söndag 14 mars 2010

IBLAND FUNDERAR MAN...

...och kommer på konstiga saker. Som att - Nu är det jul igen och julen varar än till påska. Men det var inte sant...... Men i år varar kanske i alla fall vintern till Påsk! För dit är det inte långt kvar. Kanske skulle vi passa på att ändra lite texter när vi ändå håller på att ändra vårat klimat, lika dumt, eller hur!?

Eller som när en nära vän till mig en gång sa - Peter, hur kan Lasse Berhagens låt heta Teddybjörnen Fredriksson när texten går så här. - Teddybjörnen Fredrikson, Janson hette han. Han kan ju inte heta både Fredrikson & Janson. Jag skrattade så jag tjöt, samtidigt så försökte jag sjunga för honom att det skulle vara -Ja, så hette han. Herregud!! *ler*

När man håller på med hundar så får man höra mycket dumt. Det ena slår det andra och man tänker, nu har jag väl ändå hört det värsta. Men gång på gång så kommer nått nytt, nästan så att öronen trillar av. Det senaste måste vara det som Lena (Hazelcoat's) skriver i sin blogg.

Tänk att det sitter någon och skriver ner hundar/kennlar som man skall passa sig för. Då dessa enligt denna person har eller ger Syringo. Denna person är en "privat" person och alltså ingen forskare eller sitter i något avelsråd, visar sedan dessa "fantastiska" listor för sina vänner och valpköpare. Hur kan man komma på en sådan här idé? Vad har denne person för fakta att sätta hundar/kennlar på denna lista. Mig veterligen så kan man inte tillgå undersöknings resultat eller annat när det gäller syringo, ännu. Hur kan hundar hamna på denna lista är de inte ens är scannade?Det är i Sverige fortfarande väldigt få hundar som är scannade, så listan kan ju ändå inte vara så lång!

Ja, ja, har man inte jobb eller något annat att göra så skaffar man sig. Men får man verkligen göra sådana här listor? Undrar om jag eller mina hundar finns med? ;-) Spännande....!! Jag hoppas verkligen att detta bara är prat och att dessa listor inte finns i verkligheten. Om det finns någon slags lista överhuvudtaget så hoppas jag att en forskare eller liknande sitter på denna. Som då har utbildning och kan sin sak i frågan, Syringo.

Vår helg har gått i slapphetens tecken. Har inte gjort så himla mycket, mer än de man MÅSTE!! (med stora bokstäver) Har fixat lite med Chris Christensen då vi skall ha en monter i Malmö nästa helg. *Puh* massor med jobb, men roligt jobb!!

Laddade ordentligt igår inför Melodifestivalen, men vet inte vad jag skall säga. Jämna låtar, ingen som stack ut. Hela denna säsong har för mig varit medioker. Jag som brukar rösta, rösta och rösta...tills Per säger att nu räcker det. Han tänker ekonomiskt och jag på att min favorit skall VINNA (med stora bokstäver). I år har jag inte röstat en enda gång. Så tråkigt, men Per är i alla fall glad!!

1 kommentar:

Anonym sa...

..."Ingen av oss vill föda upp en sjuk eller defekt valp. När det ändå händer, finns det ingen anledning att försöka tiga ihjäl problemet-det löser ingenting. Kom ihåg:det är ingen skam att föda upp en sjuk hund, MEN DET ÄR EN SKAM ATT FÖRSÖKA DÖLJA DET HELA
Du,som har en Cavalier, som diagnostiserats med SM, får om du är intresserad, gärna ge mig en kopia på stamtavlan. Erna-Britt "
HÄLSORÅDET informerar o önskar få information.
Cavalierbladet 2008 nr. 3 sid.7