tisdag 14 juli 2009

VÄRLDENS BÄSTA WEEKEND...

Sicken weekend vi har varit med om, nu i efterhand så tror man knappast att det har hänt... det började redan på torsdag då 11 hundar skulle tvättas och fönas (9 hade vi anmält och Lena hade ytterligare 2 stycken). När vi var klara så hade Tomas lagat mat och Hanna anlände på kvällen.

Klockan 05.30 ringde klockan på fredags morgon. Alla hundarna rastades och de som inte skulle med fick snällt gå in igen och stanna hemma. Johanna (Per's dotter) skulle komma vid 10 så det gick ingen nöd på dem. Vi anlände till Tvååker vid 7:30 (ville vara där tidigt för att få en bra tältplats - men det kunde man glömma med en gång...) Vid ring 36 - bakom ett annat tält - fick vi en plats, 2 ringar bort från där bedömningen av Cavalier skulle ske.

Klockan 9 prick bröt det ut... vi skulle vara i 3 ringar samtidigt, en för valpar, en för vuxna och en för Japaneserna. Det är tur att man har goda vänner som Hanna som ställer upp i torrt och vått, utan hennes hjälp hade vi aldrig klarat denna helg.

Det var Norma Inglis, Craigowls Cavaliers, som dömde de vuxna Cavaliererna. Vi var så enormt glada för hon lyfte fram Bailey (Clopsville Baileys) och gav honom sitt första cert (det han fick i Sollentuna fick han ju lämna tillbaka) och han blev även Bäst i Rasen... JÄTTE ROLIGT!!


Våran "Lotta" Ch. Vouges Charlotte vann Championklassen och blev Bästa Tik-3. Den dagen så blev också "Laila" Vouges Orthia BIR-valp, så för Bailey och Laila väntade den stora ringen senare på dagen... "Laila" var utplockad, så 7 valpar stod kvar i ringen. Tyvärr var det "Laila och en till som tillslut fick lämna ringen. Peter han var överlycklig, för han fick en BIR present från domaren...


På kvällen när vi kom hem så åt vi gott, drack ännu godare och gick till sängs för att på lördagen återvända till dag nummer 2 i Tvååker. Denna dag var det en dam från Kroatien som dömde, vi hade samma gäng med oss som dagen innan.
Våran "Teddy" blev Bäst i Rasen, fick sitt sista Cert och blev Champion på lördagen. Hans syster "Lotta" CH Vouges Charlotte vann champion klass och blev bästa tik. "Laila" var BIR-valp och båda dagarna så blev vi Bästa Uppfödaregrupp.

På toppen av detta så blev också våran Black & Tan, "Jojo" Vouges Jocelyn 3-e Bästa Tik och fick sitt första Cert. Våra japaneser "Bubu" CH Homerbrent Asobu blev BIR och hans kompis "Koko" CH Chinart Kokuo-No blev 2:a Bästa Hane.



Peter och Hanna skulle gå in i Stora Ringen på eftermiddagen, precis innan detta skulle ske, så "råkade" Lena "tappa" en kopp kaffe mitt i skrevet på Peter, och då hade de redan ropat på grupp-6 till uppsamlings ringen. Men det löstes med att Peter fick springa bort till enda endan av utställnings platsen och ta av sig sina byxor och hålla upp den i den hårda vinden som kom på eftermiddagen. Vips så torkade byxorna och i högtalarna ropade de på grupp-9 till uppsamlings ringen. Tack Lena, du gjorde finalerna ännu mera spännande än det redan var... *ler*


Efter lördagens shower återvände vi tillbaka till huset, Johanna hade passat hundarna och allt var prydligt och städat. Tack Johanna!! Med oss hem följde Norma & Gordon och skulle stanna några dagar hos oss. Första gången de varit här och det kändes roligt att få ha dem hos oss några dagar. Hanna, Tomas och Lena var ju självklart med också.

På kvällen åt vi god mat, drack ännu godare vin och småpratade långt in på sena timmen. På Söndagen så latades det en hel del, vi var alla trötta efter utställningarna och vi åt, pratade och mös tillsammans.


På kvällen åt vi (igen) god mat och drack ännu godare vin, vi spelade "kubb" och hade en härlig kväll tillsammans.



Måndagen kom och vi åt brunch tillsammans, vid 1 tiden kom Pia (Nocturnes), Cina och hennes dotter Anna för att hämta upp Norma och Gordon och ta dem till flygplatsen.

5 mycket intensiva dagar är slut! Vi är helt slut *ler*, men kan konstatera att det har varit "Världens Bästa Weekend".. helt klart..

På lördag, då bär det iväg till nästa utställning, Köping!

Inga kommentarer: