torsdag 1 januari 2009

NYTT ÅR, NYA TAG OCH NYA TANKAR!

Nu har vi kommit till 2009. Och att efter ha fått utstå en massa konstigheter under -08 så har tankarna rumlat runt i huvudet om hur vi te.x i fortsättningen skall låna ut våra hanar. (Bara en av alla tankar)

Något som vi har bestämt är att vi inte längre lånar ut våra hanar till tikar som inte har föräldrar som också de har Ögon & knän UA. Innan hade vi redan bestämt att tikarna som paras här skall ha Hjärta, Ögon & Knän UA. Men nu tar vi det ett steg längre.

Har förstått att det går tikar/hanar i avel som inte har ögon & knän UA. Tikar/hanar går även i avel som inte ens har något intyg på ögon & knän. Känns lite oansvarligt och detta vill vi inte vara med och bidra till. Orsaker som gör att det kanske inte finns intyg på föräldrarna kan bero på att någon av eller båda föräldrarna bor i ett annat land och har då inte något intyg registrerat i Sverige. Men är hunden Svensk och bor i Sverige så borde det i alla fall finnas intyg. En annan anledning kan vara att det finns intyg och att de är UA, men har bara inte blivit inskickat och registrerat.

En annan tanke som vi fortfarande bollar med är att kanske inte längre låna ut våra hanhundar förrän de har blivit 4 år. Känns för oss lite tryggare att veta att man lånar ut något som håller (4 års gränsen) och det måste väl ändå vara en trygg känsla även för tik ägarna.

Men som sagt, Nytt år, Nya tag och Nya tankar... *ler*

Jag hoppas också på att -09 går lite mera i en positiv anda än -08. 2008 var inget negativt år men allt kan bli bättre... eller hur?

Tack till alla som har skickat Nyårs kort och till alla Nyårs hälsningar via telefon. Fick två så fina kort av Norma & Gordon Inglis (Craigowl) så jag lägger ut dom här.


Nu tar vi nya tag och ser till att 2009 blir det bästa år någonsin. Hundåret börjar redan nu på Lördag i Göteborg, på MYDOG. Önskar alla som skall dit lycka till !!

Inga kommentarer: