fredag 1 januari 2010

NYÅRSAFTON 2009

Nyårsafton firade vi ihop med Bob & Jean från England. (Clopsville/Catemmsal). Vi hade en jätte mysig dag och kväll. Bob & Jean kom dagen innan så under dagen på Nyårsafton så slappade vi bara. Förberedde lite inför kvällen, och satt bara och pratade.

Vid klockan 17:00 är det varje år ett stort fyrverkeri i Göteborgs hamn. Brukar vara Göteborgs Posten som står för denna tillställning. Vi bestämde under dagen att vi skulle ta en tur in till stan och titta på detta.

Vi klädde på oss allt vi kunde då det stod - 12 på termometern. Vi åkte till Kyrkan som ligger högst upp i Masthugget. Där ifårn får man en utmärkt ståplats på berget med en underbar utsikt över hamnen. Kallt var det och helt stjärnklart!! Men det var också vindstilla vilket gjorde att all rök från raketerna tillslut tog över och man såg tyvärr inte så mycket av alla fina raketer som sköts upp.....

Men men, vi fick en tur och Bob & Jean tyckte det var en rolig idé. Hem igen, laga lite god mat. Vi hade fixat både förätt, varmrätt & efterrätt. Allt blev lyckat och smakade smaskens. Vi drack vin till maten och till efterrätten & kaffet så blev det såklart lite "Jack Daniels" & lite "Baileys". Vilket var lite roligt. Vi skålade för fullt... hade mycket att skåla för. När vi inte kom på vad vi skulle skåla för så hittade vi på lite. Allt slutade med att vi alla hade 5-6 glas framför oss, med olika innehåll! Bob provade till och med att blanda "Baileys" & "Jack Daniels"...

Natten blev sen och vi kom väl i säng vid 03:30 eller något. England ligger ju en timma efter oss här i Sverige. Så vi fick tillfälle att skåla och hurra för ett nytt år även vid 01:00.

Idag har vi bara slappat. INTE GJORT NÅGOT! Vi har luffast omkring här, sett på Ivanhoe och lite andra filmer på TV'n.

Nu har vi precis ätit god Thai Mat. Orkade inte ens laga mat idag. Johanna och Anton kom också och åt. Nu sitter jag och väntar på at min dotter Julia med pojkvänn Putte skall dyka upp.

Nya året 2010 började bra. Hoppas nu att detta håller i sig resten av året....


Jean & Bob

Frusen Per

En av raketerna...

Å en till....

Inga kommentarer: