söndag 24 maj 2009

VILKEN DAG.....

vi hade igår.

Dagen började med att väckarklockan ringde 03:00. Hade även satt mobilerna på ringning, så att man inte försover sig. Upp och hoppa! Fixa med alla hundar, få in dom i bilen och sedan göra sig iordning själv för att hinna sitta i bilen senast 04:00. Nu var vi på väg till Enköping. I bilen hade vi laddat med en ljudbok som hette "Olycks fågeln", skriven av Camilla Läckberg. När vi hunnit lyssa igenom ca 2 skivor så smäller det till i bilen och vi körde på en fågel. *Oops* vad konstigt, när vi satt och lyssnade på ljudboken "Olycks fågeln"!

Jag tar så åt mig om den stackars fågeln vi körde på. Tänk om den hade ungar, vem skall ta hand om dom nu? Det är ju ändå vår, och de flesta djur i naturen har ungar nu. Usch, började tänka på den stackars fågeln och glömde lyssna på ljudboken helt. Efter en stund somnade jag....

Väl framme på utställningsplatsen så var himlen grå, det duggade lite och var lite rått i luften. Men alla människor på plats var på gott humör och såg fram emot utställningen. Domare för dagen var Hans Almgren som dömde vuxna hanar och valpar. Grattis till Pia & Ulf Klöverbäck som blev bästa tikvalp med Nocturnes Giga-Violin, en dotter efter vår Ch. Rosscrea Free Loader.

Lena fick den roligaste kritik jag någonsin har läst. Lilla Paiton, Vouges Octavia fick i sin kritik att: "Hon har ögon fransar som skulle göra Diana Ross avundsjuk" *Hihi* Lilla Paiton, så söt!

De vuxna tikarna dömdes av Mrs. Ellie Mordecai (Millhill Cavalierer) från England. Hon hade ca 80 tikar att gå igenom. Vi hade inte direkt någon turdag. Kanske skulle vi lyssnat på en ljudbok som hette "Lycko fågeln" istället. Men vi hade en väldigt trevlig dag ändå! Väldig trevligt var det att träffa Mark (Aranel Cavalierer) som hade tagit följe med Ellie till Sverige. Mark har både Cavalierer och Japanese Chin så det blev lite prat om båda raserna.

I slutet på dagen som blev ganska lång, så utsågs Vouges Invincible som dagens bästa helfärgade han blev även 4 Bästa Hane. Dagens bästa helfärgade tik blev hans halvsyster, Vouges Jocelyn. Båda är efter Ch. Clopsville Jack Daniels. Och vi fick med oss ytterligare två vandringspriser. *puh*. Det gäller att hålla reda på alla dessa priser, det skall klistras in bilder mm. Sedan skall de ju lämnas tillbaka om ett år igen!

När dagen väl var slut och solen sken på himlen, så pratade vi lite med både Ellie & Mark. Ellie hade haft en trevlig dag och hittade några fina tikar i sin ring.

Dags att köra hemmåt, hade ca 4-5 timmar i bilen. Fortsatte att lyssa på ljudboken, men jag somnade som vanligt. *ler* men vaknade upp då och då med spänningar i nacken. Så lite hängde jag med i boken i alla fall...

Väl hemma var allt Tip Top. Pers dotter Johanna med pojkvän Anton hade passat och tagit hand om hundarna hemma. De hade även hunnit klippa gräset!! Vilken lyx! Eller hur? Barnen är allt bra att ha ibland.

Nä, nu skall jag gå ut och sätta mig i solen och bara slappa efter gårdagens resa.

Inga kommentarer: