utställningar och i alla raser. Jag har funderat lite på vad detta kommer sig. Är det för dyrt? Har folk tröttnat? Är det de nya utställningsreglerna som spökar, eller vad? Det är nog lite av varje tror jag. Billigt är det ju inte om man skall räkna in den dyra bensinen och boende, mat och allt som kommer utanpå de höga anmälnings avgifterna.

I alla fall, vi åkte oavsett och domare för dagen var Frank Christiansen från Norge. "Kenzo", Ch. Aranel Kenzo var i toppform och var BIR. "Viktor", Vouges Roiyaru Toriko var 2a Bästa hane och fick sitt 10:de CERT!

"Kiki", Ch. Homerbrent Chinki var Bästa tik med "Greta", Vouges Roiyaru Naiki i hasorna som blev 2a Bästa Tik med Cert. "Sawa", Ch. Homerbrent Sawayaka var 3a Bästa tik.

Dagen gick fort på något sätt. Kanske mest för att utställningen började senare än vanligt. Med på utställningen fanns ju 4 raser till. Dessa 5 raser hade sedan en gemensam final och "Kenzo" blev - BEST IN SHOW!!

Efter utställningen åkte vi hem till Lena & Thomas där vi skulle bo över natten då det var Minnesutställning dagen efter. Vi hade en underbar kväll med trevligt sällskap och fantastisk mat och dryck! *Mums*. Tack till familjen Hazelcoat's!!

Dagen efter hade vi ca 50 hundar före oss så vi behövde inte stressa. Men väl på plats på Vallentuna Flygfält så regnade det. Vi hade tur som var där dagen innan. Så vårt tält var redan på plats.... men som det regnade.....

Dagens domare var Leif Ragnar Hjort, även han från Norge. Han var väldigt noga när han gick igenom hundarna. Lyssnade på deras andning och checkade att ögon var OK. Alla våra var Ok, men det kändes nästan lite som om man var hon veterinären, fast utomhus i regn!! ;-)

"Kenzo", Ch. Aranel Kenzo var Bästa Hane men fick se sig slagen i BIR & BIM av sin dotter "Greta", Vouges Roiyaru Naiki. Hon var BIR med sitt 7:de CERT och "Kenzo" fick bli BIM. Som 3a Bästa Hane hamnade "Viktor", Vouges Roiyaru Toriko med res-CERT.

"Sawa", Ch. Homerbrent Sawayaka var 2a Bästa Tik och "Kiki", Ch. Homerbrent Chinki var 3a Bästa tik.

Domaren frågade "Greta" på bordet om hon inte kunde flytta hem till honom. Han avslutade även hennes kritik med ".....en ny stjärna är född!" ;-)

VOUGES ROIYARU NAIKI
7 CERT & 3 res-CERT

Inga kommentarer: