tisdag 31 mars 2009

ÄLSKADE POLLY

En av mina små flickor är borta. Det tar så himla hårt, så hårt att man inte kan beskriva. Polly var en underbar liten hund. Så enkel att man ibland tog henne lite förgivet. Hon bara fanns där. Hon bara skulle vara där.

Polly var alltid glad, så himla glad att jag en dag frågade henne - Har du aldrig en dålig dag?
Ångrar som satan att jag frågade detta. För bara några dagar senare så blev hon trött. Hon ville bara sova. Hon var med mig i köket men hon var inte längre den lilla glada Polly. Jag blev så orolig, att jag bokade tid till veterinärnen igår kväll. När man är med sina hundar hela dagarna så vet man PRECIS hur de fungerar och hur det mår. Och jag visste redan innan att Polly är riktigt sjuk. Hon är ju inte längre den lilla glada hund som jag är van att se....

Sagt och gjort, i går var vi iväg med henne och fick som valigt ett fantastiskt mottagande på Västra Djursjukhuset. Vet. Anna Carin Af Klintberg tog emot oss och hon är en underbar veterinär. (Måste nog ringa henne och tacka idag) Hon gick igenom Polly som glatt pussade henne och viftade på sin lilla svans. Prover togs och vi fick vänta en stund. Medans vi väntade på provresultaten så låg Polly vid dörren och bara ville gå hem. USCH.......

Efter sen stund kom Vet. Klintberg in och meddelade att resultaten tyvärr var katastrofala. min lilla Polly led av autoimmun hemolytisk anemi. Precis samma som Lilla Angel gjorde för precis ett år sedan. Många vet hur Erica kämpade för sin lilla Ängel. Men vi gämförde Pollys & Angels värden och Pollys var sämre än Angels, och alla vet hur det slutade med lilla Angel.

FAN OCKSÅ, tänkte jag. Vet. Klintberg försökte trösta mig med att det inte var ärftligt. Men just då skiter jag i det, vill bara ha MIN Polly kvar. Det jag nu har kvar är "Jojo", hon är sin mamma upp idagen. Jag är så himla glad att Polly har lämnat kvar en sån härlig dotter.

Till alla er som har valpar efter Polly - Njut av dem, de har en FANTASTISK mamma. Hon hette Polly!

söndag 29 mars 2009

DET HAR HÄNT EN DEL I HELGEN

Vissa saker vet man blir hur bra som helst och ändå blir man lite ledsen. Vår Lille "Dylan", Vouges Dramatic, flyttade i lördags till Kari & Dan i Edsvalla. Jag vet med säkerhet att "Dylan" kommer att få det hur bra som helst och att Kari med familj kommer att njuta av honom. Jag sa åt dem att köra försiktikt hem, för de har guld i lasten. Kari var stolt som en tupp när "Dylan" väl satt i bilen. Så roligt att man kan få äran att göra en annan människa så glad. Men jag då, med en STOR klump i halsen så gick jag tillbaka till huset och bara tänkte, Vad f-n har jag gjort!?

Missförstå mig rätt, jag ångrar inte att "Dylan" har flyttat. Som jag sa innan så kommer han att ha det hur bra som helst. Det är bara mina egan känslor för honom som jag måste jobba med. Han är ju inte död, han lever och jag kommer att få träffa honom hur mycket som helst i framtiden. Så konstigt, ändå känner man sig lite ledsen.... (Det går över)

Till Kari & Dan: Ge "Dylan" en BAMSE kram från mig...

I Tyskland så har Vouges Outlander gjort sin debut i den yngsta klassen hanar. Om jag har fattat allt rätt så var han BIR-Valp. Inte illa för att vara ute första gången. Lite stolta är vi allt. Det här med språket kan bli fel, men jag tror även att han var BIS-2 Valp i finalen, endast slagen av en Mops valp. Nedan en bild på "Lando" och hans matte Carmen. Bilden är tagen när han kom till Tyskland. Men visst kan man se att matte Carmen är stolt, så stolt! Tänk då hur hon såg ut igår, när han vann....
Best wishes to Carmen and Lando in the future. We are so happy and proud of you both!

Stolt Carmen med en liten Lando

Ännu en debutant har vi haft i helgen. Denna gång en liten Black&Tan kille vid namn, Vouges Pontiac. Han är en son till Ch. Clopsville Jack Daniels & Vouges Voodoo Witch. Debuten var i den yngsta klassen för hanvalpar. Han slutade dagen som Bästa Hanvalp. Stolt ägare är Birgitte Dornoy. Vi önskar dem båda lycka till i framtiden...

På samma utställning i Damnark var även Maggan & Peter Reinfelt (Almonovas). De tog sig en tur med Vouges Gabriel som vann sin klass och slutade som 4a Bästa Hane. En ynka placering från att få ett Danskt Cert. Vi får hoppas att de fick blodad tand och gör flera besök i Danmark framöver. Stort Grattis till era vinster och ni skall veta att det är hur roligt som helst att få sälja valpar till sådana som ni, och sedan höra hur mobilen plingar med utställnings resultat.

Idag har vi haft en trevlig tjej här som har tittat på vår lille Paul, Vouges Pole Position. Vi får se hur detta slutar. Tanken var att han skulle stanna, men kan man verkligen behålla allt?
Hjärnan säger, - Tänk dig för!
Och hjärtat säger - Givetvis!

fredag 27 mars 2009

STÄD FREDAG!

Som om inte det är STÄDA på schemat varje dag. Men idag tog jag tag i något jag skulle ha gjort för LÄNGE sedan. Rensa i köks skåpen. Herregud vad mycket skit man sparar. Varför har man kvar saker som mjöl, snabbsåser mm med datum från 2004!? Nä, urk... ut med det och torka och fixa i skåpen. Blev hur fint som helst och tomt. Står inte mycket kvar på hyllorna längre. Kylskåpet nästa...

Inatt har det kommit en massa snö (igen), hundarna är fortfarande jätte glada att se det vita täcket. Springa omkring och busa och dessutom till min fasa, bli blöta! Nu vill jag ha vår, har startat min vårstädning idag om jag forstätter till nästa skåp eller garderob så är jag nog klar till sommaren....

torsdag 26 mars 2009

PRISER

På utbildningen i Göteborg så pratade vi lite hur olika priserna på våra hjärtintyg kan vara. Allt från 100 - 600 kr. Fick se i Ewa's blogg att hon nu forskar runt och kollar läget hur olika priserna kan vara. Håll koll i Ewa's blogg för det verkar som om hon skall kolla runt lite mera. Det kan löna sig att ta reda på kostnaderna innan man bokar en tid!

På tal om priser. Som jag förstod det på uppfödare utbildningen så tar även vi uppfödare olika priser. Allt från 11 - 14 000 för en valp!? och 1500 - 2000 för en parning!?

Vilken valp ÄR värd 14 000 och vilken valp är INTE värd 14 000? och vilken hane ÄR värd 2000/språng & 2000/valp och vilken hane är INTE. Hur sätter vi våra priser? Skulle bara vara kul att veta!!

Jag själv får fundera på den.... Nu skall jag ge mig iväg för ett möte i Kungälv, hoppas ni får en skön dag!

tisdag 24 mars 2009

SAMARBETA

Att samarbeta i hunduppfödning är inte alltid lätt men för oss har det hittils fungerat hur bra som helst.

Ta bara samarbetet som vi har med Maj-Britt Karlsson. Tillsammans så har vi Vouges Chippendale, Vouges Charlotte och Ch. Vouges Justin. Samtliga bor hos Maj-Britt hon sköter dom till punkt och pricka. Vouges Charlotte är däremot hos oss just nu. Eftersom vi inte har 20 tikar att välja på, så flyttade lilla Lotta till oss ett tag så att vi kunde ta med henne på lite utställningar framöver. Lotta trivs som fisken i vattnet hos oss men jag vet med säkerhet att hon kommer att trivas som en vacker Svan i en sjö, när hon flyttar till Svanskog igen....

Vi och Maj-Britt har inga krav på varandra, vi har som vi fick lära oss på uppfödareutbildningen skrivit papper och allt fungerar precis som det var tänkt. Är det något vi undar över så är det inte långt till telefonen. Då diskuterar vi snabbt och enkelt de frågor vi har. Ingen av oss anser att den andra har mer rätt. Vi har en bra respekt inför varandra och våra tankar. Vad som är viktigt är att man har lite samma tanke med hunden om man skall samäga någon hund. Annars så kan det kanske blir problem om den ena vill något helt annat än den andra. Maj-Britt är så snäll och rar så med henne jobbar vi gärna med nu och i framtiden.

En annan som vi gärna jobbar tillsammans med är Erica. Vi har ägt hundar innan och tyvärr så gick Lilla Angel bort. Men nu är vi "ihop" igen. Hos Erica finns nu två små nya tjejer. Vouges Million Dollar Baby och Vouges Prelude. De är bara valpar, så än kan allt hända. Men Erica är precis som Maj-Britt, hur lätt som helst att jobba med.

Att samarbeta behöver inte betyda att man äger hundar ihop. Vi har te.x en massa härliga damer runt oss som bara finns där. De ger en oss en sådan skön energi. Man sporrar och peppar varandra. Vi lär av dom och de av oss... Som ett ge och ta samarbete. Alla har vi olika bollplank och olika bollar. Men att ha någon att kasta en boll till är nästan ett måste, då det i hunduppfödning tas en massa beslut som sedan genererar till en massa skyldigheter och ansvar. Att diskutera olika änmen kan hjälpa och göra besluten mycket enklare.

På utställningar kan man också samarbeta. Någon/Några som hälper oss där är givetvis Maj-Britt & Erica men också våra valpköpare. Men vi får inte heller glömma "vår" Hanna. Hon ställer ALLTID upp och hjälper oss på utställningar. Vi till och med anmäler hundar så att hon MÅSTE hjälpa oss. *ler* Givetvis pratar vi med Hanna innan vi anmäler så att hon kan vara på plats. Eftersom hennes Jackie nu väntar valpar så har hon inget att visa, så då får hon vara vår helt egna proffshandler ett tag till.

Att samarbeta kan innehålla så mycket. Att man öppet och ärligt kan diskutera saker och ting som har med våra hundar att göra eller bara finnas där som stöd när det är jobbigt eller om man behöver tips och råd.

Med ett bra samarbete så behöver man inte hur många hundar hemma som helst. Ensam är man stark men ju fler som samarbetar desto starkare blir man.

Jag hoppas och tror på samarbete. Ibland skiter det sig men för det mesta så går det fantastikt bra. Samarbetar man så tror i alla fall jag, att vi ALLA som samarbetar kommer längre. Öppenhet och ärlighet i samarbetet ger en styrka som faktiskt inte riktigt går att förklara.

Men att ha för många kockar som slevar i soppan är nog inget man skall sträva efter. Men en liten skön grupp av människor som även gillar varandra utanför hunderiet funkar perfekt. Och att man har samma inställning till hur hundar skall skötas och födas upp är ett bra recept.

Att inte på något sätt ta hjälp av andra i sin uppfödning är svårt. Att föda upp hundar helt själv är nästan inget man klarar av om man vill nå långt.

Så till ALLA er som är runt oss: Valpköpare, Fodervärdar & "Partners". Tack för att ni finns och för att vi gör allt detta med hundar tillsammans...... Att någon/några har hållt på 1 eller 30 år spelar ingen roll, vi har alla något att ge!

måndag 23 mars 2009

VILKEN HELG!

Helgen som har varit har nog haft ett innehåll av det mesta. Allt från spänning, glädje till lite upprörda känslor.

Lördagen började med att ca 60 tanter, 2 män och en fjolla träffades kl 08:00 i centrala Göteborg på Scandic Crown Hotell. Där vi skulle ha en uppfödar utbildning för oss som håller på med en underbar ras som Cavalier King Charles Spaniel.

Jag tog tåget (pendeln) till Göteborg. Så smidigt med Kungsbacka pedeln. Hoppar på strax utanför oss, åker ca 15 min och är framme i centrala Göteborg ett stenkast från Scandic Crown Hotell.

09:00 hälsar Erna-Britt Nordin som är kursledare oss alla välkomna. Alla är väldigt förväntansfulla inför vad denna helgen skall ge och lära. När EBN gått igenom hur helgen ser ut med raster, luncher och annat så tar Ankan Edoff över för att föreläsa om foderlära. Tycker själv att detta var intressant och tror att många andra tyckte detsamma. Ankan var väldigt tydlig och rak. Inga krusiduller som ställde till och försvårade vad hon ville säga. Hon sa ofta - Är ni med på tänket?

Efter en stund så var det dags för en bensträckare och lite frisk luft för vissa. Tillbaka till Ankan och hennes foderlära. Denna gång mera inriktat på vad valpar och dräktiga tikar skall äta och INTE!

När Ankan var klar med sitt så var det dags för lunch. I matsalen var det ett surr, alla pratade foderlära och ingen tänkte nästan på att det var fisk vi åt själva och inte "Anka"!

Mätta och belåtna av både foderlära och foderintag till oss själva så var det dags att ge sig tillbaka till salen och få lite information och våra Cavalierers hjärtan. Föreläsare var självaste Professor Clarence Kvart från SLU. För mig blev det lite mycket bilder som ultraljudsbilder, röntgenbilder mm. För ett otränat öga är det inte lätt att veta att det gråa på bilden är vatten i lungan!? Clarence förklarade så gott han kunde och berättade lite historier om sina egna Cavalierer, då han själv är en Cavalier ägare. När det sedan blev lite frågor så var det tyvärr inte mycket till svar tillbaka. Denna föreläsning var inte riktigt lika självklar som den vi hade haft tidigare på dagen. Själv satt jag längst bak och kunde nästan se att det hoppade upp oroande frågetecken på vissas huvuden. Bilden av hur det ser ut för våra Cavalierer och deras hjärtan ser inte så ljus ut och jag hoppas verkligen av mitt eget hjärta att forskningen kommer frammåt och att vi kan hjälpa vår ras på rätt väg.... någon haspade ut sig lite konstigt att kanske skulle vi blanda in en annan ras för att hjälpa våra Cavalierer. JESUS!!!

Clarence informerade också om hur forskingen ser ut i andra länder. Och hur olika alla jobbar för att komma fram till en lösning på Cavalierens Hjärfel. Information fick vi också om det pågående LUPA projketet. Mer om LUPA finns att läsa om på cavaliersällskaptes hemsida.

När Clarence tackade för sig och tog emot våra handklappningar så hettade diskutionen till lite granna. vilket jag tycker är bra. För blir man lite upprörd så är det ju något man inte riktigt förstår eller gillar. EBN tog över och försökte styra upp det lite i diskutionen. Hon ställde en fråga till mig och några andra som har hanhundar om vi verkligen skulle kunna tänka oss att begränsa våra avelshanar till att endast låta dem te.x para 5 tikar per år. När jag sedan skulle svara så sa jag - Vi har bestämt att vi inte längre lånar ut våra hanar under 4 år. De kommer endast att gå på våra egna tikar..... sedan så skulle jag säga mera, men blev avbruten och fick kastat tillbaka. Vad spelar det för roll om du gör så när du kan para dina 20 tikar själv!! 20 tikar tänkte jag, var f-n skall jag få dem ifrån. Vad jag skulle fortsätta med att säga var att jag tycker det är helt OK om en hane begränsas till att endast få 5 kullar/år. För mig låter det toppen, helt OK. Då jag själv förtillfället har tröttnat/ruttnat på att låna ut våra hanar. Nog om detta, dags att avsluta dagen och ta sig hemmåt.

Sedan innan var det bestämt att vi skulle få dam besök denna helg. Kari och Maj-Britt följde med hem och Per hade förberett middag. (Som om vi inte hade ätit nog under dagen *Puh*) Han höll också på att förbereda sig på att åka till Malmö då det var SV -09 utställnign där under söndagen. Väl hemma så möttes vi av både god mat och badade hundar (Som bara skulle fönas till). Så jag fönade 2 av dem. Efter middagden så fixade vi till tre till som skulle till Malmö. När allt var klart med packning och hundar så satte vi oss och pratade lite hund. Vilket alltid är trevligt då man inte (tyvärr) träffas så ofta. Kari kämpade på som en bäver för att få med sig en hund. Till Kari: Min tanke är snart klar!! *Ler*

Upp med tuppen. Hjälpa Per med att rasta hundar och få dem i bilen för sin färd mot Malmö. När han och hundarna sedan gett sig iväg så var det bara att fixa för de som skulle vara hemma. Frukost till valpar och allt annat man har på morgonen. 06:00 så kom en hostandes Kari ut från sitt sovrum. och 06:15 kom en förvirrad Maj-Britt upp, hon fattade nästan inte var hon var. När vi var klara med allt så gav vi oss iväg igen för en andra dag på utbildningen.

Morgonen började med att alla fick presentera sig, och det var intressant. Tycker i alla fall jag. Man känner igen många kennelnamn och hemsidor men inte ansiktena bakom dessa namn. När vi hade gått varvet runt så var det dags att prata om parning och valpning. Erna-Britt höll i detta och för mig så får hon MVG. På ett mycket proffsigt sätt så genomfördes denna "lektion" och Erna-Britt bjöd på sig själv och sina erfarenheter. Många bra diskutioner kom upp under dessa timmar och jag tror att många uppskattade detta.

Under dagen så plingande det i min telefon med reultat från Malmö. Så spännande... Det är mycket värra att sitta hemma och vänta på resultat än att vara på utställningen själv. Man kan liksom inte påverka något. Det är bara att sitta och vänta. Första plinget med SMS var att "Jojo" hade blivit 2a i juniorklass med CK. När det sedan inte plingade mera så är man ju nästan lite tvungen att plinga åt andra hållet - Hur går det? men inget svar.....

Dags för lunch. Och jag måste säga att allt var väldigt fint ordnat från Scandics Konferens. Massor med både mat, bullar, kakor kaffe och annat. Vissa åt som om de inte hade sett mat innan. Kanske har någon av dessa deltagit i Robinsson?

Under lunchen så plingade det massor med resultat från Malmö. Bailey hade vunnit sin klass med CK och slutade som 3a Bästa Hane och 2a om Certet. Teddy var 2a i öppen klassen och slutade som res Bästa Hane. Lotta vann den öppna klassen för tikar och slutade även hon som 2a om Certet och 3a Bästa Tik. På toppen av toppen resultat så kom ett SMS om att "Koko" hade fått sitt sista Cert (nr 7) och blivit CHAMPION!!! Jippie...

Efter allt snack om parning och valpning så var det dags för Ann Skoog som kommer från SKK's juridiska avdelning. Vi gick igenom allt som har med skyldigheter och rättigheter. Tror att många förstod att som uppfödare så har man nästan bara skyldigheter. Vi pratade konsumetköps lagar, gick igenom alla kontrakt som SKK har som, Köpavtal, Fodervärdsavtal mm. Tror att många fick sig en rejäl tankeställare här. Ann Skoog var väldigt rak på sak. - Så här är det och punkt! Agria var också på plats och flikade in ibland, allt från doldafel försäkringar mm. Jag gillade Ann Skoog, Hon tog oss från A till B och inget mera med detta. Hon fick MASSOR med frågor och när det sedan var Agrias tur så var informationen väldigt bra framförd. Men, vi som uppfödare kommer tyvärr att få lite sämre vilkor i framtiden.

När dagen kom till enda så tackade EBN för sig och en treligt genomförd helg. Alla var vi detta laget lite sega. Att sitta still i 2 dagar, ja, det är inte många vana vid. Speciellt inte Kari! Vi fick våra diplom i en "trendigt" grön ram. *ler* och alla stegade ut från hotellet fulla av nya kunskaper. Nu ser jag fram emot att göra om detta som en Del 2, nästa år!

Nu hinner jag inte mera, blev VÄLDIGT långt ändå... men jag har mera att säga. För det togs upp andra saker av te.x "Ebba Grön", som kanske borde diskuteras i vårt Cavaliersällskap.

fredag 20 mars 2009

FREDAG IGEN!

Tänk att det redan är fredag igen. Jag tycker att denna veckan har gått fort som bara den....
Idag blir det inte så mycket gjort, skall på möte i kungälv kl 13:00. Lite dum tid då det är mitt i dagen. Man hinner inte så mycket innan (mer än det vanliga) och vem vet vad man hinner efter. Har ingen aning om hur långt mötet blir.

Lite måste jag ändå hinna efter då vi skall ha dam besök i helgen. Måste fixa till det lite så att damerna har någonstans och sova, mm. Så att de är pigga och glada när de skall gå på Cavalier uppfödarutbildning i Göteborg, där de (vi) skall lära sig massor!

Var lite slapp igår, orkade bara bada och fixa till Jack igår. Men just nu har han en sån enorm päls så jag blev lite slapp när han var klar. Men, men 5 hundar blev igår, badade och fick klippta tassar & klor. Det finns alltid någon på tur... så det är ingen idé att stressa.

Hade tänkt lägga ut valparna på hemsidan igår. Satt och förberedde nya sidor och allt man måste göra för att lägga ut. Men även där blev jag lite slö... kände att jag inte riktigt fick till det. Så jag sket i att lägga ut dom. Får ta tag i det nästa vecka. Hemsidan springer inte ifrån mig den heller.

På Ericas hemsida http://www.leamington.se/ så kan man nu se nya bilder av Vouges Million Dollar Baby. "Baby" är en yngre syster till Vouges Invincible. Där hittar ni även nya bilder på Lilla Bree, Vouges Prelude och inte att glömma, Jack's vackra son, CADE!

Nu skall jag gå och se om Koko & Marja har blivit klara med sin frukost. Marja är glupsk men Koko kan ta tid på sig, kan ligga och vakta sin skål och nästan reta Marja lite, att han faktiskt har mat kvar. Den som spar han har......

torsdag 19 mars 2009

VOUGES QUEEN LATIFAH & VOUGES OUTLANDER

*Puh* har hållt på hela dagen. Känner att det var dags för en liten paus! Har badat 4 hundar, har tänkt att hinna med någon mera. Städat ORDENTLIGT hos alla hundar så att de kan ha det lite fint nu när det är nybabadade.

Kollade precis av min mail och vad finns inte där om en massa fina foton från Lena på Lilla Lilli, Vouges Queen Latifah. Hon är en dotter till Ch. Rosscrea Free Loder & Ch. Vouges Jennifer. Mer om henne och de andra som går här på tillväxt kommer snart ut på våran hemsida under "Yongsters". Skall bli spännande och se vad dessa små kan bli i framtiden.
Vouges Queen Latifah, "Lilli"

Fick ett mail från underbara Carmen från Tyskland häromdagen. Hon var här och hämtade Lille Lando, Vouges Outlander. Han är en son till Ch. Rosscrea Free Loader & Ch. Craigowl Ritz. Tydligen så skall han på sin första utställning i helgen. Skall bli spännande och se hur det kommer att gå. Han är fortfarande en liten baby, så han kommer att gå i 4-6 månaders klassen. Förhoppningsvis så får vi snart reda på om det går bra eller inte. Forstättning följer...
Nedan ser ni en bild på honom. Jag tycker nog att han ser lite lovande ut!! *Ler*


Vouges Outlander, "Lando"

Nä, nu måste jag fortsätta, här blir inga barn gjorda!!

NY DAG, NYA BAD!

Har precis gett valparna och Koko & Marja sina frukostar. Sitter här med en kopp kaffe och en väldigt STARK sol mitt i ögonen så att jag nästan inte ser vad jag skriver. Idag blir det ännu en fantastisk vårdag. Vilket kommer att resultera i att man nästan måste bada lite hundar. Det är så härligt och se dem rena och fina i detta väder! Har redan förberett med diverse shampon och handukar mm... så det är väl bara att sätta igång.

Idag fyller Jens 19 år, GRATTIS JENS!! (Herregud vad tiden går!)

God morgon!

onsdag 18 mars 2009

VOUGES AT YOUR SERVICE!

Att hjälpa till om man kan är för mig en självklarhet!

Igår precis när jag hade hoppat i säng för att se Navy CIS så plingade det på datorn. Skypen vaknade till liv av att Erica frågade - Är du vaken? (Eller är du där kanske det var *ler*) Med ett litet skutt så var jag uppe ur sängen igen. (Känner mig som en fjäder, 10 kg lättare) Skrev till baka till Erica på skypen att jag precis skulle gå och lägga mig. Hon svarade med att ok, hoppa i säng du så ringer jag imorgon istället. SATAN, man blir ju nyfiken när någon gör så......

Idag på morgonen så ringde Erica och frågade om jag kunde hjälpa till att para en tik. Tiken var en ruby från Värmland och hon skulle paras med Alex. (Ch. Vouges Riddick At Leamington). Tydligen hade de försökt att para dessa kvällen innan men Alex hade inte riktigt kommit in i tiken. Hon skulle vara på "rätt" dag enligt proverna som veterinären hade tagit. Detta var Alex första parning och han hade tydligen försökt som om han hade parat massor med tikar. Han är en duktig gosse.

Sagt och gjort Erica och tikägaren kom hit i förmiddags med hundarna och jag skulle försöka hjälpa dem att få till det. Att få till det är inte alltid lätt. Speciellt när det är första gången för både hanen och tiken. Men, men... kände på tiken och hon kändes lite hård. Kom inte in i henne mer än någon/några centimeter. Ännu en tik som har en vulva som inte är riktigt klar eller kan det vara en så kallad "Trappstegs vulva".

Vi försökte få till det, stackars Alex kämpade på så gott han kunde. Och den lilla Ruby tiken var villig och med på noterna och la svansen prydligt åt sidan. Det fick bli att vi höll ihop dem några minuter då han inte kom ända in och fick ett normalt häng. Jag förstår att Erica fick lite panik då det inte alltid är lätt att para hundar. Givetvis så ställer jag upp om jag kan och är ledig. Nomas problemas, at all. Vi gjorde några tappra försök, så nu är det bara att vänta och hoppas på att det blir något resultat.

Efter att tikägaren hade åkt, så satte sig jag och Erica och tjötade en stund. Hon hade köpt med sig jättegoda mackor som vi glatt gluffsade i oss.

Annars så har jag fixat lite med valparna idag (Paul, Edie, Laila & Lilli). Det har varit så hilma skönt vårväder idag. Dörren har stått öppen och valparna har haft en fantastisk dag, med att springa ut och in nästan hela dagen. Nu på kvällen så har de sovit nästan oavbrutet. Lite friskt vårväder kan ta på krafterna på små valpar. Medans hos oss människor är det nästan som att ladda batterierna. Jag fick krafter till att bada hundar.

Nu på kvällen så har Per suttit nästan hela kvällen och jobbat ihop en massa presentationer som han skall ha på några möten nu i veckan. Jag har legat raklång i den andra soffan och gluttat på tv'n.

Nu har jag precis nattat alla hundarna och det är dags att natta mig själv också!!
//Natti

ATT BLOGGA

Att blogga är inte alltid helt enkelt. Hur skall man lägga upp det och vad skall man skriva om. Skall man bli personlig eller skall man skriva om "känsliga" saker som kan starta en debatt. Hur gör man detta utan att trampa någon på tårna. I vissa inlägg som jag har gjort tidigare så har "någon" tagit åt sig fast jag inte ens hade denne "någon" i min tanke när jag bloggade.

Att blogga kan vara ett sätt att få säga vad man tycker och tänker. Alla har vi rätt att tycka och tänka. Debatter kan vara bra, så att man får igång hjärnverksamheten lite och inte bara stannar upp och spinner i samma spår. Ibland kan det vara rikigt skönt att byta spår och tänka om eller tänka till.

Lena (Hazelcoat's blogg) har nyligen gjort ett inlägg i sin blogg. Detta kan uppfattas som känsligt. Men varför då? Så känner hon och det måste hon få ha rätt till. Forstätter man och läser Karis (Glittertind's Blogg) så spinner hon vidare lite i Lena's tanke, men gör om det på sitt sätt.....

Så skönt att se att det finns STARKA KVINNOR som inte är rädda utan berättar hur de känner och ser på saker och ting. Dessutom så står dom för sina tankar och ideér. I hundvärlden så finns det många som tycker det ena och det andra. Men när det sedan kommer upp till ytan, så har de aldrig hört eller vill stå för vad de har sagt.

Bloggen kan också användas till att bli väldigt personlig. Jag har MÅNGA gånger fått mail där vi får så mycket beröm för att vi är ärliga och berättar ut våra hjärtan vad som händer i våra liv. Med hundarna och allt var det innebär. Både motgångar och medgångar. En och annan har tyckt att jag nästan är lite dum som lägger ut i vår blogg att te.x en av våra hundar har fått ett litet biljud på hjärtat. Men varför då undar jag? Det är 100 gånger bättre att nyheten kommer från mig som äger hunden än från någon annan, där det tilllslut bara blir ett rykte som tillslut inte stämmer med sanningen. Sedan registreras ALLA intyg på SKK's Hunddata. Så någon hemlighet är inte OK intyg. Men för vissa är det så hemligt, så hemligt. Att man inte ens skickar in det felande intyget till SKK. Om jag nu är dum som skickar in mina felande intyg, så tycker jag att de som döljer och inte skickar in sina intyg är ÄNNU dummare. För det gynnar varken oss eller rasen om vi skall dölja saker för varandra.

När jagt och Hanna var i England så kom det fram människor från andra länder och tyckte att vår blogg var intressant, ärlig och jättebra. Men herregud tänkte jag, hur vet dom vad som står i den. Den är ju på Svenska och dessa människor var från England, Tyskland, USA, Polen mm. Men tydligen har Google ett översättnings program. Man får klippa ur texten ur våran blogg, klistra in i detta Google program... och vips så är vår text översatt till dears språk och de är bara att läsa på. (tänk vad folk jobbar för att få läsa vad vi skriver. *Jätteroligt*) Tanken med att vi har vår hemsida på Engelska var att vi ville nå flera, och för att de, vi har importerat hundar ifrån lättare skall kunna följa deras uppfödning och vad som händer med dem i Sverige. Tanken med att bloggen var på Svenska var för att vi ville visa Svenskarna lite närmre villka vi är och hur vi jobbar med våra hundar. Dela med oss av våra tankar och erfarenheter.

Endast EN person har känt sig påhoppad av våra inlägg i bloggen. Vilket givetvis var synd, för det handlade inte ens om denne person. Vi tvingar INGEN att läsa våran blogg. Det är frivilligt man klickar sig fram till våran blogg. Om man nu inte klarar av vad som står i bloggen så behöver man faktiskt inte läsa. Samma gäller andras bloggar....

Nog om bloggar. Idag har vi fantastiskt vårväder, klarblå himmel och 5 grader varmt och klockan är bara 08:45. Kanske är det läge för att bada lite hundar idag, några skall på utställning i Malmö (Svensk Vinnare -09) på söndag. Själv skall jag inte dit, då Cavaliersällskapet har uppfödareutbildning lördag & söndag. Jag skall dit, och det skall bli spännande och får lära sig lite om Avel och Uppfödning, Försäkringar och annat smått och gott...

Nä, dags att sätta fart. Och ni som bloggar - Blogga på, för det gör ni bra!

tisdag 17 mars 2009

VÅRENS VETERINÄR TRÄFF ÄR BOKAD!



- LÖRDAGEN DEN 18 APRIL -

Kommer Vet. Inger Carlsson till oss och Ögonlyser,
Hjärt & Knäleds undersöker våra hundar till vettiga priser.

Är du intresserad?
Tipsa vänner och bekanta om detta tillfälle.
Alla raser är välkomna.

För Priser och Tidsbokning ring 0300 -380 70
(
Tänk på att det blir snabbt fullbokat)

TELEFONFÖRSÄLJARE...

...Finns det något mera irriterande än dom. De ringer alltid när läget är som sämst också. Som när man precis har satt sig på toa med det nya Cavalierbladet. Eller är man står och badar en hund och har vatten och shampo överallt. Eller kanske när man precis har lyft upp en hund på trimbordet och har endast hunnit klippa en klo.

Man måste då släppa allt man har och sätta ner hunden igen.... För att svara i telefon. Försäljaren i andra endan av telefonen nästan tvingar en att köpa eller prenumerera på kalsonger eller något annat!!

Jag blev så himla trött på dessa samtal. Så för ett tag sedan, spärrade jag våra telefoner för samtal från försäljare och undersöknings företag. Gå in på http://www.nix.nu/ och spärra era telefoner ni också. Det är hur lätt som helst och tar bara några sekunder. Det är bara att följa anvinsingarna på Nix hemsida. Efter att jag har gjort detta så har jag inte fått ett enda sånt här samtal.

Så skönt, nu är det bara trevliga "hundtanter" som ringer. Och då avbryter jag gärna ett toabesök och lägger då genast ifrån mig det senaste Cavalierbladet.

måndag 16 mars 2009

HELGEN SOM VARIT!

Denna helg har varit väldigt lugn, men vi har fått gjort massor utan att känna att vi hade massor att göra. Vilket kan vara skönt ibland. Annars så har man bara MASSOR, MASSOR & MASSOR i huvudet. Vi har mest tagit det lungt eftersom de sista helgerna har gått åt till Hundutställningar både i Sverige, Norge & England.

Denna helgen har varit vår "Barnhelg". Alla barnen har varit här och med allt vad det innebär. De är så stora nu att man knappt behöver göra något för dem längre. Men på vissa bitar så är de vuxna och kan och klarar ALLT, och på andra så är de så små igen och behöver all hjälp och uppmärksamhet. Tror att många känner igen detta som har barn som är mellan 15-19 år!

Melodifestivalen tyckte jag nog slutade lite konstigt. Ärligt så fattade jag ingenting. Hur röstar svenska folket egentligen? Men, smaken är som röven, klöven. Alla kan ju inte tycka lika och tur är väl det. För hur hade världen sett ut då? Men min favorit är fortfarande Sarah Dawn Finer. Så mäktig röst och en så mäktig låt. När man satt där så var det faktiskt fler bidrag som växte mer och mer... Alcazar var också en av mina favoriter liksom EMD och Agnes. Per höll stenhårt på Caroline och Snälla, snälla. Man får inte alltid som man vill och det är väl bra. Kan bara hoppas att Europa nu köper vårt bidrag med Malena Erman. La Voix, kanske skräller låten även i Moskva. I maj har vi svaret.

Har i helgan också upptäckt att "Allas våran BusMaja" har börjat blogga. Kicka på Glittertind's Blogg till höger här ----->

Blev lite orolig för Lille Koko igår kväll. Han var inte sitt riktiga glada jag som han brukar. Han såg lite trött ut och svansen hängde som på en Cavalier. Det är inte likt honom. Ibland så får man vara sin egen veterinär och det enda jag kunde komma fram till var att han var lite spänd över magen precis som om han hade ont i magen. Vi tog oss en liten kvälls promenad för att han skulle få igång sin lilla mage och kanske få uträtta lite av sina behövliga behov. Men när vi väl kom ut så sprang han omkring som vanligt. Han uträttade alla två behoven utan problem. Väl inne igen så drack han en massa vatten och jag tänkte YES! En liten kvälls sväng gjorde susen. Men efter att han hade druckit klart så visade han återigen att han inte riktigt var OK. Usch vad jobbigt det är att se en liten hund som ALLTID är på topp annars, inte må riktigt bra. Koko är som ett andra skinn på mig och jag vet precis när det inte är som det skall. Det fick bli lite mys i soffan och sedan var det natten och jag bara hoppades att jag skulle vakna med hans glada pliriga ögon.

Imorse när jag vakande, så var det med ett ryck. - Hur mår Koko? flög ur sängen och in i köket. Och vem mötte mig där med en glad svans och en massa pussar om inte Koko. Så skönt!!

Nä, nu skall jag ta mig i kragen och fixa lite för dagen. Får se om jag hinner blogga mera senare!!

fredag 13 mars 2009

EN NY MUSMATTA, KANSKE?

Efter att ha sett filmerna nedan så kanske det behövs att inhandla lite nytt kontorsmaterial.
Lena har tagit fram en musmatta med ett gulligt motiv av en valp som jagar bubblor (se nedan). Kanske kan det vara något för oss Cavalier människor att ha på skivbordet?! Kontakta Lena om du är intresserad. www.hazelcoats.se priset kommer att hamna på 98 kronor + frakt.

SÅ SKÖNT MED FREDAG!

Vissa behöver fredagen och en lugn och skön helg mer än andra. Se filmerna nedan! Jag själv ser med spänning fram emot melodifestivalen och kommer att tok ringa på Sarah Dawn Finer. Så gör inte som några av de i filmerna, ni kommer att behöva era telefoner i helgen!

onsdag 11 mars 2009

EN VANLIG ONSDAG

Idag har det varit en helt vanlig onsdag. Per är i Polen och barnen åkte direkt till flickvännen och polare efter skolan. De har ringt nu under kvällen och kommer att sova borta ikväll. Så här sitter man med en kopp te och väntar på att alla hundarna skall rasta sig inför kvällen.

Dagen har gått åt till att städa, städa & städa. Lite annat har jag också hunnit med. Som till exempel svara på en massa mail som tyvärr har blivit liggandes ett tag. Så det känns skönt att rensa upp lite. Många från utlandet som frågar på valp. Långt många flera än här ifrån Sverige. Hur kan det komma sig? ja, ja... nu har de i alla fall fått svar på våra framtida planer.

Skall till veterinären och ombesiktiga Lille Lennart imorgon. Så dagen imorgon kommer också att innebära en massa hund. Hade tänkt att bada och gå igenom valparna idag. Har inte fått gjort det ännu. Tanken var att de skulle badas tidigare i veckan. Men var tar tiden vägen.... Dom är inte speciellt smutsiga, men det är alltid trevligare att gosa med små valpar som luktar lite gott! Jag får ta mig i kragen och fixa med dom imorgon innan veterinären.

Hade ett långt och trevligt samtal med Fru Sundqvist idag. Alltid kul att prata av sig om både mina och hennes planer. Fru Sundqvist har också en mycket härlig humor vilket smittar av sig. Idag skickade hon ett mail till mig och jag svarade bara, "BusMaja". Det säger väl nästan allt om vilken nivå samtalen hamnar på ibland. Men vad gör väl det, så länge man har roligt. Man blir inte äldre än vad man gör och beter sig. Eller hur Kari? Vi kommer säkert på någon bra lösning i framtiden på våra världsproblem.... eller? *ler*

Lena fortsätter att bombadera min mail med bilder på hundarna som hon tog i helgen. Hon har även gjort en väldigt vacker målning av "Bailey" & "Bubu" som numera ligger på våran första sida. Se bilden nedan. Tack Lena, du är en klippa på att få till det!

Erica har varit här en sväng på en kopp te. Hon poppar förbi ibland när hon kör sin dotter Lisa till hästen. Lotus som hästen heter har de i ett stall inte långt från oss. Erica kommer då ibland förbi istället för att sitta och titta på Lisa i ett kallt ridhus. Lisa är inte ensam i stallet, hon har ofta sin bästis med sig. De små tjejerna är så duktiga och klarar av att hantera dessa stora djur helt själva. Till Lisa: Du är en väldigt duktig tjej!!! Det kommer bli något stort av dig.....

Alltid så kul när Erica kommer hit. Hon är som en virvelvind och sprider sån glädje och kärlek runt sig.Lite hundprat blir det också mellan varven. Då mest helfärgat, då Erica är lite färgad. *ler*

Nä, nu hör jag att Bailey är redo att komma in. Dags att natta hundarna och ge dom sina godnatt kex. När dom får de så är det som att de fattar att leken är slut för dagen och att det är dags att sova. Dags att sova är det även för mig. Det har varit en lång och en helt vanlig onsdag.

tisdag 10 mars 2009

NYA BILDER

Ja, så var JAG tillbaka då bloggen har varit nästan "våldtagen" av Per på sista tiden. Allt går i ett och jag har inte riktigt haft varken tid eller lust att skriva. Per är nu på resa till Polen och kommer vara borta några dagar. Då passar jag på att ta tillbaka bloggen. *ler*

Vår hemsida är idag uppdaterad med en massa nya bilder på våra Japaneser och några av våra Cavalierer. Tina fick en ny välbehövd bild då hon inte har fotats på nästan 2 år!! Hon är hur fin som helst så man får inte glömma henne fast hon ännu inte har visats i ringarna. Men hennes tid kommer säkert i framtiden. Lena fotade även valparna som vi har, dessa kommer att komma på våran hemsida innom kort. Så håll koll....

När Lena är här så fotas det för fullt. Det gäller att hitta en bra plats att fota på så att man får rätt ljus osv. Sedan skall hundarna badas, borstas och fixas till så att det blir bra också. Jag känner mig nästan som ett litet barn på julafton. Lite löjligt kanske men det är så himla roligt att få lite nya bilder. Varken jag eller Per är några proffs, men det är däremot Lena. Herregud... jag vet inte hur jag skall kunna tacka henne för alla fantastiska bilder hon har tagit på våra hundar genom åren. Hon är helt enkelt UNDERBAR. Inte ens det beskriver nog hur tacksam jag är för att hon hjälper oss med detta. Jag vet att det är mycket jobb hon lägger ner på våra bilder!

Så här fin blev bilden på Homerbrent Asobu, "Bubu" när Lena har gjort sitt. Hur fint som helst!!

Igår hade vi besök av en Mor och Dotter som har var och tittade på vår sista valp, Vouges Oasis. De fastnade så för denna lilla herre så han kommer inom kort flytta ner till Falkenberg. Det kommer bli hur bra som helst då familjen är som klippt & skuren för Lille Lennart (Som vi kallar honom)

Förra helgen så var jag och Hanna i England och besökte Cavalier specialen där med ca 520 anmälda Cavalierer. Det är mycket att titta på och man får lite inspiration att ta med sig hem. Alltid lika kul att resa till England. Denna gång så bodde vi hos Bob & Jean, Clopsville/Catemmsal. De är så snälla och man känner nästan som att man kommer till ett andra hem. De fixar och ordnar åt oss så att vi känner oss som hemma. Vi han inte med så mycket mera än att besöka utställningen då vi endast var där över helgen. Men vi fick vår dos på utställningen 520 Cavalierer!!! Ett besök till hann vi med, det var hos Rick & Mark (Aranel). De har jättefina Cavalierer men de har även Japaneser så vi fick en liten dos med Japanes också.
Jag kan varmt rekomedera att besöka denna utställning mycket hundar och mycket trevliga människor. Träffade på en hel del Svenskar, Norrmän och Danskar. Kul att vi nordbor visar framfötterna.

Än en gång, TACK Lena för att du hjälper oss med bilder. Vet att du åkte hem med nästan 1000 bilder i din kamera. Så att sortera ut de bästa är inget lätt jobb. Men jag litar på dig!


Vouges Christina - "Tina"
(Syster till Vouges Charlatan- 5 cert, Vouges Charlotte - 3 cert
& Vouges Chippendale - 1 cert)

söndag 8 mars 2009

ETTA, NOLLA, ETTA, NOLLA

I morse var det dags för Lena att åka hem, hennes plan gick klockan 11, så vi beslöt att vi skulle åka hemifrån vid 9:30-tiden. Det snöade och jag skojade på vägen till flygplatsen om att flygplatsen var nog stängd på grund av snökaoset.

Innan vi åkte tittade vi på det nya webprogrammet som vi skall använda och kunde konstatera att datorn vi har är för gammal för att kunna köra programmen. Den har helt enkelt fel ettor och nollor för att funka tillsammans med vårt nya webprogram.

Vid 10 lämnade jag Lena efter 1.000 kramar och ett löfte om att snart så skulle vi ses igen. På vägen hem så beslöt jag mig för att nu så skulle vi byta ut den gamla "nollan" mot en helt ny. Därför blev det en liten tur till Mediamarkt och det införskaffades en ny dator med de rätta ettor och nollorna...

Visst är det konstigt att nollor har betydelse inom datorn värld? I det vanliga livet så är ju alltid en person som är en "nolla" alltid en nolla, looser eller vad man du vill kalla dem. Om man har noll rätt på ett matteprov så är det ju alltid samma sak = underkänd i matte.. tänk om man hade noll kronor, men ändå kunde handla en massa när man shoppade, att noll kronor kunde få en annan betydelse. Men så är det ju redan, människor kan ju ta kredit på sina kort och köpa för pengar som de själva inte äger...

Med andra ord så har datorer och kreditkort mycket gemensamt...

Sedan visade det sig att man själv är en nolla, det tog ju en hel eftermiddag att installera de nya ettorna och nollorna. Nu så är allt installerat och nu börjar den stora utmaningen!! Att föra över de gamla ettorna och nollorna till den nya burken med ettor och nollor....

Jens och Camilla ringde och frågade om de kunde komma och spela Bingolotto. Har inte spelat Bingolotto på säkert 8-10 år. Vi satte alla 4 och kryssade för massa siffror och ingen av oss vann såklart - inte ens en ny lott. Så är det när man har tur i kärlek, då har man otur i spel...

Slutligen - TACK Lena för du kom och hälsa på oss, det var jättekul och vi hoppas att det snart blir av igen. Fastän du älskar ettor och nollor så är du verkligen ingen nolla!!

lördag 7 mars 2009

SÅ SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA


så snälla, snälla, snälla - varför vaknar jag nu? Klockan var 07:45 på en lördagsmorgon, vanligtvis så brukar detta vara ganska normalt, men nu var jag så trött, trött, trött...

så kissenödig, kissenödig var jag och slängde på mig morgonrocken, gick förbi kaffekokaren och tryckte på knappen, smög in på toa och tillfredställde dagens första behov... *gu va skönt det kan vara att kissa ibland*...

Satte mig med kaffet och första ciggen, varför i jösses namn var man sååå trött. Drömde mig tillbaka i tiden - inte så hemskt långt, bara ett dygn...

Fredagen började extremt tidigt, Bzz, Bzz-ljudet startade redan 05:30 och både Peter och jag gick upp, Peter skulle på möte i Kungälv och jag skulle handla frukost för jobbet. Efter att har rastat alla hundarna, släppte jag av Peter vi tåget och stod utanför Maxi några minuter i sju...

Dagen flöt på i högt tempo, möten , presentationer och återigen möten. Väl hemma så hade Erica varit och hämtat Lena, de skulle hämta en byrå som Lena hade köpt via nätet. Peter var hemma igen och han hade gjort klart hundarna med mat, borstning mm så vi tillbringade eftermiddagen tillsammans. Lena och Erica kom vid 7-tiden och vi käkade lite fantastisk Thai-mat och som snack lite osaltade jordnötter.

Tiden flöt fort, fort och vi skrattade och diskuterade högt och lågt. Plötsligt så var klockan närmare 4 på natten - tiden hade bara sprungit iväg.

Så det var därför som jag satt 7:45 på morgonen och sade "snälla, snälla, snälla" varför var jag så trött. Inte varje natt man sitter upp till morgonen och har träningsvärk i käkarna för att man skrattat så mycket.

Något senare, eller kanske mycket senare, så stapplade Lena och Peter upp, då hade hundarna varit ute i några timmar, ätit frukost. Själv hade jag läst Dagens Industri, Göteborgsposten och druckit en kanna kaffe.

Något senare kom min mamma och pappa på besök, vi sålde in hela idén om "nutrilette" till dem så nu har vi "värvat" ytterligare 2 nya medlemmar. För oss har det gett resultat, Peter han har gått ned 9-10 kilo och jag cirka 7-8 kilo. Man mår bättre och känner sig definitivt piggare.

Efter mamsens och papsens besök så åkte jag till IKEA, Coop Bygg och Byggmax, skall nämligen bygga om grovköket och badrummen, behövde lite inspiration. Inspirationen uteblev dock så då åkte jag till Överskottsbolaget och Willys för att trösthandla lite disk och tvättmedel, schampoo och grönsaker.

Peter och Lena hade ägnat eftermiddagen åt fotografering och faktiskt tagit massor av jättefina bilder, skall bli så kul att få lägga ut dem på hemsidan. Vi gjorde en fantastisk middag med kyckling på Thai-vis med rotfrukter i ugn.

Sedan så började andra chansen, Melodifestivalen. Peters och Lenas favoriter var Lili & Susie och Sarah Dawn Finer. Mina favoriter var Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas med låten "Snälla, snälla", den är så häftig och hon sjunger den så intensivt. Peter och Lena verkligen hatar den låten... *ler*

Peter började göra parodi på låten och framförde "Snälla, snälla" på sitt sätt med samma mimik som Carolina gör den, men den handlade om helt andra saker. Jag och Lena låg på golvet och vred oss i skratt.

Självklart så gick Sarah Dawn Finer vidare - och lika självklart för mig så gick Carolina af Ugglas vidare...


torsdag 5 mars 2009

VI SKULLE JU BARA HANDLA NÅGRA STEARINLJUS


Gu va kul, idag kommer Lena och hälsar på, det var faktiskt med lätta steg man hoppade ur sängen vid 6-tiden. Strax före 7 var jag på jobbet, idag skulle man få jobba intensivt, för klockan 3 var jag tvungen att gå för att hinna till flygplatsen...
.
Tjugo över 3 parkerade jag på Landvetter flygplats, Lena hade kommit och vi gick skrattandes ut ur terminalen - VARFÖR blir man alltid så glad och på gott humör när man är tillsammans med Lena? Vi satte oss i bilen för att köra hemåt.
.
Jag skulle bara till systemet och handla lite vin, sedan så skulle vi hem, förresten så behövde vi köpa mat till Koko och Marja, samt stearinljus för de var slut.
.
Vi åkte först till Rusta för att köpa lite skurborstar, det blev något mera, lite schampoo och så. Sedan åkte vi till systembolaget och köpte vin, Coop låg ju alldeles brevid så vi råkade gå in där också, köpte en massa god mat och med många kassar gick vi mot bilen.
.
Shit, vi skulle ju handla stearinljus... tur att IKEA ligger alldeles brevid. In på IKEA och vi hittade lite annat. Servetter i massor, nya sängkuddar, 2 stora mattor, en fårskinnspläd, 2 plädar, gosedjur stort till hundarna och en massa små gosedjur till hundarna. En stor vas med blommor i.
.
Sedan handlade vi stearinljus - det blev 200 stycken långa ljus och 600 värmeljus med lukter av diverse saker. Lena och jag skrattade och tjoade oss igenom IKEA och vips så hade vi gjort av med 3.000 kronor.
.
Tänk vad dyrt det har blivit med stearinljus! *ler stort*
.
Nu så är vi hemma och ätit god mat, skrattat och roat oss. Peter och Lena har fotat hundar och jag har badat Teddy!...
.
Nu har vi satt oss i soffan och småtittar på tv! Gu vad skoj vi skall ha det, Lena är här HELA helgen.

onsdag 4 mars 2009

SEX, DRUGS & ROCK N´ROLL

Got your attention - didn't I... och vad skall det här handla om.. tänkte faktiskt börja prata om Heinz Ketchup, inte bara för att den är så mycket godare än Felix, för att inte prata om Coop's egna... Heinz Ketchup är helt enkelt kanon, men jag väljer att göra en liknelse med den gamla glasflaskan som Heinz paketerade sin ketchup i... minns ni den?

Man vände flaskan upp och ned och INGEN ketchup kom ut, man bankade på botten och fortfarande inget kom, man BANKADE, BANKADE och plötsligt fick man mer av härligheten än man önskade...

PRECIS så är det med uppfödning av hundar. När jag träffade Peter parade vi med kombinationer vi verkligen trodde på vi kämpade, kämpade och åter kämpade, visserligen blev det nån gång som man tänkt sig, men oftast blev det som med ketchup flaskan - inget kom ut...

2002 föddes Vouges Insomnia och Vouges Hanky Panky, året därpå föddes Vouges Jason, Vouges Justin och Vouges Jennifer. Sedan har det bara rullat på, mycket handlar naturligtvis om tur - den skall man ALRDIG förringa..

MEN, precis som med ketchupflaskan så är VARUMÄRKET avgörande - våra hette "Jacko" Craigowl Crackerjack, "Catani" Immenhof's Catani, "Kit" Herrgårdscavaljerens Manga och "Stina" Bazett's Creme Caramelle - alla 4 oerhört viktiga och avgörande för oss. "Jacko" gav oss "Kit" som tillsammans med "Stina" så blev de våra stamtikar som vi kunde bygga vårt material på. På stamtikarna kunde vi använda "Catani" som gav oss många fina valpar.

För er som jobbar stenhårt för att komma dit hän som ni önskar i ert uppfödningsprogram, tänk på Heinz ketchupflaska - det krävs några hårda dunkar innan det kommer - men har ni bara rätt märke på flaskan - ja då jävlar blir det bra...
.
Vi tycker att vi börjat våran resa med det material som vi vill ha som bas, som sagt - det är BARA börjar och återigen så är det samma strävan som gäller. Dock så har vi fått se vårt avelsarbete bära frukt och det gör väl det något lättare att kämpa vidare. Däremot så är det fortfarande Heinz Ketchup som är våran melodi, dock så ser flaskan lite annorlunda ut.
.
Så vad var det med Sex, Drugs & Rock n' Roll? Först och främst var det för att locka er att läsa hela texten såklart! *ler stort*, men lite baktanke var det också...
.
"SEX" kan ju vara avelsarbete det också - kanske inte så mycket för mig längre, har gjort mitt i den karriären, så för mig är det nog mer nöje än nytta faktiskt! *ler* "DRUGS" handlar väl om något beroende - eller? Visst, skall erkänna, vi röker och dricker alkohol ibland, men den stora drogen - det är hundarna... och Rock n' Roll - nä, det blir nog mera schlager...
.
Sov gott och jobba på med ketchupflaskan... oavsett formen på flaskan...

tisdag 3 mars 2009

EN TRIBUT TILL ALLA "ENSAMVARGAR"

Vill bara meddela till alla kära läsare att NU är vardagen tillbaka, inser när jag läser mina "gamla" blogginslag från i helgen att det varit lite väl nostalgiskt, längtande och ett stort uttryck av ensamhet...

Peter och Hanna kom hem igår, jag hämtade dem på Säve flygplats vid 10-tiden. Då hade de varit uppe i 2 dygn och inte sovit många timmar sedan i torsdags. Ändå pratade de i munnen på varandra och fram med mobiltelefonerna och visade filmer och bilder de tagit av "Englandstrippen".

När klockan närmade sig ett, såg jag chansen, att med två personer i huset som INTE sovit på 2 dygn, att få mig en tupplur. Här skulle INGEN protestera mot detta. Sagt och gjort, alla 3 smög sig in i sängen och somnade snabbt som attan... precis när man var påväg att somna, så ringde telefonen. "-Strunta i telefonen, säger Peter, -de kan ringa igen", och så somnade vi...

1 timma senare vaknade jag och gick upp, varken Peter eller Hanna visade några synliga tecken på att ha någon liknande idé, så jag gick upp och kollade datorn. GöstaPetter, Ewa hade mailat att hon var påväg till oss. Så jag rusade upp och började att ge hundarna mat.

Ewa kom på besök, parade sin tik och stannade en stund för att prata lite granna. Även Erica kom på besök, hennes dotter var hos hästen. Något senare så kom Hanna upp och tillslut också Peter, så runt fläkten satt vi alla 5 och rökte och pratade i några timmar. Mysigt, allt är som vanligt... (värst vad jag börjat att gilla "vanligt")

På kvällen mös Hanna, Peter och jag med middag (kyckling och grönsaker) och snackade en bra stund. Sedan blev det sängdags och jag somnade med ett STORT leende på läpparna...

I morse vaknade jag av "Bzz-ljudet" och det störde mig inte alls. Nädå, faktiskt så var det fullt ös, trycket på kaffekokaren, toabesöket och sedan ciggen under fläkten. Var på jobbet för klockan 7 och hade en hektisk förmiddag.

Slutade lite tidigare idag, handlande lite god mat och sedan åkte jag hem. Vädret har inte varit sådär jättemysigt idag, typiskt svenskt skulle en del säga. REGN, REGN och även lite REGN... Nu på kvällen har Peter och Hanna tvättat en massa hundar, vi har ätit lite Thai-mat.

Något som dock har slagit mig när jag i min ensamhet har fått sköta alla hundar och hushållsbestyr är att för mig har detta varit några dagar, som snart gick över till vardagslivet igen.

Peter och jag gör ALLT tillsammans med hundarna, vi planerar, vi åker på utställningar och resor tillsammans, vi tvättar, fönar, plockar bajs i hundgårdarna mm. Ja, vi delar på oron om någon hund mår dåligt, vi gråter tillsammans när någon har dött.

Skulle vilja uttrycka en stor tribut till de som inte är två, fantastiskt att ni "orkar" hålla intresset vid liv. Antar att många kanske är ensamma i en familj med hundintresset och de övriga kanske på sin höjd går ut och går med hundarna ibland.

Men frågor som "vem skall man para med, vilka utställningar skall man åka på mm. mm" det får man göra själv. Att gå upp på natten och sätta sig i bilen, ensam, för att åka till utställning. Hade det varit jag, hade det aldrig blivit några utställningar, om man varit tvungen att gå upp mitt i natten och ingen som "hjälpte" en ut till bilen och iväg. Då hade den varma goa sängen lockat mera...

Så en stor tribut till er alla som själva driver ert hundintresse framåt!

söndag 1 mars 2009

GRATTIS UNNI

I morse vaknade jag innan "Bzz, Bzz" hade en chans. Hade visserligen satt klockan på 7:00, då norskt besök väntades men jag visste inte när, så jag ville ha god tid på mig innan de kom. Men, jag överrumplade "Bzz-et" och stod 6:59 för att chocka klockan på mobilen, på samma sätt som den chockat mig dagen innan.

När jag stod lutad över den och skrek "Bzz" till den så visade den INGA tecken på chock, konstigt, med samma ljud hade den fått mig alldeles klarvaken dagen innan.

Gick till kaffekokaren, toan och rökte dagens första cigg, precis som vanligt. Städade, väckte Johanna och skurade i köket och runt valphagen. I valphagen var det fint, precis som om valparna själva numera villa ha det lite fint i sin hage. Hade kvällen innan lagt in lite extra nallar och tuggsaker och de låg prydligt i ena korgen som huvudkudde för två av valparna.

Klockan 11 gick jag ut för att göra storstädning i rastgårdarna, efter 2 timmar var jag inne igen, då hade det plockats bajs och spolats så jag var blöt upp till knäna. Vid halvtvå kom norrmännen med sin tik som skulle paras, även idag gjorde jag det med bravur och kände mig faktiskt lite stolt.

En glad överraskning var att Erica kom på besök, hennes dotter var i stallet och hon stannade en stund. Mysigt att krama och prata med Erica, hon är alltid så go. Tack Erica för besöket, det är så kul när du kommer på besök.

Eftermiddagen spenderades med att ge hundarna mat, städa igen och sedan åka med Johanna till mitt jobb för några timmar och sedan så hämtade vi hem Sushi till Johanna och en jättegod Kycklingssallad till mig.

Nu är klockan snart 10, börjar faktiskt bli lite trött, snart dags att gå och lägga sig. Först skall hundarna ut för kvällskissen och sedan så skall jag faktiskt ta mig en dusch, raka mig och bädda sängen med nya lakan - varför undrar man?

Jo, imorgon så min ensamhet slut och en helt vanlig måndag (så som den sett ut de sista 10 åren) kan börja. Peter och Hanna kommer hem från England. Det blir säkert många timmars prat om hur de har haft det, skall bli jätteskoj.

Om jag förstått det rätt, så är det på sin plats att GRATULERA Unni (Magic Charm, Norge) för en enastående prestation på specialen i England. Stort Grattis Unni till den fina placeringen, har förstått att du var sjuk på utställningsdagen, men kan tänka mig att den fina placeringen gjorde att du kände dig lite bättre!!