måndag 28 mars 2011

SVÅRFLÖRTAD – NEJ!

Har förstått att en del tror att mina pojkar är svårflörtade. Men det är nog mera jag som är det!?

Men har tikarna alla sina papper i ordning så är mina pojkar alltid redo. Tyvärr är det många som ringer/mailar och vill para sina tikar där det inte finns papper på allt. En del tikar är också efter föräldrar som inte är UA på te.x ögon och knän. Och då är mina hanar – Svårflörtade!!

En annan sak som vi har bestämt är att våra hanar lånas inte ut till andra innan de själva har fyllt 4 år och har Hjära, Knän & Ögon UA. Mest för att vi har de regler och rekommendationer som vi har i SCKCS. Sedan så tror jag att om man skall ge sig ut och para och betala för detta så vill man ju ha något som man vet redan har klarat den första magiska gränsen som på Cavalierer går vid 4-års ålder.

De enda tikarna som vi har lånat ut våra hanar till trots att de inte har fyllt 4-år ännu är de tikar som heter – Vouges. Dels för att det känns lite konstigt att säga nej till sina ”egna” hundar och dels för att de som har köpt hund av oss skall kunna ta del av det vi har lite innan alla andra. Som en liten förmån skulle man nästan kunna säga.

Andra tikar som våra hanar parar innan de är 4 år är tikar som bor i andra länder än Sverige. De har inte samma regler och rekommendationer som vi har i Sverige och reglerna gäller där valparna föds. Men det är många som redan har frågat på ”Rickey”, JWW-10 Clopsville Gin Rickey men de får vänta tills han har fyllt 2-år. Skulle kännas oetiskt att låna ut honom tidigare då vi har 2 år som gräns i Sverige. Så lite regler tar vi ändå med oss från Sverige.

Många har frågat på både ”Jackson”, Ch. Vouges Invincible & ”Bailey”, Ch. Clopsville Baileys. Men “Jackson” blir 4 år I augusti 2011 och “Bailey” blir inte 4 förrän I mitten på oktober 2011.

Säkert är det många som tycker att mina ”egna” regler är töntiga. Men för mig känns detta riktigt bra och det var därför vi beslutade oss för dessa. Hoppas nu att detta blogg inlägg skall förtydliga lite hur vi tänker när det kommer till våra ”Svårflörtade” pojkar. Vi försöker se helheten och inte bara i nuet. Ingen hane behöver ha en massa kullar i tidig ålder för allt kan hända och om nått tråkigt händer vilket man inte kan förutse så kommer det bara drabba oss och de valpar våra hanar har fått innan de har fyllt 4 år.

Så svårflörtade – NEJ, inte om allt stämmer enligt ovan!!



2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra gjort!
/bs

Anett sa...

Det var väl inga orimliga regler? Låter sunt...=)