torsdag 8 oktober 2009

NU ÄR DOM HÄR...

Både "Ruth" & "Marina" har under denna veckan fått sina små valpar. Båda är lite tidiga om man räknar dagar men peppar, peppar så ser allt lungt ut just nu. En av "Ruth's" är kanske lite mindre än sina syskon. Men han kämpar på och är lika pigg & glad, även om han är något mindre.

"Ruth" var först ut och fick 5 stycken. Stolt pappa är "Cade". Erica's Leamington Cinzano. Han är en son till vår lille "Jack" och "Erica's" stolthet, "Angel". 2 pojkar som är Black&Tan och 2 Black&Tan flickor och som grädde på moset så kom det faktiskt en trefärgad tik.

"Marina" fick tillsammans med "Jackson", 4 stycken. 2 Ruby hanar, 1 Black&Tan hane och en Black&Tan tik. Så spännande då detta är "Jacksons" första kull.

Känner mig helt mosig, som om hjärnan sitter lite löst innanför pannbenet och inte riktigt fungerar som den skall. *ler* Kanske är en vanlig kännsla för många! Det har blivit en hel del sömnlösa nätter. Men både "Marina" & "Ruth" har haft valpar tidigare så det är rutinerade mammor. Men man är ändå lite orolig och kan liksom inte låta bli och vara där och pilla och övervaka. Konstigt att det är så jobbigt att få valpar, det är ju inte jag som får dom. Jag sitter ju bara brevid och håller koll och hjälper till om det behövs. Det är ju den stackars tiken som får kämpa som ett djur!!

Vi har nu sovit i skillda sovrum i några dagar. Per jobbar ju som vanligt och har ingen lust att varken se eller höra mig hoppa upp och ner i sängen. Dessutom snarkar "Marina" något helt otroligt! Plus att valparna ligger och piper och piper emellanåt. Har funderat en del på varför de piper? Först så tror man att det är för att få uppmärksamhet av sin mamma. Men hon ligger ju bara där som en padda och gör ingenting, hur mycket de än piper. Om det hade varit vilda hundar så hade de ju genast lockat till sig andra djur som hade tagit dem i ett nafs. Tur att de är Cavalierer som ligger brevid min säng och piper och inte i nån djungel eller savann någonstans i Afrika. Här finns inte många sådana faror, "Koko" är inget Lejon precis....(Även om han tror det)

Skall försöka fota valparna lite och lägga ut på hemsidan eller bloggen. Tror jag låter dem växa till sig lite innan dess. Har inte fått gjort mycket denna vecka, all tid har gått till valpar och valpningar. Så jag har en del att ta igen, skall försöka att svara på en massa mail som ligger och väntar. Sedan väntar de andra hundarna på att jag skall ta itu med dem... *puh* Tur att jag e hemma och inte har ett "vanligt" jobb också. Lite lyx är det faktiskt, så jag skall inte gnälla.

Inga kommentarer: