onsdag 18 mars 2009

ATT BLOGGA

Att blogga är inte alltid helt enkelt. Hur skall man lägga upp det och vad skall man skriva om. Skall man bli personlig eller skall man skriva om "känsliga" saker som kan starta en debatt. Hur gör man detta utan att trampa någon på tårna. I vissa inlägg som jag har gjort tidigare så har "någon" tagit åt sig fast jag inte ens hade denne "någon" i min tanke när jag bloggade.

Att blogga kan vara ett sätt att få säga vad man tycker och tänker. Alla har vi rätt att tycka och tänka. Debatter kan vara bra, så att man får igång hjärnverksamheten lite och inte bara stannar upp och spinner i samma spår. Ibland kan det vara rikigt skönt att byta spår och tänka om eller tänka till.

Lena (Hazelcoat's blogg) har nyligen gjort ett inlägg i sin blogg. Detta kan uppfattas som känsligt. Men varför då? Så känner hon och det måste hon få ha rätt till. Forstätter man och läser Karis (Glittertind's Blogg) så spinner hon vidare lite i Lena's tanke, men gör om det på sitt sätt.....

Så skönt att se att det finns STARKA KVINNOR som inte är rädda utan berättar hur de känner och ser på saker och ting. Dessutom så står dom för sina tankar och ideér. I hundvärlden så finns det många som tycker det ena och det andra. Men när det sedan kommer upp till ytan, så har de aldrig hört eller vill stå för vad de har sagt.

Bloggen kan också användas till att bli väldigt personlig. Jag har MÅNGA gånger fått mail där vi får så mycket beröm för att vi är ärliga och berättar ut våra hjärtan vad som händer i våra liv. Med hundarna och allt var det innebär. Både motgångar och medgångar. En och annan har tyckt att jag nästan är lite dum som lägger ut i vår blogg att te.x en av våra hundar har fått ett litet biljud på hjärtat. Men varför då undar jag? Det är 100 gånger bättre att nyheten kommer från mig som äger hunden än från någon annan, där det tilllslut bara blir ett rykte som tillslut inte stämmer med sanningen. Sedan registreras ALLA intyg på SKK's Hunddata. Så någon hemlighet är inte OK intyg. Men för vissa är det så hemligt, så hemligt. Att man inte ens skickar in det felande intyget till SKK. Om jag nu är dum som skickar in mina felande intyg, så tycker jag att de som döljer och inte skickar in sina intyg är ÄNNU dummare. För det gynnar varken oss eller rasen om vi skall dölja saker för varandra.

När jagt och Hanna var i England så kom det fram människor från andra länder och tyckte att vår blogg var intressant, ärlig och jättebra. Men herregud tänkte jag, hur vet dom vad som står i den. Den är ju på Svenska och dessa människor var från England, Tyskland, USA, Polen mm. Men tydligen har Google ett översättnings program. Man får klippa ur texten ur våran blogg, klistra in i detta Google program... och vips så är vår text översatt till dears språk och de är bara att läsa på. (tänk vad folk jobbar för att få läsa vad vi skriver. *Jätteroligt*) Tanken med att vi har vår hemsida på Engelska var att vi ville nå flera, och för att de, vi har importerat hundar ifrån lättare skall kunna följa deras uppfödning och vad som händer med dem i Sverige. Tanken med att bloggen var på Svenska var för att vi ville visa Svenskarna lite närmre villka vi är och hur vi jobbar med våra hundar. Dela med oss av våra tankar och erfarenheter.

Endast EN person har känt sig påhoppad av våra inlägg i bloggen. Vilket givetvis var synd, för det handlade inte ens om denne person. Vi tvingar INGEN att läsa våran blogg. Det är frivilligt man klickar sig fram till våran blogg. Om man nu inte klarar av vad som står i bloggen så behöver man faktiskt inte läsa. Samma gäller andras bloggar....

Nog om bloggar. Idag har vi fantastiskt vårväder, klarblå himmel och 5 grader varmt och klockan är bara 08:45. Kanske är det läge för att bada lite hundar idag, några skall på utställning i Malmö (Svensk Vinnare -09) på söndag. Själv skall jag inte dit, då Cavaliersällskapet har uppfödareutbildning lördag & söndag. Jag skall dit, och det skall bli spännande och får lära sig lite om Avel och Uppfödning, Försäkringar och annat smått och gott...

Nä, dags att sätta fart. Och ni som bloggar - Blogga på, för det gör ni bra!

Inga kommentarer: