torsdag 15 januari 2009

TÄNK VAD TIDEN GÅR

18 år sedan

Här står man brevid en tavla med rosetter mallig som en groda. Tavlan hade jag gjort själv med mörkblå plysh och målat ramen vit. (Allt var brunt innan) Så att den blev lite finare för rosetterna som jag vunnit på utställningar med mina första Cavalierer. Skall till läggas att rosetterna är nog från inofficiella utställningar. :-)) Vilket var en bra start, man lär sig mycket och får öva lite innan man ger sig ut på de stora officiella utställningarna.

Fick dennna bilden för ett litet tag sedan av en valpköpare som köpte en av mina första valpar. Valpen hette Vouges Cherie och var en trefärgad liten tikvalp. Hon kallades till vardags "Sally" och blev 13 år. Hon var en dotter till min första Cavalier, "Samantha"."Sally" var också en kullsyster till Vouges första egenuppfödda Champion, SUCh Vouges Cherish, "Ronja". De var ur min 3dje valpkull och de var födda 1991. Herregud, det är 18 år sedan!! Vad tiden flyger iväg.

Alla har vi någon gång varit nybörjare och jag kan idag se och känna igen mig i många som ganska nyligen har hittat hundsporten och blivit hundbitna. Man ser dem på utställningar där de sparar på allt man kan få på en utställning. Kritiker, rosetter mm. Även om det inte har gått bra så är de lika glada ändå. De älskar ju sin hund oavsett vad domaren tycker. Om man tittar noga på bilden så ser man att jag till och med har sparat banden man får för kvaliteten (Röda, Blåa osv.)

Ibland är det skönt att titta tillbaka och fundera på varför man en gång började med hundar. En skön känsla som jag gärna skulle uppleva igen. Skulle vara skönt att vara grön på nytt, inte veta så mycket, höra så mycket utan bara få hålla på med hundar.

Men tänk så många år jag har fått hålla på med vår fantastiska ras. Så mycket jag har lärt mig (kan alltid lära mera) och så roliga alla dessa år har varit. Många nya vänner, massor med resor och alla dessa utställningar. Alla valpar som man sett födas och inte att glömma deras ägare. Skulle inte vilja byta ut en dag. Har haft hur roligt som helst, och kommer förhoppningsvis ha det i flera år framöver.

Efter att ha fått denna bilden så skall jag se om jag inte hittar fler bilder i gamla fotoalbum. Fanns ju inga digital kameror då, men man kan lätt scanna in bilderna som man har.

Stort tack för bilden, den väckte många gamla minnen och känslor.

Inga kommentarer: