torsdag 4 mars 2010

SICKEN DAG DET BLEV!

Idag hade jag lovat att följa med min dotter Julia till läkaren. Vi hade fått en kallelse till Drottning Silvias Barn sjukhus som ligger vid Östra Sjukhuset strax utanför Göteborg.

Sagt och gjort, vi skulle vara där 09:00 och kom dit i god tid 08:35. Per körde oss dit och vi skulle på något sätt ta oss hem själva. Väl inne på sjukhuset så skulle vi gå till avdelningen som kallades "Skogen"! Efter några minuters letande så fick jag gå till informationen och fråga var den låg. Tanten i luckan tittade på mig med en väldigt snäll och gullig blick och sa - Skogen, det har jag aldrig hört!!

Öh, shit tänkte jag. Jag tog fram vår kallelse och visst. Vi var på rätt adress men ändå på fel plats. Vi skulle vara på rehabiliteringen som inte alls ligger på samma adress utan den ligger ute på Hisingen. HJÄLP, tänkte jag. Nu var klockan 08:45 och tiden rusade iväg. Ingen bil och min tanke var att vi får helt enkelt ringa och av boka tiden.

Tanten i lucka tittade fortfarande lika gulligt på mig och sa; - Jag hjälper dig, jag beställer en taxi så får rehab stå för den kostnaden. Hon tyckte som jag att de hade gjort fel och satt fel adress på kallelsen. Två minuter senare stod taxin utanför och jag och Julia var på väg till helt andra sidan av Göteborg.

Vi landade på rehab bara några minuter efter nio. Puh, det funkade. Väl där kom en annan lika gullig och trevlig tant och gav mig ett schema över dagen. Herregud tänkte jag, - Ett schema?? Jo, då. Det skulle bli en härlig heldag på rehab. Med start 09:00 - 16:30. MY GOD, det var jag inte beredd på. Men, men, nu var vi ju där så det var bara att sätta igång!!

Vid 12:oo var det lunch, rehab bjöd Julia med inte mig. Julia var inte sugen på deras mat, så vi tog en promenad istället. Vi hittade en Pizzeria och hoppade in där och åt istället. MUMS!

Dagen gick bra, Julias alla värden och tester var toppen. Väl utskrivna från rehab så skulle vi ta oss hem. Men hur gör vi nu??? Det går ju fasen inte att betala med pengar på bussen längre. Man måste ha ett speciellt magnet busskort nu. Så det fick bli taxi igen....

Nu ÄNTLIGEN hemma, herregud vilken dag vi fick. Men allt ordnade sig ju tillslut. Vissa dagar blir bara inte som man har tänkt ibland. Eller hur!? Kanske hade dagen blivit lättare om jag hade haft körkort. ;-) Eller....

1 kommentar:

Anna. A sa...

Gud det där känner jag igen!
Jag har en bonusdotter som gick bort för snart tre år sedan och vi var MYCKET på Drottning Silvias sjukhus. Varje gång blev ett äventyr av skiftande karaktär, men personalen var urgullig.

Skönt att det blev bra för er.