onsdag 8 september 2010

EN SÅN HÄRLIG HELG VI HADE I SANDVIKEN!

Fredagen var det till att gå upp i ottan och bada hundarna och sedan packa allt och bilen. Tanken var att vi skulle komma iväg vid 15:00 men med dålig planering och en telefon som ringer stup i kvarten kom vi inte iväg förrän 18:00!!

Det gjorde inget, allt gick smidigt och på vägen stannade vi till i Enköping för att lämna av Lille Vouges Yannick som skulle flytta hem till sina nya ägare. Lycka till!!

Väl framme på Scandic i Gävle så var klockan ganska precis 24:00. Det var bara att rasta av hundarna och hoppa i säng. Både jag och Per hade väldans svårt att sova. Sängen var kanske inte den bästa. Vi vände och vred oss. Knuffade på varandra hela tiden.... Åhh... Plötsligt ringer klockan och man tänker - Herregud, redan morgon! Hur skall man orka med en heldag.

Med oss hade vi det "vanliga" gänget hundar. Men denna gång var även lille Viktor med. Han skötte sig exemplariskt och hade inga som helst problem att sova borta. Skönt att veta att hundarna i alla fall har sovit gott och är utvilade.

Väl framme i Högbo Bruk så var det kallt som attan. Man kände verkligen att hösten kommer med storm fart. Det var bara att ta på sig rejält och leta upp solen, för den var varm. Skuggan däremot... Burrr!!

Som vanligt krockar allt. "Kenzo" skulle in i ringen samtidigt som "Bailey". Vi fick tänka om och Per tog "Bailey", Joel var snäll och ställde upp och tog "Jackson", jag kunde då i lugn och ro gå iväg till ring 12 med "Kenzo".

Jag såg lite från den ring jag var i och fick till min glädje se att "Jackson" vann Champion klassen (Tack Joel) och "Bailey" var god 2:a. Innan Japaneserna var klara hann jag även se att "Jackson" tillslut blev Bästa Hane och "Bailey" blev 3:a Bästa Hane. För "Kenzo" gick det också bra, han var bästa Hane med CACIB och cert nummer 24!!

Dags för tikarna i båda ringarna och jag fick stanna i Jappe ringen och Per, ja... han glömde nästan av att vi hade "Tina" och "Jojo" med oss. Han var bara så glad att Lille "Jackson" återigen hade blivit Bästa Hane. Men med lite stress och fix kom äntligen "Tina" in i ringen.

Snabbt fick jag försöka skynda på BIR & BIM i Jappe ringen. "Kenzo" var på bästa humör och rusade runt i ringen som en Amerikansk Cocker Spaniel. Domaren ropade att vi skulle sakta ner, och jag försökta mota och hålla emot "Kenzo" och tillslut blir han BIR!!

JWW-2010 ARANEL KENZO - BIR


Rusade tillbaka till Cavaliererna och tog över "Tina" då Per skulle in i klassen efter med "Tina". Efter lite hård kamp mot Ralph och Fredriks tik så vann tillslut "Tina" klassen och jag kunde pusta ut och ta en paus.

Nästa klass var Championklass tikar. Det var "Jojo's" tur. Även hon vann sin klass och det var dags för Bästa Tik. Till vår glädje så var ""Tina", Vouges Christina Bästa Tik med sitt 3dje Cert, vilket gjorde henne till CHAMPION!! "Jojo", var 3a Bästa tik.

Ingen vila ingen ro, in med "Jackson" som var Bästa Hane och dags för BIR & BIM. "Jackson" blev BIR och "Tina" BIM. Vilken dag!!!


CH. VOUGES INVINCIBLE - BIR & NY CHAMPION VOUGES CHRISTINA - BIM

Med två BIR betyder det två hundar i grupp 9. Vi hade ju inte bråttom, så vi stannde kvar och väntade på finalerna. Innan var vi ett helt gäng (Ralph, Fredrik, Kenneth, Tina med dotter, Eva, Madelene, Joel, Andreas, jag & Per) som gick och åt, mysigt att kunna umgås och bara sitta och prata efter en lång och spännande dag.

Det ropades sedan på grupp 9 och det var dags att göra "Kenzo" & "Jackson" redo för finalen. Båda två var på toppen humör och man kände verkligen att de ville och var med. Allt gick bra i förhandsgranskningen och spänningen var på topp.

Domaren började med att plocka ut ca 10 hundar. När jag såg att hon plockade ut "Jackson" så ja, vad tänker man mera än "YES" han är med... Sedan kommer hon till mig och "Kenzo" och även vi blir utplockade. Då kommer tanke "YES 2"....

Vi får alla gå en runda och sedan ställa oss på en line up. Här brukar domaren plocka ut de 5 hon vill placera, men inte i dag. Vi fick snällt och nervösa stå kvar alla och då tänkte jag - Äsch, vi var i alla fall med en stund.

Placering fem ropades ut i högtalarna, likaså placering fyra. När jag sedan hör i högtalarn att 3:a blir JAPANESE CHIN... åh, vad kul och tanke "YES 3" kom upp. Men bakom mig på line uppen står Per och "Jackson" kvar.... jag hinner inte mera än att tänka på dom sedan hör jag, att 2:a blir CAVALIEREN.... herregud, vad tänker man mera än "YES 4"!! Vi lyckades med att få med båda. Helt fantastiskt, vilken avslutning på en underbar dag!!

Lite vimsiga och flummiga efter finalen så pratade vi inte så mycket med varandra. Vi bara packade ihop allt och åkte tillbaka till hotellet. Trötta och nöjda åt vi middag för att sedan hoppa i säng ganska tidigt för att förhoppningsvis få sova lite mera, då det var dags för SDHK nästa dag och "Viktor" skulle göra debut.

Söndagen började lungt. Vi packade ihop oss och åkte tillbaka till utställningen efter en god frukost på hotellet. Idag hade vi bara två hundar att visa (av samma ras). Så vi bara satte oss ned och njöt.

Först in var lille "Viktor", Vouges Roiyaru Toriko som vann sin klass med CK. Även "Kenzo" vann sin klass och var slutligen Bästa Hane. "Viktor" den lille hoppe tossen var 3a Bästa Hane. Jag måste säga att jag var väldigt glad över hur han skötte sig. Glad och sprallig, men hellre det än att dra runt på en hund som inte vill och har svansen mellan benen... "Viktor" blev även dagens Bästa Junior.

Även idag var "Kenzo" BIR med cert nummer 25!!! Not bad, eller hur?


VOUGES ROIYARU TORIKO

JWW-2010 ARANEL KENZO - BIR


Klockan var fortfarade inte så mycket när Japaneserna var klara. Vi satt och diskuterade om vi skulle stanna eller inte. Vi valde att stanna då vi inte direkt hade bråttom hem. Johanna och Anton var hemma med hundarna, vilket är väldigt skönt att veta.

Vi stannade men fick inte någon placering i finalerna. Varken med "Kenzo" eller "Viktor". Dessa finaler var lite konstiga. Inte som det har varit på de tidigare SDHK utställningar vi har varit på. Fick lite känslan av att vi var på nån inoffare. Men, men... det var bara att packa bilen och börja ge sig hem till Kungsbacka igen. Helgen för oss hade ju varit fantastisk. För med oss i bagaget hade vi ju:
  • 3 BIR
  • 1 BIM
  • 3 CERT
  • 3 CACIB
  • 1 NY CHAMPION
  • 1 GRUPP 2:A
  • 1 GRUPP 3:a

På vägen hem stannde vi till i Gullspång och hälsade på Eva-Britt och hennes fina hundar. Var så nyfiken på Lilla Coco's och Lilla Jonna. Så fina... Eva-Britt har verkligen framtiden framför sig. Se upp i ringarna. ;-) Tack Eva-Britt för fikat och för att vi fick komma sådär hastigt och lustigt!!

Väl hemma i Kungsbacka vid 24:00 tiden var det bara att rasta gänget och sedan hoppa i säng. Vilken helg, vad trevligt vi har haft. Nästan en repris på Gotland.

Nu tar vi nya tag, Sofiero och Helsingborg i helgen. Vi skall även ha monter med Chris Christensen produkter, så kom gärna förbi och säg hej!!

Inga kommentarer: