söndag 20 december 2009

CHIPP Å HOJ!!

Veckan som har varit har gått hur fort som helst. Skall det fortsätta gå såhär fort så kommer jag inte hinna med något inför varken jul eller nyår!! Herregud....

I måndags så flyttade lilla "Laila", Vouges Orthia till Tjeckien och kommer en tid framöver hålla "Kenny", Vouges Kennedy sällskap både hemma och på utställningar. Josef & Michaela som har Kennel Krasna Louka i Tjeckien har väntat länge på en tik. Så varför inte vår Lilla "Laila", hoppas nu att allt går bra och att hon sköter sig, vår lilla gumma.

I fredags kväll var vi hemma och firade min mamma då hon fyllde år. Min farmor och faster var där liksom min lillebror med familj. Alltid lika trevlig och god mat var det också. Mamma hade gjort en specialare till Per, han åt nästan lika mycket som han är lång. Så han fick nästan kämpa för att ta sig igenom dörren när vi skulle hem, fyrkantig!!

Lördags morgon väntade vi besök från Finland. Vår lille Black&Tan valp, Vouges Unlimited efter Ch, Vouges Invincible & Vouges Voodoo Witch skulle flytta. Han har nu fått en nytt härligt hem hos Kennel Panda's och Kirsti Määttinen. Jag önskar er all lycka i framtiden.

Samtidigt så flyttade Vouges Chippendale till Finland. Han kommer att finnas tillgänglig i Finland i ett år framöver. Hoppas nu att han sköter sig och att allt går bra. Han kommer att bo hos Heidi Pekkarinen & Kennel Baletta's.

Har kommit mail från alla tre, och att går jättebra. De äter & skiter och allt verkar lugnt Skall bli spännande att följa både "Laila", "Chippen" & kirsti's lille valp som numera skall heta "Robin" i framtiden.

Kvar här hemma är nu två valpar efter "Ruth" & "Cade" & en ruby valp efter "Jackson" & "Marina". Har inte riktigt bestämt om vi skall behålla Vouges Travis eller inte. Men samma sa vi om "Jackson". Så vem vet, kanske stannar han....

Jennifer & Marja's valpar är nu över tre veckor gamla. De har fått flytta med oss ut i köket. Och både Jennifer & Marja verkar nöjda med detta. Slippa ligga i sovrummet helt själva. Nu får de vara med och se vad som händer. Lättare förmig också, jag slipper springa och slänga i varenda dörr för att se att allt är bra med de små.

Marjas ena valp, "Ville" är fortfarande VÄLDIGT liten. Men han hänger med och är lika pigg som sina feta brollor. Jag matar honom med flaska flera gånger om dagen. Han smackar och snuttar och allt går bra. Man får sådana känslor för små valpar man nappar. Moderskänslor på något sätt. Han ligger där i min famn och snuttar. Han sluter sina ögon och nästan somnar som en liten bebis. Det luktar välling och de bubblar i flaskan när han äter. Allt detta gör att man flyger tillbaka MÅNGA år när mina barn var små och de låg i famnen och fick sin välling.

Jennifer's valpar är som paddor. De behöver inget extra, Jennifer har nog en väldigt fet och god mjölk. För där funkar allt som det skall.

Nu är julen snart här, massor att förbereda och inhandla. Per har varit ute en sväng idag. Så nu är lite gjort i alla fall. Har precis plockat in granen. Tänkte att det kanske var dags att fixa med den idag. Så är det gjort. Annars så skall vi bara ha en "egen" dag idag. Allt har rullat på otroligt fort och det känns inte som om vi var i Stockholm för en vecka sedan....

CHIPP Å HOJ, nu väntar granen....

Inga kommentarer: