måndag 19 juli 2010

27 MIL UTAN MILKSHAKE

Ibland är livet tokig, ja förresten livet är väl fel att säga - Ibland så är man lite tokig...

Den tokiga resan började på lördags lunch, då hade 2 dygn gått åt att hjälpa "Marja" att få 2 valpar till världen. När "Marja" och "Kenzo" blivit lyckliga föräldrar till 2, satte jag mig i bilen med destination Stockholm på GPS'en.

Vid 5 snåret landade "Espacen" på Timmermansgränd i Stockholm, härliga Lena och Thomas stod och väntade på mig. Rasta hundar, äta underbar middag (stek, gratäng och sallad) och sedan borstade, tvättade och fönade vi hundarna som skulle med dagen efter.

Klockan var 12 när det var dags att sova, vilket visade sig vara en omöjlighet - klockan 2:30 tittade jag på mobilen en sista gång, innan klockan ringde kl 03:00. En ny underbar dag skulle starta *ler*

Efter rastat hundarna så bar det iväg kl. 04:30 - Alfta hägrade en 30 mil bort, resan gick fint, vi skrattade och sjung hela vägen. Väl framme i Alfta hade klockan inte blivit 7 - lite tidiga och ganska ensamma på utställningsplatsen, satte vi oss vid ringen och drack vårt kaffe, intog en fralla och väntade...

Vi hade tur med vädret, ingen av oss tänkte på att ta med jackor, vilket visade sig vara en bra plan. Solen sken och det blåste lite lagom vilket gjorde att värmen blev helt OK att överleva. Dagen innan hade de haft 30 grader varmt och vindstilla, vilket gjort dagen till ett visst sädesslag (hel-vete).

Utställningsmässigt gick det UNDERBART! Min lilla "Jackson" Vouges Invincible var bästa Hane och senare BIR. "Kenzo" Aranel Kenzo blev Bästa Hane med Cert och senare BIR, så vi var mer än nöjda.

Dagen var inte slut, klockan var lite efter 12.00 och det var många timmar kvar till finalerna. Vi stannade såklart och hade gått sällskap en lång stund med Cavalierfolk och satt och käkade, skrattade och pratade om gamla och nya minnen. Tänk vad trevlig man kan ha på en utställnig, när människor är där för en och samma sak - UMGÅS på sin fritid i trevlig anda.

Gruppfinalerna hämtade vi hem noll - men det gör ingenting - vi är så nöjda med dagen. Grattis Jonathan och Madde till båda certen på Cavalierna.

När vi skulle "hem" till Stockholm satte vi oss i en bastu - Espacen hade uppgraderats under dagen. Nu kunde den inte bara rulla - den erbjöd också en het sauna som extra tillbehör. Tänk att fransmän inte vet att sauna det är en positiv sak på vintern - inte på sommaren... *ler*

Vi var trötta och fnissiga när det bar iväg hemåt, vi bestämde oss bara efter en mil att nu skulle vi verkligen "fira" med varsin Choklad milkshake och den skulle inhandlas på Mc Donalds såklart.

Förresten - vet ni att den bistra sanningen är att mellan Alfta och Arlanda Flygplats finns INTE en ända Mc Donalds - vi satt och tittade, trånade, längtade och tillslut - var ASFÖRBANNADE att Mc Donalds hade flyttat bort alla resturanger under tiden vi varit i Alfta på utställning.

När vi väl kom till Eurostop Arlanda och skulle köpa våran Milkshake så var det första vi fick fram i högtalarsystemet ... "-2 Choklad Milkshake tack!"... vänligen frågade personalen vilken storlek? Som barn i en godiskiosk frågade vi vilka storlekar som fanns.. Liten, mellan och stor... Gissa vilken vi valde??? *Ler*

På kvällen bjöd Thomas på underbar kyckling med Hasselbackspotatis och sallad. Vi rastade hundar, matade dem och tog en långdusch. Skrattade lite på altanen och sedan bar det isäng.

Vaknade 8 imorse, utvilad och glad, sitter här nu och njuter av morgonen... tänker ibland på gårdagens jakt efter milkshake. Jag som tycker att Mc Donalds finns överallt - GLÖM nu inte att åker ni mellan Alfta/Bollnäs och Stockholm - Det finns INGA Mc Donalds där...

TACK GOA LENA för att du följde med mig på denna roliga resa, jag hade jättekul, många skratt och tokigheter som förgyllde dagen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Klart att det finns McDonalds, men man måste liksom lämna E4 för att hitta dem... både Gävle och Uppsala har flera Donken.