onsdag 27 januari 2010

MITT LIVS NOVELL - 2

"Jag har haft olika sorters djur som Fiskar, Eremit Kräftor, Möss (Svart/Vita) Undulater & Kaniner men längtan efter en hund har alltid funnits. Jag slet och kånkade på alla hundar i min närhet. Knackade dörrar och frågade om jag fick gå ut med grannarnas hundar. För någon egen hade jag ju inte. På mina önskelistor så stod alltid hund på Nr 1. Det stod även hund på nummer 2-5. Kanske på 6e plats så kunde det stå, Carolas nya skiva

Pappa skyllde alltid på att han var allergisk och inte tålde hundar. Jag lånade då hem hundar och bäddade upp hans säng för att sedan dra hundarna fram och tillbaka. Bäddade sedan igen, och bara väntade på att Pappa skulle gå och lägga sig. På morgonen var han avslöjad, ingen allergi där inte.

Som 13-14 åring så tog jag bussen själv till utställningen på Svenska Mässan i Göteborg för att titta på hundar och allt som fanns där. Med mig hade jag en vit/blå/röd randig liten fällstol och min kamera. En sådan kamera med kubblixt för fyra foton. Jag fotade allt, och lite i smyg. Jag vågade inte fråga Laila Länsberg-Larsson & Lolan Nyby-Dahlin m.fl, om jag fick fota deras fina hundar. De var mina idoler, och jag hade stor respekt för dessa framgångsrika damer.

Jag satt där i min ensamhet och drömde mig bort, - Detta vill jag också göra. Kaxig som man var då, så var drömmen stor. Jag skulle bli bäst....!

Jag har aldrig haft någon ”mentor”. Fick själv låna böcker på biblioteket för att lära mig allt om hundar. Jag köpte alla tidningar där jag såg en Cavalier på omslaget. Resten är självlärt, praktiskt. Jag blev medlem tidigt i både SKK & Cavaliersällskapet. Det var som rena julafton när Cavalierbladet i A5 format damp ner i brevlådan. Jag har fortfarande alla nummer kvar, någonstans.

Men, inte så långt från där vi bodde fanns en liten kennel som födde upp Cavalierer. Jag blev nästan inneboende där. Älskade att vara där och bara mysa och umgås med dessa små vänliga hundar. Här lärde jag mig massor, då man fick möjligheten att vara med livslevande Cavalierer."

Fortsättning följer...

1 kommentar:

Anki J. sa...

Det där med att gå ut med alla hundar som fanns i ens närhet, känner jag igen från mig själv....