tisdag 28 juli 2009

RANSÄTER RESAN

Denna helgen så bestämde vi oss för att åka dagen innan. Som jag har sagt innan, så är det ganska slitsamt att åka fram och tillbaka över dagen. Vi hade bokat ett rum på ett lite familjärt hotell i Munkfors, några km norr om Ransäter. Resan dit gick bra, trots att vi hade lite regn på vägen upp. Innan vi åkte så badade vi alla hundar. Och väderet hemma var toppen, - Sån tur!

Vi var inte framme förrän vid halv nio tiden. Vi gick in på hotellet och skulle checka in. Då säger mannen i receptionen att vi skulle vara lyckliga. Hotellet hade bara ca 12 rum och vi hade fått det sista!! MASSOR med människor hade ringt under dagen och velat ha ett rum. Per sa att - Ja, då får vi vara lyckliga. Men samtidigt säger mannen att vi hade fått ett rum utan toalett och dusch!! Satans tänkte jag, utan toalett och dusch. Hatar att behöva gå ut i korridoren och duscha mm. Men när vi väl kom in på vårat rum så hade vi ALLT!! Fattar inte vad mannen tidigare hade surrat om.

Sedan var det bara att börja kånka på all packing, hundar mm.... Det tråkiga. väl på plats så gick jag och Per ut på hotell trappan för att ta en cigg. Klockan var då redan över tio. När vi satt där så kom den ena efter den andra "raggar" blien förbi. Hög musik och skrikande människor satt i. Herregud tänkte jag, det känns nästan som om man har åkt tillbaka i tiden. Man såg bara ett par armar komma ut ur blir rutorna med en Pripps Blå i handen. Vi har ALLA olika hobbys. Jag sa till Per att kanske skulle vi gå upp tidigt, sådär i gryningen. Då kanske vi även hade fått se dinosaurier. *ler*

Träffade på några som hade jobbat på utställnignen under lördagen. Regnet hade tydligen fullkommligt forsat ner. Vi hade tur, söndagen hade bättre väder, och vi slapp regnet.

Det var en dansk domare, så jag tror dömde Cavalierer för första gången i Sverige. Teddy var 3a Bästa hane. Bailey var 5a, återigen 2a om certet. Lille Koko, var BIR för Britta Roos-Börjeson. Han hade inte så hård konkurrens denna helgen. Han var ensam hane. *ler* Bubu var också anmäld men han fick stanna hemma. En tik var anmäld, men hon fick "bara" HP. Vilket gjorde att Koko blev BIR. Egentligen kanske man inte skall berätta att man var ensam. BIR är ju ändå ett BIR, eller?

Grattis till Maggan, Andreas & Joel och Pia. Det var en stor dag för er ALLA. GRAND SLAM...!

På vägen hem tog vi följe med Henrik. Han visade vägen till en Golf Klubb där vi stannade och åt middag. Det var både jätte trevligt och jätte gott. Lite bättre än som vi annars brukar göra på vägen hem. Stanna på Max, Burger King eller McDonalds. Skönt att slippa denna typ av mat för en gångs skull. Men det är så lätt att komma åt. Man behöver ju inte ens lämna bilen och hundarna.

Två glada på morgonen innan utställningen började!!

Inga kommentarer: