måndag 5 januari 2009

GOLVFÖN

Idag har jag använt våran golvfön en Tornado 93 (Finns att köpa på http://www.satchmos.net/) till något annat än att föna hundar. Nu ikväll har vi 14 minus grader och då var det läge att frosta av frysen. (Vi har en gammal som inte gör sånt själv) Perfekt att använda golvfönen till. Jag är säkert inte den enda som gör/kommit på detta men jag måste säga att det var enkelt, snabbt & effektivt. Frysen var avfrostad på ett "tjillevips"! Hur bra som helst. *Ler*

Så här dagen efter en hundutställning så kan en liten påminnare vara på plats. Svenska Kennelklubben har lagt till/förändrat lite i våra grundregler som gäller från 1 januari 2009. Läs nedan. Mera grundregler finns att läsa på http://www.skk.se/

1:3 att handla och uppträda på sådant sätt att det inte skadar eller motverkar SKK eller dess medlemsorganisationer och att inte uttala sig nedsättande om enskild medlem.

Behovet av ovanstående skrivning har tilltagit under senare år i samband med det ökade antalet hemsidor, chatsidor och diverse forum på Internet, men texten gäller generellt. Från SKK:s sida är man dock medveten om att den svåra balansgången mellan det fria ordet och förtalet, och att det emellanåt kan vara svårt att dra en klar gräns var det ena slutar och det andra tar vid.

1:4 att i anslutning till prov, utställning eller tävling inte agera på sådant sätt att det påverkar andra hundars chanser till rättvis bedömning och att inte heller uttala sig nedsättande om andra hundar, funktionärer eller deltagare.

Tidigare har DN tolkat regeln som att förseelsen måste ha skett på själva tävlingsdagen. Det innebär att det har varit svårt att få rätsida på de ärenden där medlemmar t ex på ett oacceptabelt sätt kritiserat funktionärer i förberedelsearbetet inför prov. Nu vidgas innebörden och omfattar en längre tidsperiod. Med formuleringen ” i anslutning till” avses dagar, eventuellt någon eller några veckor.


Ovan på bilden är en liten Ruby tikvalp, Vouges Prelude. Hon är en dotter till Jack & Marina. Fotot är taget av Lena Svalling-Ekdahl när hon var och hälsade på oss i helgen.

Inga kommentarer: