onsdag 18 november 2009

WE ARE FAMILY!!!

Det kan man väl nästan säga nu när den 5e Cavalieren från Clopsville har landat hos oss i Sverige. Känns nästan lite lyxigt att kunna få denna äran att hämta hem 5 så fina hundar från samma kennel. "Rickey", eller Clopsville Gin Rickey som han heter i stamtavlan, är en halvbror till våran "Bailey". Han är även en yngre helbror till våran "Summer". Skall bli spännande och se vad denna lille kille kan göra för oss här i Sverige.

Att få äran att köpa en Cavalier från Bob & Jean känns så tryggt och säkert. De är underbara med sina hundar och alla de gamla lever kvar där hemma. Detta gör att man har möjliget att se mormor, farmor, gamle mormor osv. Flertalet blir upp till 15-16 år gamla. Sedan att de är väldigt ärliga, och det gör ju inte saken sämre. De är öppna och berättar allt oavsett om det är bra eller dåligt. Sedan gör de också allt för att vi skall få med oss alla viktiga intyg till Sverige. Oftast när man köper en hund utomlands så är det som ett "blankt" kort. Man vet inte så mycket om hundens förfäder när det gäller hjärta, ögon & knän. Men Bob & Jean har kollat och testat det mesta. Kan det bli bättre??

Hans äldre helbror Clopsville Rico Chico (Bild nedan) vann flera Best Puppy och fick res-CC från valpklass när han bodde i England. Numera bor han i Australien och har redan gjort det mycket bra. Följer honom med spänning hos de nya ägarna; Linda Hennessy (Ceellen) & Marilyn Madigan (Merseyport).



CLOPSVILLE RICO CHICO
JW, 2 CC's & 2 Res CC's

Igår vid 12 tiden landade han på Svensk mark. Dumt nog har tullen stängt mellan 12 och 13:00 så man har ingen möjlighet att få ut honom innan 13:00. Han fick snällt sitta och vänta i sin bur medans tullarna satt och drack kaffe och åt bulle. Men sånt är livet!!

Per var ute på Landvetter och hämtade honom för att sedan bara kasta in honom, och sedan åka tillbaka till jobbet. När han väl kom ur sin bur, så var det som om han redan bodde här. Hade bara varit på en åktur med Per.... Han nosade runt lite för att sedan nyfiket försökte leka med valparna som är 6 veckor gamla. Det gick inte så bra, så han fortsatte med att dra fram nalle efter nalle som ligger i en enda stor hög i Bia-bädden i köket.

Han är väldigt lugn och sansad, åt som en häst, inga beskymmer här inte. Så skönt!! Just nu ligger han och sover på hundarnas divan i köket. Vi får väl se om han kan gå i sina släktingars fotspår i framtiden. Vi är nöjda i alla fall, det är ju det som är huvudsaken! Eller hur!?

CLOPSVILLE GIN RICKEY
(GBCH. Aranel Cosmic - Clopsville Gin Fizz)

Inga kommentarer: