söndag 15 februari 2009

"OH MAMA" - VI H(V)ANN

Fredagskvällen gick i högt tempo, Per han kom hem vid 3-tiden, sov en timma (för att orka med morgondagen) och sedan övningskörde han med Jens. Vi åt lite grönsaker och sedan var det dags att börja förbereda hundarna för morgondagen. 6 hundar blev ordentligt borstade, tvättade och fönade. Kvällens arbete var klart vid 10 och snabbdusch och sedan i sängs. Somnade vid 11.

Klockan 2 på natten gick larmet igång, herregud va é jag? Man fattar verkligen ingenting. Först klockan 2:30 gick vi ur sängen, ut med alla hundar så att de fick rasta sig ordentligt. Sedan in i duschen och få sitt morgonkaffe (eller kanske "nattakaffe" är bättre i sammanhanget).

Närmare 4 så startade vi bilen och färden mot Stockholm började. Resan gick bra och vi var framme vid 07:30 så vi behöve inte stressa. På vägen så lyssnade vi på en ljudbok. Henning Mankels "Kinesen". Eftersom Per körde som vanligt så missade han inget av ljudboken men jag somnade och vaknade från och till. Boken var riktigt bra (det lilla jag hörde).

Själva utställningen tyckte jag var väldigt bra gjord. Cavaliersällskapet hade även en inofficiell utställning samtidigt för valpar och veteraner för alla raser. Så mycket människor och hundar var på plats.

Vi är VÄLDIGT nöjda med våra resultat. Jättekul var det också att Vouges Lennon vann och blev Bästa Valp igen. Det var många valpar anmälda; 30 stycken. Han var även Bästa Valp på Specialen i Sundsvall i höstas. Grattis till ägarna Carina Snögren & Susanne Persson i Tierp. Ni jobbar på bra med Lille "Loffe", lycka nu till i fortsättningen med honom.

Vår Lille och vilde "Bailey" vann Junior klassen och slutade som 2:a Bästa hane med Cert. Hur kul som helst. Roligt är att vinna med en annan uppfödd hund för då blir så många glada. Både ägare och uppfödare. Flera som kan dela på en vinst!

Annars så vann "Jojo", Vouges Jocelyn sin klass och "Lotta", Vouges Charlotte vann öppen klassen och slutade så nära att få sitt sista cert. Men, men... nära skjuter ingen hare. Det är bara att kämpa på. Det var många hundar i samtliga klasser igår, så man får inte ta något för givet.

Efter utställningen så var det dags för andra priser. Det blev nästan som en Oscars eller Grammis gala. Årets vinstrikaste hundar skulle få pris. Vi fick äran att hämta två av dem. Årets Black&Tan med "Jackson", Vouges Invincible och för Årets Tik på "Riah", Ch. Clopsville Cimmaron. Priserna bestod av vandringspriser och en fantastik fin och stor rosett.

Jag fick också en VÄLDANS fin present av Lena & Thomas. Eftersom de har samma kärlek för Vouges Charlatan som vi har, hade Lena gjort en jättemålning (säkert 2 meter bred och 1 meter hög) på "Teddy" från ett foto Lena tog förra året. Gösta Petter så glada vi blev (Per han visste redan om den hemliga presenten, eftersom han och Johanna hade hälsat på Lena och Thomas under veckan). Jag kan lova att den tavlan kommer få en riktigt speciell plats, både i vårat hem och i våra hjärtan (sicken alla Hjärtans Dag present)

Tavlan på Teddy, Vouges Charlatan
Målad av Lena Svalling-Ekdahl

Sedan var det bråttom hem. Vi hade sagt innan att kommer vi inte från utställningen vid 15:00 så kommer vi att missa Melodifestivalen. Men - We did it! eller kanske skall jag säga Per, eftersom det är han som kör. (Jag bara sover) 19:30 körde vi in på våran infart och snabbt in och släppa ut alla hundarna. Johanna hade skött om gänget hemma under dagen, så allt gick väldigt smidigt då allt redan var fixat.

Vi fixade till lite att käka medans hundarna rastade av sig och 20:00 så var det bara att hoppa upp i soffan och njuta av dagens bravader och Melodifestivalen.

Våra 2 favoriter gick i alla fall vidare, Måns direkt till finalen och Lili & Sussie till andra chansen. Kan Lili och Sussie's låt bli en hit som deras hit "Oh Mama" - vi får hoppas det..

Över 100 mils körning har vi bakom oss, del 2 av Melodifestivalen är avslutad och Cavalierfolkets egna "melodifestival" för helgen är avslutad... En härlig "Alla Hjärtans Dag" har skridit mot sitt slut...

På "Alla Hjärtans Dag" brukar man ju tillägna några minuter en tanke eller några ord för de som betyder mest för en... det skall vi också göra... En bunt kärringar, närmare bestämt!!

Fröken Munter, Fröken Henningsson-Viberg, Fru Karlsson, Fru Sundqvist, Fröken Andersson (x2), Fru Svalling-Ekdahl, Fru Lönnqvist, Fru Karlsson och även "Fröknarna" Lindberg och Forsberg. Äsch till alla Fröknar & Fruar - vi önskar er alla en riktigt god "Alla Hjärtans Dag" i efterhand...

Clopsville Baileys, - "Bailey"

Inga kommentarer: