onsdag 25 februari 2009

LEVER GREKER ETT BÄTTRE LIV ÄN OSS?

I måndags skulle det bli några dagars hundledigt för Per, han skulle nämligen å jobbets vägnar till Grekland. Ack, om man ändå kunde fått åka med. Nädå, han hade redan resesällskap, Emma från jobbet skulle med.

Inte för man direkt var avundsjuk på själva resandet, för de skulle ta flyg från GBG till Frankfurt och sedan vidare till Athen och därifrån till Thessaloniki. Sedan samma väg tillbaka och det på 2 dygn...?!?!

Nu är han hemma igen och berättar med stor frustration om hur det var på resan. Till Frankfurt var det inga problem, tyskar de är lite som oss, ordningsamma och vill gärna ha lite "koll" på tillvaron. Har man sagt klockan X, så är det klockan X som gäller...

Också från Frankfurt gick bra, landade på tid i Athen - sen började det...

Taxin till hotellet var rena rama barnstugan. Taxiföraren visste inte var hotellet låg, inte heller om man sade att det låg brevid Amerikanska ambassaden, resan den tog 1 timma (när de i efterhand fick veta att det var ca 20 min från flygplatsen). Hotellet var OK, men taxin som var beställt på morgonen dök aldrig upp och i panik fick de fixa ny taxi för att komma till flygplatsen.

När de väl checkade in så skulle det gå 8 på morgonen, men naturligtvis så var det försenat 2 timmar som gjorde att de fick i panik ringa Thessaloniki kontoret och förklara situationen. I Thessaloniki förstod man inte varför vi var stressade, det var LUGNT och de skulle planera om mötena som var inplanerade.

Flyget från Thessaloniki var 2 timmar sent, ingen information, utan bara ett ryck på axlarna när man frågade varför? Taxiresan från Athens flygplats tog ånyo en timma (fastän att de förklarade att det var fel väg han körde) så fortsatte han att rycka på axlarna och köra den låååånga vägen.

Taxin i morse dök inte heller upp på önskad tid och de fick i panik skaffa en annan. Så när de äntligen skulle flyga från Athen var det planet en timma försenad - ingen visste varför.

I Munchen däremot (Tyskland såklart) var allt ordnat och klart. Flyget det gick på utsatt tid till Göteborg och lyckliga satte de sina fötter på svensk mark igen.

Varför är nordeuropeér så punktliga och sydeuropeér så "laid back"?? Kanske är Grekerna lyckligare än oss - de lever för dagen - och hetsar inte upp sig för småsaker som att flyget inte går när det skall...

Vädret däremot var man lite avundsjuk på. INGET REGN och 15 grader varmt!!

Inga kommentarer: