lördag 6 juni 2009

30 CHAMPIONS!

Ja, idag fick Ch. Vouges Charlotte, "Lotta" nummer 30 på listan över Champions som vi har fött upp eller ägt. Måste säga att jag känner mig lite stolt. Det är ingen liten ras vi håller på med. Många vill ha certen och championaten, så konkurrensen är stor. Lottas andra ägare, Fru Karlsson var såååå glad över att Lilla Lotta äntligen fick sitt 4de och sista Cert. Hon kom springade till vårt tält med små glas och champange. Här skulle firas! Så kul, att man kan vara flera ägare på en och samma hund, då vinner ju flera och flera blir glada. Ingen dum idé alls faktiskt!

Idag var vi i Vänersborg, domare var Marja Kuritto från Finland (Kennel Marjaniemen). Hon är själv ägare och uppfödare av både Cavalierer och Japaneser. Så lite extra roligt är det att "Lotta" fick sitt sista cert just här och att våra Japaneser "Koko" & "Bubu" gjorde så bra ifrån sig med att "Koko" blev BIR och "Bubu" fick sitt första cert i Sverige.

Vouges Queen Charmian började dagen med att bli dagens BÄSTA VALP- Stolta ägare är Rolf & Kristna från Hammarö. När vi drog våra vagnar från utställningen så satt de och väntade på att tiden skulle gå så att de kunde få gå in i finalerna bland dagens bästa valpar. Hoppas att det gick bra och att hon skötte sig. Så roligt att se att valpköpare kan vara så nöjda och glada över att deras små gör bra ifrån sig. Massor med rosetter blev det för dem idag. GRATTIS!

Erica var också lite mallig över att "Baby", Vouges Million Dollar Baby var 2a i juniorklass tikar med CK, på sin första officeiella utställning. Hon var ju bara 9 månader och 2 dagar idag.

Just nu är jag hur trött som helst. Kanske är det hutten med champange som irrar runt i huvudet, för lite skallebank har jag allt. Säkert är det spänningar och allt som släpper. Men också lättnaden över att massor är över nu. Studenter, utställningar och allt... Vi har beslutat oss för att INTE åka till Norrköping imorgon, även om vi har anmält. Har bara ingen lust, finns annat att hitta på i morgon än att sitta i en bil hela dagen. Eller?

Barnen har skött hundarna exemplarikskt idag. Men så fort man kommer hem så sticker de som en löning, till pojk & flickvänner. "Gamla" pappor är inte så spännande att umgås med en lördag kväll när man är mellan 15-19 år. Speciellt inte två som ligger utslagna på var sin soffa och knappt orkar prata. *ler*

Nä, nu ropar soffan igen, skall gotta in mig och njuta och ta in dagens händelser.

Inga kommentarer: