söndag 12 april 2009

LÅNGFREDAGEN!

Vilken tur att det var just långfredagen. Då det hände massor denna dag, var det skönt att denna dagen var extra lång. Hur skulle vi annars hinna med!? *ler*

Per & Erica var i Stockholm och ställde ut hundar. Extra roligt var det för Erica att Lilla "Baby" blev BIR-Valp första gången hon var ute på en utställning. Så nu får vi hoppas att seger sviten håller i sig för denna Lilla Million Dollar Baby. På den vuxna sidan var den kanske inte riktigt lika bra. Men att bli 4a Bästa Hane med "Bailey" och 4a Bästa tik med "Lotta" är i och för sig inte dåligt. Men att lilla "Jojo" fick en tvååa var kanske inte lika bra. Men "Alla fina hundar skall ha en tvååa", är det inte så man säger. Vi kan i alla fall trösta oss och tro på det. Per & Erica hade i alla fall en trevlig helg tillsammans med Lena & Thomas med familj. Alltid lika trevligt att komma till Timmermansgränd på Söder i Stockholm.

Här hemma så skulle två av våra små Ruby valpar flytta till sina nya hem. Först ut var "Paul", Vouges Pole Position som flyttade till Angelika i Askim strax utanför Göteborg. Hos Angelika kommer "Paul" att få det toppen, då Angelika jobbar på ett Hunddagis. Så Lille "Paul" kommer inte att ha problem att få nya kompisar i framtiden.

Näste Ruby att flytta var vår Lilla "Edie", Vouges Porsche. "Edie" är en kullsyster till "Paul" och mamma och Pappa heter Ch. Clopsville Jack Daniels & Vouges Voodoo Witch. Tanken var kanske inte att låta "Edie" flytta men efter MASSOR med tänkande så kan man inte behålla allt. Även om man vill. Helfärgade valpar som ser hyffsat fina ut, växer inte på träd. Den tredje valpen i kullen bor hemma hos Erica och henne äger vi tillsammans, så beslutet att "Edie" skulle flytta var fattat. "Edie" flyttade till Miljas Kennel i Bengtsfors. Marielle med Man var här och hämtade lilla "Edie", hon var så lycklig att det kom en liten tår i ögonvrån. Så "Edie" kommer att få det fantastiskt och bli älskad som bara den....

Samtidigt när Marielle var här och hämtade "Edie" så började "Sara" (Vouges Upsadaisy) att valpa. Vi fick skynda på, så att jag kunde ägna min tid åt "Sara" och hennes valpning. "Sara" var raka motsatsen mot "Tina" som valpade några dagar innan. Hon hade lite mera bråttom, och valparna kom som på räls. Först ut var en tikvalp, som sedan följdes av 3 hanar. Hon avslutade sin valpning ca 4 timmar senare med en liten tik. Sammanlagt blev det 5 valpar. Alla mår bra, de äter och skiter precis som små valpar skall. Första natten var lite "pipig" men även det har lungat sig. Numera så sover, äter och skiter dom bara. Så skönt! Stolt pappa för första gången är "Teddy", Vouges Charlatan. Skall bli spännnade att se var dessa små kycklingar kan bli. Då "Tina" & "Teddy" är syskon så har vi ni en knippe med kusiner här hemma.

Som sagt, så bra att allt just hände på Långfredagen, hur skulle jag annars hinna med......

Inga kommentarer: